Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.04.2017, 20:33:11
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Altă chestie la care ar trebui să se gândească mulți e cât e numărul de enoriași și cât e durata slujbelor cultelor căror li se clamează catehizarea superioară.

Că dacă efectiv vin într-o biserică catolică 60 de persoane maxim și ai 2 ore de slujbă și 2 preoți la 60 de oameni, normal că ai tot timpul liber să faci scheme pe hârtii care nu ți le citește mai nimeni.
Catolicii niciodată nu s-au remarcat prin mersul din casă în casă eu n-am văzut în România, deci nici la ei nu le vin toți enoriașii la slujbe și la ei sunt oameni cărora nu le pasă chiar comunități întregi.
La biserica catolică unde merg eu:

Zilnic, Liturghia dimineață și seara.

Duminica, 3 Liturghii, în limbile germană, maghiară și română.

Plus, adorație euharistică o dată pe săptămână, alte devoțiuni publice (Calea Crucii etc.)

Toți preoții sunt ieromonahi (călugări salvatorieni) ceea ce implică citirea Ceasurilor, sau a Breviarului.

Plus: înmormântări, botezuri, sfințirea caselor, spovadă, etc...

Deci ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote