Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.04.2017, 21:07:14
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
@iuliu: Păi nu asta ziceam si eu? Dar nu stiu dacă e Cătălin de acord.
Pai cum sa nu fie de acord ? Doar ce a spus ca ar dura doar o zi.
Sa-i vezi pe urma pe ultrasii lor cum se ingradesc de ereziile Papei si-l acuza ca a renuntat la dogmele catolice. :)
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 21:07:14
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Ei sunt o parte din pleroma. Restul pleromei era în sala. Dacă ar fi spus ceva gres™it, ar fi luat atitudine. Nu puteau vorbi cu tot›ii. Logic.
...:)) Fenomenal! Voi nu sunteți pleroma, voi sunteți buricul pământului! ...:))
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 21:22:20
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iana Vezi mesajul
Diferentele de dogma dintre Biserica Rasariteana si Biserica Apuseana sunt zero pe langa paganismele si pietismele acceptate tacit in biserici.
Care sunt acele paganisme si pietisme atat de mari? Eu nu am auzit pana acum. Cel putin ca fie acceptate de preoti.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 21:24:02
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Pe cale de consecință, conform logicii tale, tocmai faptul că tu nu accepți că greșești și nu vrei să renunți la greșelile tale arată că nu ești "în adevăr".
Trollare, ca de obicei?
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 21:25:54
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Vad ca ai inteles gresit ce a spus IPS Bartolomeu, In niciun caz parintele nu spune aici ceea ce ai crezut, ca toate religiile sunt bune, adica o conceptie care tine de new-age, nu de ecumenism. Parintele spune ca si cel de alta religie crede sincer in ceea ce face, nu e un farseur. De aceea credinciosii nu fac caricaturi cu Mahomed, doar ca se distreze. La asta se refera.
pai eu nici nu am zis si nici nu am crezut asa ceva. adica ma crezi si prost? nu-s in stare sa inteleg un text?
dar parintele spune mai mult decat vrei tu sa spui si sa accepti, spune nici mai mult nici mai putin, printre randuri, e adevarat, ca acela, fie el si mahomedan, poate fi mult mai aproape de Dumnezeu decat unul ce se considera in adevarata credinta.

Last edited by Lancelot; 24.04.2017 at 21:29:10.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 21:35:35
iana iana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.04.2008
Locație: romania
Implicit

Citat:
Care sunt acele paganisme si pietisme atat de mari? Eu nu am auzit pana acum. Cel putin ca fie acceptate de preoti.

Ma asteptam sa dai acest raspuns. Le stim toti foarte bine si noi si preotii si ierarhii. Cu care vrei sa incep cu paganismele? cele de la inmormantari? cu asa numitele traditii populare? sau de ce n-ai auzit? de pietisme? deschide usile bisericilor si ai sa le vezi.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 21:35:39
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Pai cum sa nu fie de acord ? Doar ce a spus ca ar dura doar o zi.
Sa-i vezi pe urma pe ultrasii lor cum se ingradesc de ereziile Papei si-l acuza ca a renuntat la dogmele catolice. :)
Păi dacă el e de acord, tu esti de acord, eu sunt de acord... din partea noastră unirea e ca si făcută. Numai dacă nu are Antonia ceva împotrivă.
Vechi 24.04.2017, 21:38:33
Senior Member

Implicit

Citat:
Până să-ti răspundă Lancelot, constat că iarăsi reinterpretezi felul în care întelegem noi ceea ce cităm. Nu stiu ce a înteles el, însă n-am văzut decât un citat în care Părintele arată cum trebuie să-i privim pe cei de alte credinte, a cărui concluzie nu este că toate sunt bune.
Tocmai, eu am scris despre ce a inteles Lancelot, nu despre ce ai inteles tu din citat. Daca si tu ai inteles ca parintele nu spune ca ar fi buna vreo alta religie e foarte bine, asta spunema si eu.
Citat:
Iar la mesajul meu, iarăsi răspunzi la altceva decât am afirmat. Eu am scris că botezul nu s-ar repeta (sau nu l-ar fi repetat atunci, părintele Galeriu si probabil Anania) pentru catolici, respectiv nici pe al protestantilor dacă era făcut în numele Sfintei Treimi. Iar că pe catolici i-ar fi recunoscut ca Biserică dacă acestia ar fi renuntat la dogmele adăugate după sinoadele ecumenice.
Eu am inteles exact ce ai scris, faptul ca ortodocsii recunosteau botezul si tainele catolice si pe Papa ca episcop, ca orice episcop. Daca ai vrut sa spui altceva nu aveam cum sa stiu, asa scria acolo in mesaj.
Citat:
N-am înteles, însă, cum vezi tu revenirea catolicilor la ortodoxie? Rebotezându-se toti? Repetând slujba cununiei cei căsătoriti? Rehirotonindu-se preotii?
Dar eu n-am contestat niciodata iconomia, dimpotriva, am scris tot timpul despre ea. Biserica poate aplica iconomia sau acrivia, niciuna din ele nu este gresita. Sau se poate aplica in unele zone iconomia si in altele acrivia, cum se intampla si acum (din cate stiu grecii nu aplica iconomia, ii boteaza si pe catolici). Cred ca s-a inteles ca iconomia nu inseaman ca se recunosc tainele din afara ortodoxiei.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 21:42:19
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
Cred ca s-a inteles ca iconomia nu inseaman ca se recunosc tainele din afara ortodoxiei.
Tocmai asta nu pot întelege. Tu spui, cu alte cuvinte, că se recurge la un compromis: Adică n-aveti taine, nu vă recunoastem botezul, dar suntem îngăduitori cu voi si vă primim asa, vă trecem cu vederea. Ne vom purta cu voi ca si cum ati avea har, însă în sinea noastră stim că nu aveti.

Iconomia si acrivia tin de aplicarea mai îngăduitoare sau mai strictă a canoanelor. Însă în privinta Sfintelor Taine, ele ori sunt, ori nu sunt; n-ai cum să faci iconomie.

Last edited by CristianR; 24.04.2017 at 21:45:22.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2017, 21:43:26
Lancelot Lancelot is offline
Banned

Data înregistrării: 04.01.2017
Implicit

Citat:

Eu am inteles exact ce ai scris, faptul ca ortodocsii recunosteau botezul si tainele catolice si pe Papa ca episcop, ca orice episcop.
papa nu a fost niciodata ca orice episcop pentru bizantini. intaietatea romei a fost recunoscuta si intr-unul dintre sinoadele importante, nu mai stiu care.
Reply With Quote
Răspunde