![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Postul asta mi-a arata ca protestantii si-au confectionat propriul lor dumnezeu din texte luate din Scriptura..
Pacat ca este un dumnezeu al textului si nu al luminii. Cumva un dumnezeu fabricat din cuvinte si nu Dumnezeul cel viu. Un IDOL fabricat din cuvintele Scripturii... E cam greu sa desprinzi pe cineva de un dumnezeu fals pe care si l-a plasmuit. Cam asta e invatatura vesnica pe care o vedem si in VT si in NT. Mai ales ca seamana cu originalul pentru cei nepriceputi. Un fel de fals original. Seamana atat de bine incat nici nu iti dai seama de deosebiri. Insa daca te uiti mai atent vezi ca nu straluceste la fel. Vezi ca nu are vechimea originalului. Vezi ca bucuria nu e la fel. Vezi ca nu e acelasi continut. Vezi ca seamana a fals. dumnezeul protestant este un dumnezeu eviscerat de orice lucru sfant, este un dumnezeu al frazelor repetate obsesiv cu incheierea standard "referinta". dumnezeul referintelor. Oare dumnezeul referintelor nu s-a saturat de atatea referinte ? Pacat de oamenii astia, dar rusine sa ne fie si noua ca nu avem capacitatea de a-i lumina, de a ne ridica la inaltimea teologica necesara pentru a-i lumina, pentru a-i povatui, pentru a le arata lumina, si a discernele graul de neghina, cand graul a fost vopsit si este invatatura sectara. Oarecum in fata lui @Penticostalul Traditional care a avut bunavointa sa poarte un discurs 'in oglinda' nu prea am avut capacitatea sa transam problema cat de cat corect. Ce am zis si noi s-a auzit ca un ecou si din partea cealalta, 'si eu, si noi'. Si pana la urma ce ne ramane in plus fata de ce au ei? Duhul Sfant, cu adevarata lui putere si lucrare care sunt la noi in Biserica si in Sfinti. Iar lor le ramane amagirea, falsele profetii, vorbirea in limbi, sutele de confesiuni. Cu adevarat pomul se judeca dupa roade: ale noastre Sfintii, ale lor profetii mincinosi. Si discursul pe care poate in numele Adevarului il spunem, cercetati adevarul, pentru ca la sfarsitul veacului multi sunt inselati de satana, care umbla racnind. Problema protestanta este una simpla, nu as mai formula-o la nivelul 'discursului' ci este una la nivelul misticii ortodoxe. Oamenii astia sunt posedati de duhurile minciunii datorita blasfemiilor pe care le aduc impotriva Duhului Sfant, pentru ca neadevarurile de credinta sunt HULA IMPOTRIVA DUHULUI SFANT, iar lepadarea de Ortodoxie inseamna lepadarea de lumina si Sf. Botez si posedarea de duhuri rele. Nimeni nu reuseste sa vindece un posedat de duhuri rele, decat Dumnezeu. Aici nu mai este lucrare omeneasca, ci lucrare Dumnezeiasca. Last edited by gpalama; 06.01.2017 at 20:54:05. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce nu accepți că dacă ai ales să șezi în afara Harului, iată, vezi lucrurile distorsionat și hidos? Vei vedea, după ce te mai liniștești puțin, că lucrurile vor căpăta iarăși un sens, poate mai limpede și mai înalt ca înainte de căderea în deznădejde. Toate cele bune! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dumnezeul nostru nu este fabricat din reziduuri, este in primul rand fabricat din lumina care se coboara cand este chemata. In rugaciune, in Taine, peste tot, care se vede in mod real in Ortodoxie. Este Dumnezeul cel Viu, Tatal Meu si Dumnezeul Meu pe care eu Il cunosc in Ortodoxie, si a carui lumina si Adevar si Cale si Hristos este in Ortodoxie. "In acelasi rahat ideologic..." - nu urasc, ci ma cam doare vazand ca si alte suflete sunt lipsite de lumina. Si vor fi lipsite de lumina in veci. Pot sa spuna ei orice vor spune, fara lumina Sfantului botez in Adevar nu vor avea lumina in veci. Mila lui Dumnezeu este peste tot, si judecata lui. Dar lumina si Adevarul sunt deplin la noi. Asta avem mai mult fata de altii. Ortodoxia are lumina lui Dumnezeu in ea, toti sfintii marturisesc asta si mai marturisesc ca nu este lumina in alta parte. Nu am cum sa marturisesc altceva fata de ce marturisesc sfintii Bisericii, m-as separa de ei, pe motiv de 'indulcire' a 'fanatismului' ortodox care e de fapt o corectitudine in marturisire. "Plasmuirile schizofrenicilor" trecuti in calendar? Fa-ti biserica ta daca asta nu iti convine. Sau mai bine gaseste pe cineva sa te invete corect cine sunt 'schizofrenicii' din calendar si ce au facut. Vad ca esti suparat, nu iti inteleg supararea. Arunci cu multe cuvinte grele.. Last edited by gpalama; 08.01.2017 at 08:56:01. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
În oamenii care propovăduiesc ortodoxia, care înseamnă dreapta slăvire. Îl slăvim noi drept pe Domnul? Cred că foarte puțini sunt aceia. Mai degrabă suntem aceia care nu fac ceea ce spun că fac și nu spun ceea ce fac. Suntem un neam de constipați duhovnicește care mimează că ar face ceva. Nu vorbesc de excepții, că sunt, Slavă Domnului! Eu îl înțeleg, este dezamăgit de ceea ce întâlnește, în unele cazuri, pe bună dreptate. Last edited by simpllu; 08.01.2017 at 20:24:46. |
|