![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
D e curând mi-a povestit un călugăr minunea întâmplată cu duhovnicul lui. Bătrânul avea
cancer și era foarte bolnav. A stat mult timp prin spitale făcând și chimioterapie. După un timp a fost adus acasă la fratele lui. Într-o noapte a avut un vis: A văzut că se afla în salonul unde stătuse pe când făcuse tratamentul în spital. Și fiind el bolnav și în dureri, a văzut că se deschide ușa și intră trei persoane apropiindu-se de el. S-au prezentat în fața lui și au spus: – Eu sunt Rafail. – Eu sunt Nicolae . – Eu sunt Irina . Și suntem din Mitilini. Atunci el le-a zis: – Sunteți Sfinții Rafail, Nicolae și Irina? – Da, au răspuns ei, și am venit să-ți spunem că peste câteva zile te vei face bine. – Vă rog să mă binecuvântați sfinților, le-a zis duhovnicul plecându-se în fața lor. După ce l-au binecuvântat toți, au zis către el: – Te rugăm să ne binecuvântezi și sfinția ta. – Dar eu sunt un om păcătos și plin de neputințe. – Nu uita că ai darul preoției și te rugăm să ne binecuvântezi! Atunci duhovnicul i-a binecuvântat, făcând ascultare. După care s-au făcut nevăzuți. Și într-adevăr după câteva zile duhovnicul s-a făcut sănătos. Mi-a zis călugărul că acum este sănătos și plin de viață pentru vârsta lui de peste optzeci de ani. ( Monah Pimen Vlad , Povestiri duhovnicești )