Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2017, 20:28:32
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Ideea era, ca să fiu mai explicit, că nu stai de vorbă (în sensul unei comunicări reale) cu ecumenistii pentru că nu se stă de vorbă cu dracii; iar în acestia, mă tem că cei aflati pe pozitia ta văd mai mult lucrarea necuratului decât chipul lui Dumnezeu. Asta e.
Vechi 07.05.2017, 20:34:10
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Ideea era, ca să fiu mai explicit, că nu stai de vorbă (în sensul unei comunicări reale) cu ecumenistii pentru că nu se stă de vorbă cu dracii; iar în acestia, mă tem că cei aflati pe pozitia ta văd mai mult lucrarea necuratului decât chipul lui Dumnezeu. Asta e.
Asta t›i se pare ca e! Dracul a început sa lucreze în lume cu mult spor după ce au apărut ierarhi serghianist promovati după criterii străine ortodoxiei! Acum se văd roadele răului care a venit din aceasta cauza. Iar t›ie t›i se pare ca râul e bine!
Reply With Quote
Vechi 07.05.2017, 20:40:30
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Poate n-ar fi fost o pierdere, ori poate chiar un câștig pentru ceilalti, însă fără acei serghianisti eu n-as fi putut deveni ortodox.
Vechi 07.05.2017, 21:18:11
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Poate n-ar fi fost o pierdere, ori poate chiar un câștig pentru ceilalti, însă fără acei serghianisti eu n-as fi putut deveni ortodox.
A fost îngăduită o iconomie, pentru rugăciunile Sfintilor Închisorilor. În timp ce unii aruncau Biserica lui Hristos în CMB, cei mai buni preoți ai neamului erau torturați în închisori. Noi trebuie sa fim conștienți ca ortodoxia autentica difera de ceea ce au reușit sa ne transmita din condei și nu din duh cei care au luat locul celor întemnițați.

Ortodoxia din condei ori din creier ori din biblioteca este o ortodoxie paralizata, nelucrătoare. Dacă omul știe citi cu intonație, e bine. Dar, daca citeste rugăciunile cu mândrie și nu îi sunt de mare folos! Pe Lucifer l-a izgonit Dumnezeu doar pentru mândrie! Faptul ca avem certificat de ortodox nu e suficient. Dacă nu ne smerim, începem sa ne credem un fel de dumnezei care punem la cale cele despre religiile lumii! Trufie, mândrie și slava deșartă! Păcate care nu ne apropie de Dumnezeu, din păcate!
Reply With Quote
Vechi 07.05.2017, 21:20:01
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Când scrii de preotii din închisori îl ai în vedere si pe părintele Stăniloae?
Dacă da, consideri că avea si condei, si duh?
Iar în ce-l priveste pe Steinhardt, probabil stii că, desi n-a fost preot în închisoare, acolo a devenit crestin, fiind botezat de părintele Mina Dobzeu.

Last edited by CristianR; 07.05.2017 at 21:22:58.
Reply With Quote
Răspunde