![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Fly, vezi că-ți prinzi urechile citând din Evanghelie, nu te pune cu "sectatul" că te face. În schimb îi poți spune că acest aspect este reglementat canonic (Sinodul VI Ecumenic, canonul 48). Numai că el habar nu are de așa ceva, nici nu are cum dacă nu existau la acea dată ca și confesiune.
Last edited by simpllu; 09.11.2017 at 12:28:58. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sinodul VI Ecumenic a reglementat Scriptura? |
|
||||
|
||||
![]()
Că veni vorba de reglementat Scriptura. Și p'Asta, tot voi ați reglementat-o?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
sursa: DEX '09 (2009) adăugată de blaurb. acÈiuni Biblia e Regulamentul. NIMENI nu o reglementeaza. Ea reglementeaza totul si e infailibila. E nerelementabila. Toti care vor sa poarte numele de crestini, respecta Regulamentul: tot ce au invatat Mantuitorul Hristos si sfintii lui Apostoli. Nimeni nu supuneâ invatatura apostolilor, regulamentului lui, colegu. Last edited by Penticostalul Traditional; 09.11.2017 at 13:34:00. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu daca am inteles bine, dar citind Canonul 48 Trulan, am impresia ca unei familii i se propune sa divorteze pentru ca sotul sa implineasca o conditie nebiblica: celibatul.
Daca e asa, mi se pare o chestie oribila. Sa pui o conditie impotriva Bibliei si apoi sa sugerezi unei familii sa divorteze pentru a implini aceea conditie? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar dacă ulterior, bărbatul ar fi ridicat la treapta de epsicop, atunci ce se impune e o distanță între reședința episcopală și locul unde este fosta lui femeie călugărită.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Și cine-i desparte? În canon se precizează clar "prin înțelegere întreolaltă (reciprocă)", adică numai dacă amândoi cad de comun acord să se despartă pentru o treaptă mai înaltă.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cine a compus Regulamentul?
|
|||
|
|||
![]()
Pavel nu se refera la barbati acolo, ar fi aberant, si nici macar la episcopi, se refera la preoti.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Care sunt conditiile pt a te calugari? | Ioanna | Generalitati | 135 | 23.10.2017 22:35:07 |
imbracamintea la calugari | gheorghie | Generalitati | 12 | 09.09.2010 14:30:20 |
Falsii calugari puciosi, | andreicozia | Calugarul | 0 | 20.04.2010 01:32:12 |
Marii calugari/duhovnici - de unde stiu sa sfatuiasca asupra problemelor laice? | sophia | Calugarul | 322 | 26.06.2009 14:51:55 |
|