Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.11.2017, 20:48:15
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
N-ai raspuns, ala e raspuns?!?, dar nu mai conteaza ca am obosit. Doua chestiuni, sensul locului pustiu e ca n-au gasit formatiuni statale, nu oameni, anonymus spune ca "acestia sunt cei mai saraci oameni din lume".,,
Insa vorbim de evul mediu si de un regat apostolic, conta daca au gasit oameni sau formatiuni statale?
Cataline, in momentul in care pui celibatul atat de sus, care in opinia mea este o anomalie daca este autoimpus din motive de credinta, pentru un laic, nu mai poti sa contesti superioritatea morala a preotimii catolice.
Nu, istoricii aceia spuneau ca nu au gasit nimic, nu doar state formate. Erau, la inceput, istorici habsburgi, care doreau sa aiba o motivatie dupa ce au inglobat Transilvania. Istoricii maghiari au luat ce au spus acestia (unii din istorici maghiari). La un moment dat au spus chiar ca acea cronica nu e de incredere, desi era scrisa de un cronicar maghiar. Ceva foarte interesant, un studiu pe baza ADN-ului, facut de cercetatori maghiari, pe maghiari din Ungaria si secui de la noi nu a gasit gene de la poporul venit din Urali decat la un singur secui. Au fost comparate din ADN-urile de la caetva morminte din sec. X ale maghiarilor. Practic maghiarii de azi sunt vechile populatii maghiarizate, in cea mai mare parte.

Eu nu spun nimic, am dat ce spune Sfanta Scriptura. Tu nu stii de ce calugaria e apreciata in ortodoxie, pentru ca citesti alte carti decat cele ortodoxe. Si nu e o contradictie, pentru ca Sfantul Apostol spune ca nu e pentru oricine calugaria, pentru ca nu oricine poate rezista ispitelor de acest gen.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care sunt conditiile pt a te calugari? Ioanna Generalitati 135 23.10.2017 22:35:07
imbracamintea la calugari gheorghie Generalitati 12 09.09.2010 14:30:20
Falsii calugari puciosi, andreicozia Calugarul 0 20.04.2010 01:32:12
Marii calugari/duhovnici - de unde stiu sa sfatuiasca asupra problemelor laice? sophia Calugarul 322 26.06.2009 14:51:55