![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Ortodoxia nu e o credinta a filosofilor si a celor ce scriu ceva despre ea. Asa cum spunea si Parintele Staniloae si altii, teologii sunt sfintii si cei ce au si o viata induhovnicita. Iar invatatura revelata o gasim rezumata in catehisme, nu orice aiureala spusa de cineva. Nu toata povestirea avea un corespondent, nu am cum sa ma simt ca unul pe care ceilalti nu-l inteleg, pentru eu nu spun o invatatura singulara, personala. Ceea ce spun eu e invatatura Bisericii, deci cei de acolo pot fi toti ortodocsii. Doream sa arata ca tu crezi ca umbrele pe care le vezi e adevarul, dar adevarul e altul, mult mai frumos, dar nu crei sa ii asculti pe cei ce ti-l spun. Ortodoxia este adevarata religie, propovaduieste iubirea, intelegerea, toleranta, bunatatea si e calea spre viata vesnica in Rai. Ecumenismul e o falsa religie, care incearca sa se substituie adevaratei religii. In mod fals, propovaduieste iubirea, toleranta, intelegerea, binele, etc., dar, de fapt, e exact invers. |
|
||||
|
||||
![]()
Știi ce nu pricep, Cătălin? De ce ții mereu să mă corectezi, să mă îndrepți, să fii gardianul Ortodoxiei?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu vreau deloc sa te corectez pe tine, tu afirmi niste lucruri care spui ca sunt ortodoxe, intr-un loc unde sunt mai multe persoane, printre care si eu. Cum ai vrea sa reactionez? Sa te aprob tot timpul, sau sa nu scriu nimic si sa citesc doar? Cum tu afirmi ceva afirm si eu ceea ce stiu. Simplu.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tu esti acela care se crede singurul detinator al ortodoxiei pe forum, in vreme ce nenumarati ortodocsi ti-au aratat pe parcursul timpului ca gresesti, si cu toate acestea ramai la convingerea ta ridicola ca detii adevarul Bisericii mai bine decat restul lumii. P.S. E drept, a fost unul care iti dadea dreptate....
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
pai sfantul ala batea campii daca e adevarat ce zici ca a scris, sa vezi ce zic calugarii benedectini, daca e vorba de asta, sa vezi cum ii acuza de paganism pe cei de la sate, pentru ca putini stiu ca multe secole crestinismul a fost exclusiv urban, germanicii neavand cultura urbana. ceea ce zice sfantul ala e o porcarie, in toata lumea crestina episcopii se numeau de seful locului, vrei sa-ti zic cum ii numeau la constantinopole? chiar ala ce a facut schisma era un politruc mirean... in fine, lucrurile s-au schimbat cu greu, un papa a zis ca spiritualul trebuie sa conduca temporalul si in chestiunile lumesti, dupa o lupta acerba a reusit sa impuna acest lucru, de atunci episcopii nu au mai fost numiti decat de catre papalitate, cu exceptia ungariei, ca regat apostolic. schisma a fost un act politic. ps.o sa caut etnia sfantului ala. |
|
|||
|
|||
![]()
Stapanii Planetei - Cum arata piramida puterii si cum este condusa planeta (Teorii Incredibile)
https://www.youtube.com/watch?v=5siKTKi5zuo Nu stiu ce cautam noi in Consiliul Mondial al Bisericilor! E bine sa incercam sa vedem cat este adevarat din documentarul acesta. Cum ne putem raporta corect la o astfel de lume? Prin ecumenism? Ma indoiesc. Trebuie sa invatam sa ne pretuim Ortodoxia. Acum. Daca vrem sa supravietuim spiritual si chiar fizic! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
vezi ca l-ai gasit pe sf bonifaciu, care chiar a fost un martir important, sper sa fiu iertat si de asta, dar nu asa cum il prezinta situl ala unde citesti tu, ala e un site mincinos. uite aici, daca vrei sa stii despre el: http://www.versuri-si-creatii.ro/cre...u-6zuhcnu.html edit.era saxon, am uitat sa scriu. |
|
||||
|
||||
![]()
Acum, nu zic ca exista o singura viziune super stricta cu privire la statutul celorlalti, cum zic altii(imi aduce aminte de iehovisti, cum contrasteaza insistent "ce zice grupul X" cu "ce spune Biblia", ca sa isi confere legitimitate si ca ce scot pe gura e insasi revelatia infailibila si de nedezbatut a lui Dumnezeu), dar ce ai scris acolo chiar e o invatatura ecumenista, de influenta protestanta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
edit.si inca ceva. stiu ca spusele mele duc catre minimizarea mea ca si crestin ortodox, alin ma acuza de ateism, de exemplu, dar scopul meu pe acest forum nu este sa contrariez ci sa acumulez. poate n-am spus-o, dar am invatat si invat multe de la voi. Last edited by Lancelot; 30.04.2017 at 23:53:46. |
|