Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2017, 21:31:12
oitza ratacita's Avatar
oitza ratacita oitza ratacita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.05.2015
Locație: RO
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Si ai uitat ca ti-am spus ca autorul pe care l-ai recomandat, Cavarnos, spune ca scrie asta in Erminie? Citeste cu atentie, ca sa nu ma mai acuzi pe mine, cand tu nu-ti citesti sursele: http://www.aparatorul.md/reprezentar...tine-cavarnos/
Iar autorul pe care il contestai tu, Radu Alexandru, spune il copiaza pe Cavarnos.
Intelege, toate sursele spun ca scrie asta in Erminie, de ambele parti.
Tu ai gasit unde autorul descrie cum trebuie pictata scena respectiva, la fel ca in cazul cu stejarul Mamvri. Mai cauta, sunt sigur ca vei gasi citatul.
Intre timp citeste ce spune Sfantul Nicodim Aghioritul, am dat citatul.
Tocmai deaceea te tot trimit sa citesti cartea lui Cavarnos; ti-am si indicat pagina 160; sa vezi ca nu scrie Cavarnos asa ceva. Citeste si Erminia sa te convingi. Citeste carti, nu articole compilate de pseude-autori.
De fapt, e treaba ta ce faci; e cultura ta, credinta ta.... ce treaba am eu daca cineva alege sa se scalde in prostie?
"Fiecare persoana este responsabila de desfasurarea intregului univers fizic si spiritual. Cel mai mic gest al nostru pune lumea in vibratie si ii modifica starea. (...) Deci niciodata actiunea noastra nu se infaptuieste intr-un cerc absolut inchis."(Pr. D. Staniloae)
Reply With Quote
Vechi 11.01.2017, 22:08:08
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de oitza ratacita Vezi mesajul
Tocmai deaceea te tot trimit sa citesti cartea lui Cavarnos; ti-am si indicat pagina 160; sa vezi ca nu scrie Cavarnos asa ceva. Citeste si Erminia sa te convingi. Citeste carti, nu articole compilate de pseude-autori.
De fapt, e treaba ta ce faci; e cultura ta, credinta ta.... ce treaba am eu daca cineva alege sa se scalde in prostie?
E evident, pare o conspiratie impotriva ta. Inclusiv in autorii care sunt impotriva icoanei conspiratorii au introdus pasaje false, ca sa induca in eroare. Probabil si mesaje subliminale. Daca sustii o aiureala trebuie sa aiba si un minim de logica. Cum e si cu mandria asta, numai prosti te face sa vezi peste tot si conspiratii cand nu-ti dau dreptate. Pare simplu, sa constientizam ca nu putem fi perfecti si ca putem gresi, iar pasul doi sa avem puterea sa ne calcam pe orgoliu si sa iubim adevarul mai mult, atunci cand ne dam seama ca am gresit.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2017, 22:24:32
oitza ratacita's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
E evident, pare o conspiratie impotriva ta. Inclusiv in autorii care sunt impotriva icoanei conspiratorii au introdus pasaje false, ca sa induca in eroare. Probabil si mesaje subliminale. Daca sustii o aiureala trebuie sa aiba si un minim de logica. Cum e si cu mandria asta, numai prosti te face sa vezi peste tot si conspiratii cand nu-ti dau dreptate. Pare simplu, sa constientizam ca nu putem fi perfecti si ca putem gresi, iar pasul doi sa avem puterea sa ne calcam pe orgoliu si sa iubim adevarul mai mult, atunci cand ne dam seama ca am gresit.
E monolog, te adresezi ca pt sine-ti. Te impiedici in propriile sireturi.
Nu-mi pasa ca esti smintit, tu o vei tine ca papagalul inainte in eroarea ta. Dar, am speranta ca sunt altii care au citit sau vor citi si vor stii sa faca diferenta intre o icoana ortodoxa si alta catolica.
"Fiecare persoana este responsabila de desfasurarea intregului univers fizic si spiritual. Cel mai mic gest al nostru pune lumea in vibratie si ii modifica starea. (...) Deci niciodata actiunea noastra nu se infaptuieste intr-un cerc absolut inchis."(Pr. D. Staniloae)
Reply With Quote
Vechi 11.01.2017, 22:40:56
Senior Member

Implicit

Citat:
E monolog, te adresezi ca pt sine-ti. Te impiedici in propriile sireturi.
Nu-mi pasa ca esti smintit, tu o vei tine ca papagalul inainte in eroarea ta. Dar, am speranta ca sunt altii care au citit sau vor citi si vor stii sa faca diferenta intre o icoana ortodoxa si alta catolica.
Sper, totusi, sa nu fiu hulitor al unei sfinte icoane. Sfantul Nicodim Aghioritul spune ca nu e tocmai bine. Cum vezi, totul pare in favoarea acestei sfinte icoane, pe nedrept condamnata de unii. Sfinti, Pidalion, Erminia, etc. Impotriva nimic, decat niste basme spuse din gura in gura. Ce iubesti mai mult, adevarul sau orgoliul?
Reply With Quote
Vechi 11.01.2017, 22:47:56
oitza ratacita's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Sper, totusi, sa nu fiu hulitor al unei sfinte icoane. Sfantul Nicodim Aghioritul spune ca nu e tocmai bine. Cum vezi, totul pare in favoarea acestei sfinte icoane, pe nedrept condamnata de unii. Sfinti, Pidalion, Erminia, etc. Impotriva nimic, decat niste basme spuse din gura in gura. Ce iubesti mai mult, adevarul sau orgoliul?
De cateva zile iti zic ca in Erminie NU apare descrisa o astfel de icoana. Nu apare o astfel de descriere cu Batranelul Dumnezeu. Nici macar numele de Sf Treime nu apare. In ce limba sa scriu sa intelegi?

Ar trebui sa ma razboiesc cu 90% din poporul roman ortodox care promoveaza non-arta, imaginile dulcege ale Ferioarei provenite din arta apuseana, sclipiciurile si inimioarele de pe pieptul lui Iisus, ingerasii durdulii si bucalati, batranelul Dumnezeu sprijinit in toiag, etc...Cultura e o optiune personala a fiecareia; nu tine nici de orgoliu, nici de adevar.

Last edited by oitza ratacita; 11.01.2017 at 23:03:46.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2017, 23:12:40
Senior Member

Implicit

Citat:
De cateva zile iti zic ca in Erminie NU apare descrisa o astfel de icoana. Nu apare o astfel de descriere cu Batranelul Dumnezeu. Nici macar numele de Sf Treime nu apare. In ce limba sa scriu sa intelegi?

Ar trebui sa ma razboiesc cu 90% din poporul roman ortodox care promoveaza non-arta, imaginile dulcege ale Ferioarei provenite din arta apuseana, sclipiciurile si inimioarele de pe pieptul lui Iisus, ingerasii durdulii si bucalati, batranelul Dumnezeu sprijinit in toiag, etc...Cultura e o optiune personala a fiecareia; nu tine nici de orgoliu, nici de adevar.
Imi pare rau, dar tu nu ai vazut nici intr-un singur articol ce scrisese autorul pe care chiar tu il dadusei. Cu atat mai mult in cele 400 de pagini ale Erminiei. Sursa exacta e indicata in editia in limba engleza. Spre deosebire de tine eu nu cred in conspiratii care sunt lipsite de orice logica (daca e conspiratie macar sa aiba si o logica). Sunt sigur ca atat Cavarnos cat si cei care sunt impotriva icoanei au macar atata logica sa nu-si fabrice citate false care sa-i contrazica. Sursa exacta e indicata in editia in limba engleza. Mai rau, cred ca adevarul e unul din ultimele lucruri care te-ar putea interesa, iar cum vorbesti de sfinti si de Sfanta Treime pare problematic. Dar exista o speranta intotdeauna.
Problema e sa nu te razboiesti cu Biserica, sfintii, etc. Gasesti aici greseli care se fac in privinta icoanelor https://www.pemptousia.ro/2013/10/de...afiei-rusesti/

Last edited by catalin2; 11.01.2017 at 23:17:20.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2017, 23:37:15
oitza ratacita's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Imi pare rau, dar tu nu ai vazut nici intr-un singur articol ce scrisese autorul pe care chiar tu il dadusei.
Eu ii citisem cartea autorului; nu pseudo-citate deformate de fitecine pe net. E asa greu de sesizat diferenta?
Citat:
Cu atat mai mult in cele 400 de pagini ale Erminiei. Sursa exacta e indicata in editia in limba engleza.
Citesc si invat din Erminie de vreo 20 de ani...e vax albina, neimportant la tine.
Citat:
Spre deosebire de tine eu nu cred in conspiratii care sunt lipsite de orice logica (daca e conspiratie macar sa aiba si o logica).
Despre ce discutam? ai vise cu ochii deschisi? despre cine vorbesti?
Citat:
Sunt sigur ca atat Cavarnos cat si cei care sunt impotriva icoanei au macar atata logica sa nu-si fabrice citate false care sa-i contrazica. Sursa exacta e indicata in editia in limba engleza. Mai rau, cred ca adevarul e unul din ultimele lucruri care te-ar putea interesa, iar cum vorbesti de sfinti si de Sfanta Treime pare problematic. Dar exista o speranta intotdeauna.
Capacitatea ta de intelegere e stranie.
Citat:
Problema e sa nu te razboiesti cu Biserica, sfintii, etc. Gasesti aici greseli care se fac in privinta icoanelor https://www.pemptousia.ro/2013/10/de...afiei-rusesti/
Ai mai gasit un link din care sper sa inveti si ceva. Kordis e genial.

Uite daca stai rau cu banii si cu bibliotecile in Brasov, iti fac un colet cu carti, unele ti le pot dona, altele doar imprumut. Daca te pasioneaza cu adevarat iconografia.
Reply With Quote
Răspunde