Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.04.2017, 19:51:58
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Thumbs down

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Oare mai meritam un astfel de sinod?
No, daca arianismul si monofizistismul si toate ereziile astea si-au primit un sinod, cu atat mai mult m-as astepta ca ecumenismul, (pan-erezia tuturor timpurilor, nu?) sa fie condamnat la un sinod mare.

Citat:
O, de ai manca și tu o astfel de HRANA! De mult timp nu mi-a fost dat să mănânc o astfel de hrana. Iata ca sunt cinci zile de când m-am împărtășit și încă simt o bucurie imensa în suflet!
Ok, deci a fost o paine foarte gustoasa.
Dar ce ai mancat nu a fost Euharistia.
Canonic, pur si simplu nu.

Citat:
O caterisire din cauza luării atitudinii fata de ecumenism este lovită de nulitate.
O tampenie de scuza pe care si-au creat-o astia ca sa isi justifice starea.

Citat:
Îmi cer iertare pentru aceasta mărturisire.
Antonia, hai sa ti-o zic pe fata, ca vad ca nu intelegi altfel.
Nu esti nici o marturisitoare a Ortodoxiei.
Nu urmezi Sfintii Parinti.
Teologii si Sfintii care au luptat pentru pastrarea plinatatii credintei te-ar da afara in suturi.
Nu esti o mucenica.
Nu iti lucrezi mantuirea.
Nu te ia lumea la misto pe Internet ca suferi pt Adevar si Hristos.
Forumul asta va ridiculizeaza pe voi si pe miscarea voastra ca sunteti niste schismatici pe fata, care provocati dezbinare in Biserica, otraviti mintile oamenilor, va adanciti in pacat si va periclitati mantuirea, si cand sunteti intrebati, nu puteti sa aduceti un argument la chestiile complet logice care vi se spun, si doar spuneti niste clisee stupide si niste ineptii cat voi de mari.

Si cu asta, ma retrag, ca nu prea o sa am Internet pt urmatoarele zile, si sunt zile prea importante pentru ca sa imi bat capul cu niste schismatici si raspopiti cu niste complexe de grandomanie.
Vechi 14.04.2017, 20:30:09
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
No, daca arianismul si monofizistismul si toate ereziile astea si-au primit un sinod, cu atat mai mult m-as astepta ca ecumenismul, (pan-erezia tuturor timpurilor, nu?) sa fie condamnat la un sinod mare.
Asta se si astepta, convocarea unui Sinod pan-ortodox care sa condamne ecumenismul, asta de mult timp. Dar era culmea sa se intample asta, din moment ce Patriarhul ecumenic si cei din Patriarhie (de ex. IPS Zizioulas) au ei insisi conceptii ecumeniste. Ba chiar au vrut sa se adopte conceptiile ecumensite, nu sa se condamne. Asa cum am scris intr-un mesaj catre tine, am gasit ca IPS Zizioulas chiar crede ca sunt Sfinte Taine tainele eterodocsilor (cel putin catolici) si ca sunt Biserici.
Pe de alta parte invatatura ecumenista cuprinde invataturi care au mai fost condamnate la Sinoade ( de exemplu Sinoadele Cartagina). Conceptiile ecumeniste au fost analizate la un sinod local, Sinodul BO a Georgiei.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2017, 00:50:02
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Cataline, hai ca postez de pe telefon,doar pt tine.
Lasa-l pe Zizioulas in pace.
E batran si slabit.
Nici nu a mai fost in comisie data trecuta din cauza asta.

Pe bune, pt unii toate chestiile nasoale sunt din cauza evreilor.
Pt tine, se pare ca in spatele tuturor e Zizioulas, fie prin ascendenta, fie prin descendenta.

E un teolog, nu lord Sith (ca sa fac o trimitere si pt Suslik)
Vechi 15.04.2017, 06:09:32
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
E batran si slabit.

Pt tine, se pare ca in spatele tuturor e Zizioulas, fie prin ascendenta, fie prin descendenta.

Daca e teolog înseamnă ca are o misiune, dumnezeiasca nu o funcție! Conteaza in slujba cui ne punem darurile oferite de Dumnezeu. Diploma de absolvire a studiilor nu oferă o astfel de garanție. Necuratul poate sa intervină chiar și în facultățile de teologie in diferite moduri și apoi sa-i umple de trufie pe absolvenți. Pe lângă studii, e nevoie sa ne umplem de Dumnezeu ca sa-L simțim în noi. Altminteri, cunoștințele teoretice nu ne pot mântui. Călugărul din vârful muntelui care Îl simte pe Dumnezeu în inima lui acela e teolog, nu bibliotecile vorbitoare. Dumnezeu sa-I ajute pe toți teologii sa facă voia Sa!
Reply With Quote
Vechi 15.04.2017, 11:30:55
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Daca e teolog înseamnă ca are o misiune, dumnezeiasca nu o funcție! Conteaza in slujba cui ne punem darurile oferite de Dumnezeu. Diploma de absolvire a studiilor nu oferă o astfel de garanție. Necuratul poate sa intervină chiar și în facultățile de teologie in diferite moduri și apoi sa-i umple de trufie pe absolvenți. Pe lângă studii, e nevoie sa ne umplem de Dumnezeu ca sa-L simțim în noi. Altminteri, cunoștințele teoretice nu ne pot mântui. Călugărul din vârful muntelui care Îl simte pe Dumnezeu în inima lui acela e teolog, nu bibliotecile vorbitoare. Dumnezeu sa-I ajute pe toți teologii sa facă voia Sa!
Concepții pietist-schismatoide, de cea mai joasă speță. Vremea "contemplativilor" a trecut. Modul în care mișcările zelotist-schismatice pseudo-ortodoxe au în frunte monahi fanatici cu un astfel de mod de gîndire este dovada clară că monahismul răsăritean trebuie fie reformat, fie desființat. Chiar nu se vede că marii duhovnici (și nu mă refer la legionarul Pîrvu Iustin) au fost "luați de pe Pămînt"? Și ce faună a rămas și devenit monahismul? Monahii catolici măcar sunt implicați în știință și societate. Cei ortodocși orientali și nestorieni, în lupta pentru popoarele lor și mucenicie. Paraziții de monahi nepomenitori (și în general, antiecumeniștii fanatici) aduc numai tulburare și dezbinare în Biserică.

Fie ca Sfintele Paști să ne aducă tuturor împăcarea cu Dumnezeu, de care are nevoie toată creatura păcătoasă! Fie ca cei rătăciți să se întoarcă în Biserica cea Una! Amen!

Sărbători fericite, tuturor!
Vechi 15.04.2017, 17:20:06
suslik suslik is offline
Senior Member

Implicit P. S. O pozitie oarecum de mijloc, poate pricep si Antonia si toti de un cuget cu ea:

http://www.magazincritic.ro/2017/03/...i-din-romania/

http://astradrom-filiala-bihor.blogs...crivie-si.html

Deci, incet, incet, unora poate le revine mintea la cap!

Sarbatori fericite! Si fie ca fiii si fiicele sub ratacire sa se intoarca Acasa!

Last edited by suslik; 15.04.2017 at 17:22:11.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2017, 12:28:20
suslik suslik is offline
Senior Member

Implicit Hristos a inviat!

Si acum, adevarul despre dezbinatii cei dezbinatori, sau bomboana de pe coliva antiecumenismului detracat:

https://monahulteodot.wordpress.com/...theodor-zisis/

https://monahulteodot.wordpress.com/...absurditatile/

https://monahulteodot.wordpress.com/...ilviu-chirila/

Nu imi place Teodot, pentru ca e ciudatel, iustinparvuit, dar pana si magarul lui Balaam a avut dreptate cand a vorbit, nu? Si Ala de Jos, cand te acuza de pacate reale, are dreptate.
Ecumenismul fanatic, care este un soi de neomarxism camuflat eclesial, si devine sincretism (ceva de genul "toti avem acelasi Dumnezeu, chiar si ateii" !!!!!!) este intr-adevar, nu doar erezie, ci, mai mult, nebunie, delir antieclesial, si trebuie combatut prin orice mijloace legale si canonice. Insa ecumenismul-ca-dialog-teologic, "lucid", cum il definesc ierarhii nostri, precum a fost realizat la Chieti, Chambessy si intr-o mie de alte locuri si la alte momente, este necesar, cu rezultate si perfect ortodox. Sunt anti-sincretist, dar pro-dialog teologic.
Asa ca tot ce avem de facut, este sa asteptam ca miscarea nemaipomenitilor sa se duca de rapa singura, dupa logica suicidara spiritual a inspiratorului ei cu coarne. Atunci putem fi linistiti ca a scapat Biserica de un mare pericol.

Cristos a inviat!

Last edited by suslik; 18.04.2017 at 00:21:48.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2017, 15:11:18
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
E batran si slabit.
Eu nu am spus doar de IPS Zizioulas, am spus de Patriarhul Ecumenic si de Patriarhia Ecumenica. Iar IPS Zizioulas nu e doar un teolog, este ierarh si cea mai cunoscuta voce a Patriarhiei Ecumenice. Patriarhul Ecumenic si IPS Ziziuolas au conceptii comune, sa ne amintim , de exemplu, de discutia pe care am avut-o despre primatul Patriarhului Ecumenic, conceptie sustinuta de cei doi si puternic contestata de restul ortodoxiei.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2017, 16:10:45
suslik suslik is offline
Senior Member

Implicit

Totusi, am senzatia dezamagitoare ca autoritatile noastre ecleziastice reactioneaza prea lent, prea sovaielnic in raport cu hidra schismei. Trebuie folosita toata forta bisericeasca a canoanelor. Un preot caterisit e preot cum sint eu. Asa cum eu, sau oricare alt mirean orthodox de pe planeta asta nu avem dreptul sa slujim in Sf. Altar sau sa primim spovada, si multe altele, nici caterisitii Romaniei nu (mai) au acest drept.
Dintre greci, singurul (destul de) rational/moderat este Zisis. Numai vorbesc de ierarhii lor cu capul pe umeri, precum Ieroteu de Nafpaktos sau Ieremia de Gortina.
E posibil ca pina la urma Alin si Iuliu sa aiba dreptate, si sa fie o infiltrare bine gindita, probabil si cu sprijinul unor epoleti de peste hotare, a stilistilor grecotei. De asta Slatioara sta deoparte si canci declaraciuni oficiale pe problema. Cind altii lucreaza pentru cauza ta, sau pentru una convergenta, de e sa fii timpit iesind sub reflectoare?!
Quod attinet schisma graecorum: pai nu era misto, din pdv-ul lor, cind mulgeau bisericile si mai ales manastirile nord-dunarene in secolele XVI-XVIII?! Romania e un stat imploziv, moribund (daca nu facem sau se face ceva ca sa iesim din situatia asta), in plina prabusire demografica si mai ales spirituala. Economia inca merge (e un fel de a-o spune), cam cum reuseste un betivan sa nu se prabuseasca pina ajunge acasa. Normal ca asa o situatie ii excita pe (unii) strainezi, de care ne tot autoiluzionam, din '90 incoace, ca se topesc dupa bunastarea noastra (inclusiv dupa bunastarea spirituala, care include/presupune o Biserica puternica). E sindromul vulturului-care-da-cercuri. Trebuie sa ne ridicam de jos, si sa ii explicam "bah, nu am parasit inca planul fiintarii ca neam, du-te si baga-ti gheara in git".