Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.03.2018, 15:27:43
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Pentru ca a fost inchis topicul despre vorbirea in limbi, intre timp am citit mai atent ce spun sursele penticostale. Acestia spun ca in 1 Corinteni 14 se arata ca vorbirea in limbi era intr-o limba necunoscuta, nu o limba a unui popor. La fel spun si azi, ca ei vorbesc o limba necunoscuta. Acest lucru l-a sustinut si penticostalul la inceput, apoi a schimbat si m-a acuzat ca eu as minti.
In legatura cu vorbirea in limbi si rugaciunea, penticostalii spun ca ei se roaga in limbi, sustinand ca asa scrie in 1 Corinteni 14, ca vorbirea in limbi e rugaciune, o vorbire doar cu Domnul. Ei spun ca talamcitorul spune mesaje si talamceste, nu si vorbitorul in limbi, care se roaga. Doar la Pogorare s-ar fi adresat si oamenilor, deci nu era doar rugaciune. Penticostalul a sustinut aceste lucruri la inceput, apoi, cand i-am spus ca acolo scrie ca vorbirea in limbi este proorocie, invatatura, cunostinta, dupa ce a ocolit raspunsul de vreo cateva ori a inceput sa spuna ca e si proorocie si sa ma acuze, din nou, ca eu as minti, ca el a sustinut asta de la inceput, desi m-a contrazis cand spuneam asa ceva. Nu mai poate avea nicio credibilitate, e ciudat ca poate face cineva asa ceva.
Vechi 15.03.2018, 16:30:31
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Pentru ca a fost inchis topicul despre vorbirea in limbi, intre timp am citit mai atent ce spun sursele penticostale.
Deci pana acum ai citit mai putin atent dar vorbeai cu siguranta infailibilitatii.
Eu iti recomand sa citesti si mai atent.
Inca NU stii nimic din ceea ce invata penticostalii cu privire la vorbirea in alte limbi.

Insa daca vrei sa stii, trebuie sa intrebi.
Sau sa mergi la sursele lor. Altfel colportezi stiri fake, la fel ca si pana acum.
Citat:
Nu mai poate avea nicio credibilitate, e ciudat ca poate face cineva asa ceva.
Daca, in mod necugetat iti inchipui ca denigrarile tale ieftine ma decredibilzeaza pe mine, te informez ca te inseli. Si ca iti consumi energia pe ceva ce nu merita.
Vechi 17.03.2018, 19:40:06
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
vorbirea in limbi era intr-o limba necunoscuta
vorbirea in limbi e rugaciune
vorbirea in limbi este proorocie, invatatura, cunostinta
Asa este frate Cataline.
Ma surprinde placut ca un ortodox s-a adancit in studiul Scrpturilor pe aceasta tema si a ajuns la concluzii juste.
Citat:
Penticostalul a sustinut aceste lucruri la inceput
Da, dar de la el era de asteptat. Macar atat lucru sa stie. Vorbirea in limbi este o trasatura distinctiva a confesiunii lor.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Miscarea Legionara anonim97 Generalitati 366 26.08.2013 14:58:23
Miscarea Sfantului Graal alexandra28again Generalitati 4 16.07.2008 20:40:13