Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.04.2017, 23:06:16
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Altă prostie.
Articolele ortodoxe spun ca nu e prostie, decat daca se exagereaza sau se face din alte motive: http://www.crestinortodox.ro/editori...ti-141068.html
Citez: "Hainele oamenilor bineplacuti lui Dumnezeu, ale sfintilor si ale slujitorilor Sfantului Altar sunt sfintite, adica purtatoare de har."
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 23:09:51
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Am auzit de unele obiceiuri la inmormantare, dar nu am intalnit pana acum. Aici preotii mai spun la slujba de astfel de obiceiuri, deci se face catehizare in privinta asta. Oricum, mie mi se par niste obiceiuri fara prea mare importanta sau semnificatie, de genul sa il calce mireasa pe mire pe picior.
Nu minimaliza. Sunt credinte gresite multe, multe si n-au de-a face cu ortodoxia. ... preotii care la masluri pun pe cate unul sa deschida evanghelia si de-aici sa vezi interpretari. sunt foarte multe derapaje. Nu vreau sa le insir ca-s multe. Uite de exemplu unul ca Pomohaci. Asta de ce nu-i caterisit?
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 23:13:31
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
Articolele ortodoxe spun ca nu e prostie, decat daca se exagereaza sau se face din alte motive: http://www.crestinortodox.ro/editori...ti-141068.html
Citez: "Hainele oamenilor bineplacuti lui Dumnezeu, ale sfintilor si ale slujitorilor Sfantului Altar sunt sfintite, adica purtatoare de har."
Cum definești exagerarea în acest caz? Ce s-ar întâmpla dacă jumătate din cei prezenți în biserică și-ar dori să atingă de hainele preotului, ținând cont că e vorba de un praznic și biserica este plină de credincioși?

P.S. Eu m-am referit la acest prost obicei din timpl slujbelor, în special din timpul Sifntei Liturghii. Că dacă vorbim de maslu sau de o rugăciune de dezlegare, atunci crediciosul stă în genunchi sub epitrahilul preotului.

Last edited by simpllu; 24.04.2017 at 23:26:17.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 23:26:04
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

Citat:
Nici asta nu spune, de fapt ce spui acum e exact ce am scris in primul mesaj, folosind alte cuvinte. Ceva asemanator spunea si Sfantul Paisie Aghioritul, despre indieni, ca au o mare ravna pentru credinta lor, desi e gresita. Ii lauda pentru asta, doar pentru asta, nu ca ar fi buna credinta lor si s-ar induhovnici rugandu-se la Shiva.
Nu intelegi sau te faci ca nu intelegi, de asta a dat ca exemplu un mahomedan, spunand cat de important este pentru noi sa-l respectam in sinceritatea si devotamentul fata de dumnezeul lui. Altfel ce rost ar fi avut? A fost o invatatura, vom merge individual la judecata. Nu a spus ca islamul e bun. Tu crezi ca doar fiind ortodox gata, ai ceva pile, eu nu cred asta, n-avem taticu nicio pila.

Ps.eu sunt inalt, am probleme mari in zona lombara, mi-e greu sa stau mult timp in picioare nemiscat, deseori imi sustin mijlocul cu mainile la spate, am avut surpriza ca o femeie sa-mi dea peste maini :), peste ceva timp am dus iar mainile la spate si iar mi-a tras una. :)
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 23:28:39
Senior Member

Implicit

Mai puțină costiță și o să te lase durerile de spate. :)
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 23:33:11
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Mai puțină costiță și o să te lase durerile de spate. :)
N-ai putut sa te abtii, este? Am hernie de disc, nevaccinatorule, si o gramada de discopatii, costita n-are legatura. Soriciul de pe tine da.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 23:36:11
suslik suslik is offline
Senior Member

Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lancelot Vezi mesajul
Nu intelegi sau te faci ca nu intelegi, de asta a dat ca exemplu un mahomedan, spunand cat de important este pentru noi sa-l respectam in sinceritatea si devotamentul fata de dumnezeul lui. Altfel ce rost ar fi avut? A fost o invatatura, vom merge individual la judecata. Nu a spus ca islamul e bun. Tu crezi ca doar fiind ortodox gata, ai ceva pile, eu nu cred asta, n-avem taticu nicio pila.

Ps.eu sunt inalt, am probleme mari in zona lombara, mi-e greu sa stau mult timp in picioare nemiscat, deseori imi sustin mijlocul cu mainile la spate, am avut surpriza ca o femeie sa-mi dea peste maini :), peste ceva timp am dus iar mainile la spate si iar mi-a tras una. :)
Si nu ai agatat-o?
Vechi 24.04.2017, 23:43:19
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lancelot Vezi mesajul
N-ai putut sa te abtii, este?
Glumeam, măi costiță. :))
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 23:46:37
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
Si nu ai agatat-o?
Cred că ea intenționa, doar că el nu s-a prins. :))
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 23:48:35
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
Si nu ai agatat-o?
vrei sa spui ca nu e vreo prejudecata legata de asta? sa nu stai cu mainile la spate in timpul slujbei? nu m-am gandit, dar cred ca baba vine si acum la biserica asa ca daca merg fara nevasta-mea ma mai gandesc. :)

ps.bai simpllu, te credeam altfel, glume d'astea sa faci in cercul tau de nevaccinatori, tu, flying si inca vreo cativa de pe aici.
Reply With Quote
Răspunde