Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.12.2018, 00:55:40
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Când te trezești dimineața din somn, gândește-te că Dumnezeu îți dă ziua pe care n-ai fi putut să ți-o dai singur și pune deoparte prima oră sau măcar un sfert de oră din ziua ce ți s-a dat și adu-o drept jertfă lui Dumnezeu într-o rugăciune de mulțumire și de cerere bună.
Cu cât vei face mai cu osârdie acest lucru, cu atât mai mult îți vei sfinți ziua, cu atât mai puternic te vei îngrădi în fața ispitelor pe care le întâmpini în decursul zilei. Tot așa, când mergi către somn gândește-te că Dumnezeu îți dă odihnă de ostenelile tale. Consacră lui Dumnezeu o curată și smerită rugăciune! Buna ei mireasmă îți va apropia pe îngerul tău spre paza ta.
(Ieromonah Arsenie Boca, Vreau să schimb lacrimile voastre în bucurie, Editura Agaton, Făgăraș, 2014, p. 204)
Vechi 22.12.2018, 01:25:25
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Astăzi, fiecare creștin este chemat să fie alături de îngeri și de păstori, să se bucure că a venit în lume Hristos Domnul și pentru el. Peștera si ieslea sunt în Altarul bisericii unde fiecare dintre noi am fost duși ca prunci, in brațe, de maica noastră, ca un dar Pruncului lisus. Când te-a dus spre a fi botezat, maica ta a luat atunci chipul magilor care I-au adus daruri: aur, smirna și tămâie. Maica ta te-a dus pe tine dar lui Hristos, să fi pe veci al Lui și să trăiești în veșnicie întru bucuria sfinților, în cerescul Rai.
Astăzi se taie nu capul pruncilor, ci li se taie mintea. Mă adresez mamelor și le spun că, dacă nu vom pazi mintea copiilor, vom deveni în curând un neam cu capul taiat. Apărați mintea pruncilor așa cum își apără pasărea puii în cuib, cu aripile ei, de păsările răpitoare. Mutați mințile pruncilor din această lume în lumea Pruncului lisus. Este singura lume unde vom trăi întru bucuria Duhului Sfânt.
Oare suntem noi, cei de azi, autorii ultimului act din tragedia neamului nostru românesc? Oare Irod este modelul nostru sau Hristos Care a spus: „Lăsați copiii și nu-i opriți să vină la Mine, că a unora ca aceștia este împărăția cerurilor” (Matei 19, 14)? A face socoteli cu moartea este cea mai cumplită aritmetică pentru un neam. Mulți, în decursul frământatei istorii a neamului românesc, au făcut socoteli cu moartea pentru neamul nostru, dar n-au reușit, pentru că Dumnezeu a fost cu noi și cu strămoșii noștri.
Vă îndemn să luați aminte că FIristos S-a născut și pentru cei din palate și pentru cei de la o margine de lume. Inmulțiți dreptatea, bunătatea și milostenia și, peste toate acestea, adăugați iertarea. Bucuria cea cerească să vă însoțească toată viața!
IPS.Ioan Salajan
Vechi 23.12.2018, 00:06:09
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Acolo unde există iubirea lui Hristos, singurătatea se risipește. Ești liniștit, bucuros, plin.
Nici melancolie, nici boală, nici apăsare, nici frământare, nici tristețe, nici iad.
Când Îl afli pe Hristos, este de-ajuns, nu vrei nimic altceva, te liniștești. Devii alt om. Trăiești pretutindeni unde este Hristos. Trăiești în stele, în nemărginire, în cer împreună cu îngerii, cu sfinții...
Acolo unde există iubirea lui Hristos, singurătatea se risipește.
(Ne vorbește părintele Porfirie )
Vechi 24.12.2018, 21:22:10
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

adevarat foarte ,va doresc CRACIUN FERICIT alaturi dec ei dragi
Vechi 28.12.2018, 22:10:07
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Dacă încerc să cunosc un om în întregime, simt că înnebunesc. Parcă totuși trebuie păstrată o oarecare distanță între oameni și trebuie acceptat fiecare așa cum este. Cum să porți neputința împreună cu el, să suferi împreună cu el?
– Păi, sigur că înnebunești dacă vrei să-l cunoști în întregime. De exemplu, dacă am fi pe malul mării și am dori să băgăm marea în poșetă, n-am înnebuni? Am înnebuni! Nu putem cunoaște pe nimeni în întregime, nici pe noi, nici pe cel din fața noastră, pentru că omul este o mare taină. Și tocmai asta îl face întreg. Omuldin fața mea nu mai e întreg, e ciopârțit, devine pentru mine o caricatură când cred că-l cunosc: „A... știu eu ce-i poate capul, știu eu...”. Nu știm nimic! Știm ce a făcut ieri sau ce a făcut alaltăieri sau ce poate să facă într-o situație anume. Dar nu-l cunosc.
Și a-l accepta în întregime înseamnă să-l acceptăm cu ceea ce nu cunoaștem. Și nu numai cu ce nu cunoaștem pentru că nu e manifestat, ci cu ce va fi. Gândiți-vă că Mântuitorul îi spune Sfântului Petru: „Piei înapoia mea, satano!”. După ce-i spusese că îi dă cheile Împărăției. Și te întrebi: „Ce, Dumnezeu nu știa ce-o să zică Sfântul la cinci minute după ce a zis că va întemeia Biserica pe mărturisirea lui? Și că de la Tatăl este ceea ce a zis?”. Ba știa. Și, cu adevărat, Mântuitorul a întemeiat Biserica pe mărturia Sfântului Petru, acel Sfânt Petru care a fost apostolul Lui, care L-a propovăduit în toată lumea. Și nu acel Petru care s-a speriat că va suferi Învățătorul lui și i-a zis: „Să nu-ți fie Ție una ca asta”.
Așa să facem și noi cu neputințele aproapelui. Să nu ne fie frică să-i spunem un cuvânt sever sau să-l certăm. Gândiți-vă ce cuvânt aspru i-a spus Mântuitorul Apostolului Lui: „Piei înapoia Mea, satano!”. Asta nu înseamnă să ne drăcuim acum toată ziua. Dar să nu ne fie teamă de ceea ce facem în vâltoarea iubirii noastre sau a neputințelor noastre în relațiile dintre noi. Suntem în mare păcat în fața lui Dumnezeu dacă credem că asta e tot, dacă nu-l vedem pe om întreg, adică cum îl vom vedea la Înviere. Deodată să te oprești să vezi: cum o să fie el, cum o să fie ea în ziua Învierii. Și totul se schimbă atunci, chiar dacă acum nu vrea să audă de Înviere.
(Monahia Siluana Vlad, Deschide cerul cu lucrul mărunt, Editura Doxologia, Iași, 2013, pp. 106-108)
Vechi 02.01.2019, 23:24:19
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Mântuitorul ne cheamă și pe noi,la fiecare inceput de An Nou, cu aceste cuvinte: „Urmează-Mă!” Ne găsește, oriunde am fi, glasul Lui răsună în străfundul conștiinței noastre. Ne rămâne doar să răspundem la această chemare, să ne ridicăm și să-L urmăm. Hristos ne spune: „Urmează-Mă! pe calea îngustă a datoriei smerite și adeseori grele.’’ Răspunde la chemarea glasului dumnezeiesc și a glasului propriei tale conștiințe, ridicându-te pentru a te consacra unui scop sfânt și, urmând scopul acesta, urmează-L pe Dumnezeu.
Mergi fără să dai uitării munca zilnică, urmează-L pe Domnul cu supunere, cu smerenie și cu dragoste, cu iubire pentru aproapele tău și cu hotărârea de a-i sluji; mergi ferm, fără să te clatini, cu uitare de sine, dăruiește-te întru totul dumnezeieștii chemări. Nu te opri, nu privi în urmă, ,,nu te teme de cele ce ai să pătimești’’ (Apocalipsa 2, 10).
Să nu te tulbure nici piedicile, nici lupta, nici obstacolele, să nu disprețuiești pe nimeni, să mergi mână-n mână cu cei drepti, disprețuiți și umiliți, înaintează mereu cu pași siguri, răspândind în jurul tău nemuritoarea sămânță a binelui. Aceasta se va pârgui la timpul său și îi vei culege roadele în veșnicie.
Extras din Fiecare zi un dar al lui Dumnezeu 366 de cuvinte de folos pentru toate zilele anului.
Vechi 04.01.2019, 01:01:27
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Dacă râde cineva de tine, tu pune-ți în minte gândul cel bun, ia-o, de exemplu, ca pe o glumă, și astfel vei evita ușor neînțelegerile și smintelile.
Să-ți dau un exemplu: când munceam la câmp, aveam ca ajutor doi mireni plătiți de mănăstire. Unul dintre ei era priceput într-ale agriculturii, însă celălalt lucrase mai înainte ca frizer și de curând începuse cu agricultura. Cel priceput era mai mic ca vârstă decât celălalt și, cu toate acestea, îl necăjea poreclindu-l „mâncăciosul”, referindu-se prin aceasta la faptul că e bun numai să mănânce, nu să și muncească. Însă acela era blând și fără răutate, cu toate că era mai în vârstă și avea și zece copii. Spunea: „De ce să i-o iau în nume de rău că mă face mâncăcios? Las’ să-mi spună cum o vrea el! Nu mă deranjează”. Adică s-a smerit de bunăvoie, a luat jignirea drept glumă, nu s-a supărat, și astfel a câștigat ce e mai de preț: harul lui Dumnezeu.
(Arhimandritul Athanasie, Egumenul Sfintei Mănăstiri Stavrovouni, Lumină lină și tainică în negura zilelor noastre. Starețul Gherman Stavrovouniotul, traducere de Mircea Ștefan, Editura Doxologia, Iași, 2016, p. 137)
Răspunde