|  |  | 
|  | 
|  | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   

Cu riscul de a părea țicnită sau mai rău (că spun nonsensuri), am ajuns la performanța de a gândi două lucruri simultan, rugăciunea și aiurelile mele obișnuite. Adică e evident că nu sunt atentă la rugăciune, chiar dacă în subsidiar există intenția. Eu nu înot cu capul sub apă. Și nici rugăciunea inimii nu o practic cu respirație, mi se pare o înșelare. Atunci inima se liniștește datorită respirației, nu rugăciunii, eu de unde să știu dacă ce spun are efect? 
				__________________ "Mergeți și propovăduiți Evanghelia. Dacă va fi nevoie, folosiți și cuvintele." | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   Citat: 
 Nu cred că e musai datorată respirației starea de liniștire a inimii, părintele Teofil Părăian spunea că Arsenie Boca l-a învățat să facă pe respirație, alții nu menționează de respirație, unii spun doar „Doamne Iisuse miluiește-mă”, alții spun complet. Nu pari țicnită, sunt unii la care rugăciunea inimii se derulează și în somn, în Familia Ortodoxă parcă se povestea despre cum o mamă gravidă care se ruga cu rugăciunea inimii la o anumită oră într-o zi când nu a mai făcut a atenționat-o copilul cu o lovitură. 
				__________________ „Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 
 Nu, nu, m-ai înțeles greșit. Eu nu reușesc să mă rog continuu, eu nici măcar nu mă pot aduna în puținele dăți când îmi amintesc să mă rog. La mine e "împrăștierea minții"... 
				__________________ "Mergeți și propovăduiți Evanghelia. Dacă va fi nevoie, folosiți și cuvintele." | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 
 Smintelile , ispitele și grijile cotidiene , inclusiv acest net nenorocit ajută din plin ca mintea să fie preocupată în același timp de mai multe "griji " , și astfel rugăciunea este făcută papagaliceste, cu buzele și devine de multe ori o " povară " pentru cel ce o practică . 
				__________________ Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) | 
|  |