![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Trece o oarecare vreme si ea cand pleca dupa 8 ore aproape ca i se reprosa(ma rog din tonalitate iti dadeai seama la cate bate ceasul) ,ca pleaca cam iute. Au trecut vreo 2-3 luni si ea a realizat ca familia e mult mai importanta, decat sa fie in primii doi-trei oameni in nu stiu ce firma si s-a reintors la vechea firma, chiar daca pierdea la salar si alte avantaje. Dar multi nu au taria sa spuna:" NU! Familia e mult mai importanta ca nebunia voastra cronica,ca deadline-urile voastre prea dese, ca agitatia asta fara rost!" Citat:
Legat de finalul a ceea ce spui, ma gandesc ca te referi la ceva, care am intalnit intr-o carte draga sufletului meu:"Omul in cautarea sensului vietii"-Viktor Frankl, autorul a petrecut vreo 3 ani jumate in lagarele de exterminare. El se refera ca omul poate trece peste absolut orice incercari, atata timp cat gaseste un sens suferintelor sau incercarilor lui. In carte sunt date cateva exemple care arata inalta valoare nu numai terapeutica a autorului,ci si legatura cu Dumnezeu. Deci eu o vad ca iesirea din hipnoza ar fi ca gasindu-ne sensul, invatand Cuvantul(si implicit parasind ignoranta in care ne zbatem) sa reusim sa spunem NU atunci cand trebuie spus, sau sa apucam pe un anumit drum. Cartea cand am cumparat-o, era la pret de sold, vreo 15 lei. Un pret de nimic fata de valoarea ei. Frankl a dat unei stiinte extrem de marginite pana la el ,o inalta valoare umana. Si a scos o fraza celebra in timp ce era in aceste lagare:" Totul poate fi luat unui om mai puțin un lucru: cea mai prețioasă dintre libertățile umane – libertatea de a alege atitudinea dorită în orice condiții, de a alege propria cale."
http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/...-ca-pe-erezii/ "Când am ieșit pe ușa care mă purta spre libertate, am știut că dacă nu las ura și amărăciunea în spate, voi continua să fiu în închisoare".-Nelson Mandela |
|
|