![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa-i vezi pe urma pe ultrasii lor cum se ingradesc de ereziile Papei si-l acuza ca a renuntat la dogmele catolice. :) |
|
|||
|
|||
![]()
...:)) Fenomenal! Voi nu sunteți pleroma, voi sunteți buricul pământului! ...:))
|
|
|||
|
|||
![]()
Care sunt acele paganisme si pietisme atat de mari? Eu nu am auzit pana acum. Cel putin ca fie acceptate de preoti.
|
|
|||
|
|||
![]()
Trollare, ca de obicei?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dar parintele spune mai mult decat vrei tu sa spui si sa accepti, spune nici mai mult nici mai putin, printre randuri, e adevarat, ca acela, fie el si mahomedan, poate fi mult mai aproape de Dumnezeu decat unul ce se considera in adevarata credinta. Last edited by Lancelot; 24.04.2017 at 21:29:10. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma asteptam sa dai acest raspuns. Le stim toti foarte bine si noi si preotii si ierarhii. Cu care vrei sa incep cu paganismele? cele de la inmormantari? cu asa numitele traditii populare? sau de ce n-ai auzit? de pietisme? deschide usile bisericilor si ai sa le vezi. |
|
||||
|
||||
![]()
Păi dacă el e de acord, tu esti de acord, eu sunt de acord... din partea noastră unirea e ca si făcută. Numai dacă nu are Antonia ceva împotrivă.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Dar eu n-am contestat niciodata iconomia, dimpotriva, am scris tot timpul despre ea. Biserica poate aplica iconomia sau acrivia, niciuna din ele nu este gresita. Sau se poate aplica in unele zone iconomia si in altele acrivia, cum se intampla si acum (din cate stiu grecii nu aplica iconomia, ii boteaza si pe catolici). Cred ca s-a inteles ca iconomia nu inseaman ca se recunosc tainele din afara ortodoxiei. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iconomia si acrivia tin de aplicarea mai îngăduitoare sau mai strictă a canoanelor. Însă în privinta Sfintelor Taine, ele ori sunt, ori nu sunt; n-ai cum să faci iconomie.
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 24.04.2017 at 21:45:22. |
|
|||
|
|||
![]()
papa nu a fost niciodata ca orice episcop pentru bizantini. intaietatea romei a fost recunoscuta si intr-unul dintre sinoadele importante, nu mai stiu care.
|
|