![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Măcar știți efectele cafelei în oamenii lipsiți de credință?
Ați băut suficientă cafea să vedeți ce efect are pe voi înșivă? Pe vremuri eram împotriva consumului de hule, de droguri, de băutură tare, de țigări, de cafea... pentru a asculta de Hristos, pentru a-ți curăți viața. Astăzi încerc să rabd mustrarea, cearta, propria mea îndoială, necredință și dorință de viclenire și înavuțire îngrijorată pentru ca răbdarea să rodească speranță. Deci mă străduiesc cu Domnul să-mi rabd și hulele, eresurile, mândriile, lăudăroșeniile și vedeniile, drogurile, țigările, băutura tare, cafeaua, munca în zadar și slava de la oameni pentru ea. Dar știe cineva ce efecte negative are cafeaua (cofeina) sau ceaiul (teina) în omul necredincios pe termen scurt sau pe termen lung? Sigur că are și efecte pozitive, dar pe cele negative le știți când recomandați cuiva cafea, lucru care poate degenera în exces de cafea sau în dependență? Vi le pot spune din nou dacă ați uitat efectele, dar n-aș vrea să zică cineva că vreau și eu să dărâm threadul și inițiativa unor oameni buni și binevoitori care iau exemplul celor de pe muntele Athos care servesc vizitatorii și pelerinii cu cafea. Deci domnilor cunoașteți efectele cafelei și al ceaiului negru în omul necredincios? Ca să nu le strecori oamenilor îndoiala și neîncrederea în mâncarea și beutura lor nu înseamnă că ar fi bine să le recomanzi babilonul tuturor mâncărurilor și băuturilor gLhumii devenind insistent și plin de oferte patronate de ortodoxie. Eu nu recomand nici credincioșilor cafeaua sau ceaiul tare!.. ci sunt pentru evitarea consumului de orice lucru ce vine de la gLhume și de la noi înșine pentru că este scris creștinilor: ''lepădați și biruiți lumea!'' ![]() ![]() ![]() ![]()
MoroncEkUlaș înVaț leppăd∈LUMEjuglu(fivrEhoț-șcaUsLEUz∈u=sminț∈E-=nEbUParv∈grozînș∈= pripIS∈xpuUnga+cârâmErid-fugid-logivina-stiEsin∈rEUtU-antisimțidur-lăudobasculaș-trădățol-scopbârf-tUt∈u-trufhus=altvisgrij-strescapoSS-f∈ciUkUxklacUj-ghinorokkciospădosdă-ter∈sUșefhUț-fant∈zis-progr∈xit=victiviclUadicdol t∈iasiamin∈ picUpic n facinatia gogoș∈rporkd∈luvulps sat∈ plâplaci sascapi d T sal∈faci tlaba mudara poftarmorE-pliktisU c@luatu-droghipocrițU-fakE) sascult iubimca ucemici CuvânteuL si FataTa Last edited by Moroco; 17.04.2019 at 10:58:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă am înțeles bine din reportaje această cafenea sau librărie avea și un after school, era și un fel de „școala altfel”, unde atmosfera e mai degajată decât la catedră, la școală deja profesorului îi e teamă să nu iasă din șabloanele trasate de diferiți seculariști. În caz că ora de religie va fi scoasă de tot din multe școli unde nu se mai formează clase pt că nu se mai face cerere, vor trebui regândite diferite ocazii de întâlnire pentru tineri. Deja sunt licee unde tot mai puțini fac ora de religie, Dumnezeu știe ce va urma. Mai sunt câteva proiecte educative și cu valoare socială pe care le-am văzut pe Trinitas pe care le-aș fi împărtășit cu drag aici, dar nu o să mai postez, am avut ghinion să fac threadul când a scăpat un trol pe forum care nu se potolește deși a fost rugat.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dacă te referi la vsovi-Moroco, că așa îmi pare, atunci un troll e un om care spune adevărul și încearcă să facă pace întrre useri și are capacitatea de a participa și a face un dialog creștin cât mai politicos? Dacă te-a deranjat pe tine personal ce a spus asta nu înseamnă că tu ai dreptate ci eu cred că el are dreptate așa că te rog să mă numești și pe mine troll căci și eu vreau să ajung să dialoghez așa ca el pe forum, frumos, politicos, susținînd adevărul și ortodoxia din oameni. Eu nu mă pricep și nu înțeleg ce te-a deranjat la mine, cu atât mai puțin la el, probabil ai fi dorit să obții numai laude dacă tu ai lăudat ceva ce nu e pe placul tuturor, dar am impresia că el te-a apărat pe tine și că ți-a fost chiar prieten. Deci dacă ar fi să aleg între caracterul lui și al tău atunci l-aș alege pe el. Trebuie să fiu drept. Tu practic ți-ai bătut joc de mine, el m-a respectat, tu mi-ai vorbit foarte urât deși nu ți-am adus nicio jignire iar pe el văd că deja l-ai făcut troll vrând poate să fie rebanat. Cine ? Tocmai cel care ții-a fost prieten și a discutat și cu tine și cu mine atât de politicos, căutând pacea. Asta spune mult despre tine. Deci care e rostul ortodox de a semnala inițiative ortodoxe când caracterul îți lasă de dorit și nu pare a fi nici măcar creștin? Păi dacă eu mi-am spus părerea despre diferite inițiative asta te-a jugnit pe tine sau biserica? Dar dacă prietenul tău, care ți-a luat apărarea și-a spus părerea lui asta te-a jignit și mai mult? Practic el are dreptate deoarece cafeaua, ceaiul negru, țigara sunt droguri interzise de Dumnezeu iar cine mărturisește altfel atunci acela este adevăratul troll chiar dacă neconvenindu-i adevărul începe să arunce vina pe alții. Îmi pare rău dar cafeaua e cu adevărat un drog și cofeina este folosită de medici în situații extreme. Pentru asta l-ai făcut troll? Atunci și eu sunt troll căci și eu cred că ăsta este adevărul. Cafeaua poate fi foarte nocivă. Eu am văzut cu ochii mei destui oameni dependenți de cafea care aproape că au înnebunit din cauza consumului excesiv de cafea. Astea sunt fapte reale de care vorbesc. Tu ce aperi defapt? Viitorul creștinilor ortodocși, viața și credința lor sau threadul tău cu orice preț? Ți-am bolduit textul unde ai depăsșit cu mult măsura unui dialog creștin faptă ce te caracterizează în așa fel încât eu nu îți pot fi complice. Practic te las cu threadul tău și prefer să merg să postez acolo unde se dialoghează creștinește. Acolo unde ”Trolul„ mă bine dispune prin postările lui pline de Har.
”-Simone, fiu al lui Iona, Mă iubești tu pe Mine? -Da Doamne........te iubesc. -........” Last edited by Petru7; 17.04.2019 at 21:34:50. |
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Dar nu înțeleg de unde atâta înverșunare până la urmă. Am priceput din prima toate obiecțiile nu trebuiau să fie repetate iar și iar. Eu oricum dialogasem cu alți oameni pe fir . Citat:
Citat:
Am vorbit ca simplu telespectator. Dialogasem cu alți oameni și iarăși a venit o observație sâcâitoare, se pierde coerența threadului și a ideilor. Pe lângă asta avem voie să spunem și ce se face cât de cât bine în B.O.R., măcar ca intenție pe un forum creștin-ortodox ? Citat:
Citat:
Îmi cer scuze pentru ce ți-am greșit dar nu te poți arunca așa în oricine face câte ceva prin Biserică. Citat:
Am semnalat clar că nu aveam nevoie de nicio apărare de la nimeni. Citat:
Citat:
Să știți că sunt călugări care beau ei cafea, nu erau dependenți îi ajuta la priveghere, așa și mâncarea ar putea fi o dependență și orice. Citat:
Tot felul de mustrări îngreunează cititul threadului, devin sâcâitoare par a fi făcute pentru a stârni. Acum dacă v-ați făcut plăcerea să mă tot certați, vă rog lăsați acest thread liber și mă iertați pt ce v-am greșit.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 17.04.2019 at 22:05:35. |
|
||||
|
||||
![]()
Tu chiar nu pricepi că pe tine nu te acuză nimeni și că nu era vorba de tine ci de o părere personală despre câte ceva? De ce ai luat-o tu personal nu știu. Poate că dacă ai deschis un thread ai pus stăpânire pe el și ai început să-l aperi de parcă era viața ta în joc sau a bisericii. Dar oricine poate avea orice părere. De ce nu tolerezi asta și treci la jigniri? Ce crezi tu că am eu cu tine personal ceva ca să-ți „demolez” threadul? Erau părerile unui oarecare Petru7 și tu nu poți să respecți alte păreri pe threadul tău. Moroco sau vsovi chiar te-a apărat și ți-a însuflețit threadul și am văzut că l-ai jignit mai rău ca și pe mine. Deci ai clar o problemă de caracter dar eu nu vreau să te jignesc. Te las să aperi inițiative ortodoxe însă când se strecoară drogul în biserică și sunt puși copiii în pericol, eu ca un știutor al realității mă sesizez din oficiu. Îmi spun cinstit părerea chiar dacă deranjează pe cineva.
Uite, deci n-am plecat ca să nu te jignesc și ți-am răspuns din nou, deși....... nu sunt convins că are vreun rost. Tu o ții pe a ta și te autoîndreptățești jignind. Dacă și eu am făcut-o și te simți jignit atunci te rog mă iartă. Sunt și eu supus greșelilor așa ca orice om.
”-Simone, fiu al lui Iona, Mă iubești tu pe Mine? -Da Doamne........te iubesc. -........” Last edited by Petru7; 17.04.2019 at 22:07:16. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Dacă faci o observație de 5 ori deja e o ceartă, e redundantă și se pierde ideea threadului, comuniune în Biserică. Citat:
Am înțeles părerea că e rea cafeaua, domnule să nu o bea cine nu vrea și gata. Și zahărul e considerat adictiv, darămite cafeaua. Dar o librărie simplă în care se fac lansări de carte și evenimente nu trebuie distrusă din fașă. Citat:
Repet, petru ți-ai spus părerea, nu-ți place threadul, nu-ți place ideea, ignoră-le, iartă-mi și mie lucrurile care te deranjează. Hai să nu facem chat pe thread, te rog frumos.
|
||||
|
||||
![]()
Nu înțeleg de ce pentru tine e ok să nu-ți respecți aproapele cu care dialoghezi pe motiv de thread ?
Domnul a spus să ne iubim unii pe alții și mai ales pe apropiații cu care dialoghezi, cu care trăiești în comun. Tu găsești motive de dezbinare lovind iată în credința lui vsovi și în mine direct în plin pe motiv că e important un thread? Ca să arate cum? Păi nu e făcut el pentru a dialoga userii pe el? Vrei să-l idolizăm? Cum ai vrea tu să arate el în lipsa iubirii dintre participanții la dialog? Dumneata iubești fățărnicia? Asta vrei să faci din acest thread? Un dialog fățarnic pe placul unor fățarnici pentru un scop mai ”important„? Credeam că dacă suntem creștin ortodocși avem datoria să ne asumăm poruncile Domnului. Să nu acuzăm și să nu judecăm pe nimeni, să nu facem procese de intenție, să nu batjocorim credința ortodoxă a semenilor,mai ales pe aia pe care nu o înțelegem, să nu ne jignim ci să ne asumăm trăirea și mărturisirea Adevărului. Tu spui că nu vrei să facem chat pe thread? Dar ce vrei? Dacă nu vrei să se posteze pe forum pe threadul tău atunci te rog să avertizezi userii ca să știe că sunt nedoriți. Sau poate vrei să posteze numai cei de aceiași părere cu tine. Păi ăla nu mai e un dialog ci se apropie de un monolog ce se îndreaptă spre terorism căci nu suportă alte opinii, poate mai drepte și mai adevărate. Trebuie măcar ca ortodocși să ne tolerăm. Păi Domnul a stat de vorbă cu păgâni și cu tot felul de hulitori și a discutat creștinește și politicos. Noi nici ortodocși între ortodocși nu putem să ne respectăm?
”-Simone, fiu al lui Iona, Mă iubești tu pe Mine? -Da Doamne........te iubesc. -........” Last edited by Petru7; 17.04.2019 at 22:55:23. |
|