Citat:
În prealabil postat de catalin2
Daca citesti articolul o sa gasesti exact ce am spus si eu, cu mai multe amanunte:
" Crestinatatea din aceasta regiune decazuse mult: clerul ce ocupa pozitii joase era ignorant si imoral, iar cel de la conducere era mândru si materialist, uitând de comuniunea pe care trebuia sa o aiba cu Roma.
Lucrarea aceasta parea a fi extrem de dificila dovada fiind faptul ca de multi ani nu se mai tinuse nici un conciliu, „episcopiile erau adesea vacante, vândute sau acordate unor mireni necorespunzatori, fara pregatire ori vocatie” . Scrisorile sfântului ne aduc la cunostinta starea deplorabila a acestei Biserici în perioada de sfârsit a dinastiei merovingiene si începutul celei carolingiene."
|
A facut misionarism in dreapta rinului, in zona saxona, cu multe probleme si acolo a fost si martiriul. De fapt, ceea ce situl respectiv promoveaza, si tu preiei fara sa verifici, era o situatie fireasca in perioada aia. Durata de viata a clerului si a misionarilor crestini era foarte scurta. Charlemagne i- a crestinat cu japca pe saxoni, pana la urma. Este rusinos, dupa parerea mea, sa se prezinte peiorativ un triumf al crestinismului, asa cum a fost el, doar pentru ca astazi va considerati in razboi teologic/ideologic cu catolicismul.