![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Daca iti amintesti, am dat intr-unul din mesajele trecute ce insemna binecuvantarea, este o rugaciune pe care o spune preotul. De exemplu, atunci cand preotul il binecuvanteaza pe un credincios, spunand o rugaciune scurt, e tot o binecuvantare. Sau cand preotul spune "Binecuvanteaza, Doamne, aceasta casa." Prin apa sfintita se sfinteste casa, chiar daca o face un credincios, nu preotul. Am dat ce inseamna sfintire, ce rol are apa sfintita, etc. Lamuririle acelea sunt clare, nu mia are rost sa discutam, doar daca tu vrei sa continui la infinit. Repet ce am spus si in primul mesaj, sfintirea nu inseamna acelasi lucru cu sfant. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Exact așa s-a întâmplat cu Emilian. Păi dacă ai fi fost tu exponentul cauzei iconodule pe vremea crizelor iconoclaste, ortodoxia n-ar fi avut nicio șansă.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am spus nimic gresit, am spus ca noi cinstim (veneram) si icoanele, nu doar sfantul respectiv, cum lasa sa se inteleaga simpllu si parintele din Portugalia. Iconoclastii tocmai asta negau, venerarea icoanelor, ei nu negau cinstirea sfintilor. Nu ar fi fost impotriva unor tablouri religioase, prin care ar fi fost cinstiti sfintii, ci impotriva venerarii icoanelor. |
|