![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Ideea era, ca să fiu mai explicit, că nu stai de vorbă (în sensul unei comunicări reale) cu ecumenistii pentru că nu se stă de vorbă cu dracii; iar în acestia, mă tem că cei aflati pe pozitia ta văd mai mult lucrarea necuratului decât chipul lui Dumnezeu. Asta e.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Poate n-ar fi fost o pierdere, ori poate chiar un câștig pentru ceilalti, însă fără acei serghianisti eu n-as fi putut deveni ortodox.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ortodoxia din condei ori din creier ori din biblioteca este o ortodoxie paralizata, nelucrătoare. Dacă omul știe citi cu intonație, e bine. Dar, daca citeste rugăciunile cu mândrie și nu îi sunt de mare folos! Pe Lucifer l-a izgonit Dumnezeu doar pentru mândrie! Faptul ca avem certificat de ortodox nu e suficient. Dacă nu ne smerim, începem sa ne credem un fel de dumnezei care punem la cale cele despre religiile lumii! Trufie, mândrie și slava deșartă! Păcate care nu ne apropie de Dumnezeu, din păcate! |
|
|
||||
|
||||
|
Când scrii de preotii din închisori îl ai în vedere si pe părintele Stăniloae?
Dacă da, consideri că avea si condei, si duh? Iar în ce-l priveste pe Steinhardt, probabil stii că, desi n-a fost preot în închisoare, acolo a devenit crestin, fiind botezat de părintele Mina Dobzeu.
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 07.05.2017 at 21:22:58. |
|
|