Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.11.2018, 22:57:52
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
tu nu spui nimic, tu reciti chestii ca sa-ti dai dreptate. intai zici ca si-au declarat, dupa aia ca au acceptat, dupa aia ca au vorbit intre ei... dar e ca tine. serghie nu numai ca a declarat, acceptat, vorbit, a si semnat! impreuna cu alti zeci de episcopi. restul sunt vrajeli de-ale tale, scrise ca sa-ti dai dreptate, in care preferi o descriere in locul unui citat.

in rest, negi evidenta, exact ca si in cazul impartasaniei, exact ca in atatea alte cazuri, in mintea ta daca esti credincios, de fapt daca ai impresii ca esti credincios, deja ai si anumite drepturi, vezi ce spuneai despre calugarie, "adica sa renunte la tot pentru nimic?"
si gata, nu mai suport sa am astfel de discutii cu tine, daca am sa-ti mai raspund la ceva am s-o fac asa, pe scurt.

Biserica nu alunga, depinde de fiecare dintre noi in parte ce facem cu darul Botezului, cu darul Euharistiei...
Daca Biserica Ortodoxa crede ca anumite persoane trebuie date afara din Biserica atunci anatemizeaza:

"Puterea anatemei, sau puterea de a lega și de a dezlega, este puterea, în primul rând, de a discerne dacă un om a fost alungat din trupul tainic al Bisericii de către Capul ei, Domnul Iisus Hristos, și în al doilea rând, puterea, în conformitate cu, și în ascultare față de acest ceresc, verdict Dumnezeiesc, de a expulza eretici deja condamnați din organizația vizibilă pământească a Bisericii. Această putere este deținută de ierarhi canonici drept credincioși care se adună în sinoade locale, pan-ortodoxe sau Ecumenice. În măsura în care Biserica lui Hristos, în conformitate cu promisiunea Fondatorului ei, va birui porțile iadului până la sfârșitul timpurilor, puterea anatemei există de asemenea în zilele noastre în Sinoadele Adevăratelor Biserici Ortodoxe ."
Asa-mi trebuie daca ma apuc sa vorbesc cu toti ciudatii de pe internet.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2018, 00:41:24
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
gata, am inteles! nu din raspunsul asta ci mi s-a aprins un beculet. te-am inteles, cataline!!!
tu nu esti un credincios practicant in adevaratul sens al cuvantului, cum sunt multi dintre colegii de forum, am inteles acum de ce nu posezi o anumita, nu stiu cum sa-i spun, stare de bunavointa, de acceptare, nu gasesc acum exact cum sa-i spun, pe care o simt chiar la unii colegi cu care am avut dispute serioase, nu ma refer vizavi de mine ci ceea ce exprima ei in general.

tu esti un autodidact! tu ai biserica ta proprie, tu nu mergi la biserica, la preot, poate o faci chiar la fel de rar ca si mine. asta este explicatia. esti un autodidact si toate sursele tale sunt pe internet. ahhh, am citit odata ce spune un popa rus (nah... ) despre cei ca tine, exact situatia asta... las' ca-mi amintesc si pun aici. ai neaparata nevoie sa mergi mai departe, vezi ce am postat mai sus, tu esti prins intre zidurile tale.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2018, 17:32:27
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
gata, am inteles! nu din raspunsul asta ci mi s-a aprins un beculet. te-am inteles, cataline!!!
tu nu esti un credincios practicant in adevaratul sens al cuvantului, cum sunt multi dintre colegii de forum, am inteles acum de ce nu posezi o anumita, nu stiu cum sa-i spun, stare de bunavointa, de acceptare, nu gasesc acum exact cum sa-i spun, pe care o simt chiar la unii colegi cu care am avut dispute serioase, nu ma refer vizavi de mine ci ceea ce exprima ei in general.

tu esti un autodidact! tu ai biserica ta proprie, tu nu mergi la biserica, la preot, poate o faci chiar la fel de rar ca si mine. asta este explicatia. esti un autodidact si toate sursele tale sunt pe internet. ahhh, am citit odata ce spune un popa rus (nah... ) despre cei ca tine, exact situatia asta... las' ca-mi amintesc si pun aici. ai neaparata nevoie sa mergi mai departe, vezi ce am postat mai sus, tu esti prins intre zidurile tale.
Desigur, tu esti cel care se considera credincios si de cand ai intrat pe forum ne indrumi ce sa credem si cum sa ne comportam. Acum te-a mai bagat si simplu in biserica lui, mai rau o sa faci.
Vezi ce inseamna un om care nu spune adevarul, majoritatea userilor de pe forum te-au respins si chiar te-au jignit, eu am fost printre singurii (singurul?) care a disuctat cu tine si am incercat sa iti explic ce nu intelegeai. Tu ai fost si agresiv si ai si jignit, eu nu. Si acum tu spui ca eu n-as avea bunavointa si acceptare, n-ai ce sa-i ceri omului ce n-are.
Discursul tau fals mergea cand erau mai multi ecumenisti pe forum, care incercau sa faca ei legea, acum s-a mai schimbat, cred ca sunt mai multi ortodocsi pe forum decat cei ce aveau conceptii ecumeniste, din vechiul grup a ramas doar simplu. De exemplu iorest, Dragos, gpalama, fly si altii nu-i stiu a avea conceptii ortodoxe gresite. Nu am avut aproape niciodata disuctii in contradictoriu pe forum cu ortodocsii, doar cu cei ce aveau cocneptii ecumensite sau care erau de alta credinta, deranjati ca spun adevarul. Si acum asta sper sa nu mai avem vreodata ocazia sa dialogam.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2018, 16:46:22
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
:)) No așa Cătăline, acum vii de acasă! Sincer îți spun, replica asta cântărește mai mult decât tot ce ai scris până acum.

”Caută pacea și o urmează pe ea” ... cu siguranță dialogul cu mine sau cu el nu-ți aduc mai multă pace decât dacă ne-ai ignora. Bagă la cap! Asta nu înseamnă să nu mai scrii, dar îți dă de gîndit cum să scrii.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2018, 17:48:59
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
:)) No așa Cătăline, acum vii de acasă! Sincer îți spun, replica asta cântărește mai mult decât tot ce ai scris până acum.

”Caută pacea și o urmează pe ea” ... cu siguranță dialogul cu mine sau cu el nu-ți aduc mai multă pace decât dacă ne-ai ignora. Bagă la cap! Asta nu înseamnă să nu mai scrii, dar îți dă de gîndit cum să scrii.
S-a trezit lupul moralist. De multe ori am vazut ca dai asemenea sfaturi, cand barna ta e mult mai groasa, dar tu, din mandrie, nici nu ai putea vedea ca ai una. De multe ori ai fost agresiv in dialogurile cu mine si chiar m-ai jignit, eu am incercat sa n-o fac. Mai mult, ai cautat aliati de barfa, cum faci si acum. Pe forum te-am vazut de multe ori fiind agresiv si chiar jignind, de aceea am scris intr-un mesaj ca, dupa patru persoane care au aratat multa rautate, tu esti pe urmatorul loc (adica nu esti nici foarte rau, nici prea bun). De exemplu pe Ali nu-l consider rau, asa cum e el. Asadar, esti printre ultimele persoane cu care imi doresc sa dialoghez pe forum, nu am o parere bune nici despre tine, ca persoana, nici despre ceea ce spui si crezi. Dar, fiind intr-un spatiu in care nu ai cum sa eviti persoanele, nu pot sa nu observ aiurelile pe care le scrii de fiecare data. Si fiind un forum care se numeste ortodox, nu al altor rataciri, e fireasca si o opinie corecta despre invatatura ortodoxa. Asa ca, daca vrei, poti sa renunti tu la forum, eu o sa comentez orice aberatie pe care o vad in mesajele tale, daca o sa intru pe forum.
Reply With Quote
Vechi 02.11.2018, 18:57:41
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Citat:
Asa ca, daca vrei, poti sa renunti tu la forum, eu o sa comentez orice aberatie pe care o vad in mesajele tale, daca o sa intru pe forum.
Propunerea mea nu a fost de părăsi forumul, ci de a fi atent cum pui problema. Din lipsă de argumente iarăși ai trecut la caracterizări. De exemplu eu și Dragos ne-am dat cu părerea în același timp, păreri diferite, dar nu am intrat în polemică. Remarca se dorea a fi una pozitivă la adresa ta "așa îmi trebuie".
Reply With Quote
Răspunde