![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aceasta suferinta vine in urma faptei mele reprobabile, iar daca eu nu inteleg legatura, atunci suferinta se va propaga la un nivel mai grav si tot asa pana eu voi intelege legatura cauza-efect si voi restabili armonia mea cu Universul(Imparatia lui Dumnezeu). Aceasta armonie s-ar putea realiza chiar si numai prin constientizarea greselii(evitarea repetarii ei). Daca restabilirea s-ar realiza in cadrul unei spovezi, foarte bine pentru mine; daca nu, atunci se va face cand si cum va voi Dumnezeu, insa se va face neaparat tot pentru binele meu. Daca lectia a fost invatata se trece la lectia urmatoare, tot asa cum scrierea(in clasa I) se invata dupa invatarea literelor. Daca eu sunt botezat in numele lui Iisus Hristos, atunci mi se cere spovada; daca nu o fac, atunci mi se aplica ce spuneam mai sus + canoanele BO. Asadar nu inveti din greseala, ci din consecintele ei tragi invatamintele de rigoare. P.S. Eu am gasit in Scriptura (VT si NT) peste 50 de versete in care se evidentiaza karma.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricine se poate mantui. Prin Duhul Sfant toti oamenii avem acces la Constiinta Universala, nu numai crestinii, sau iudeii, sau tibetanii, astfel ca dovedind aceleasi valori morale inseamna ca daca oricare invatatura face aceleasi fel de rod, iubirea, pe mine nici nu ma intereseaza ce parere au unii sau altii. Pe tine te intereseaza? E drept ca Iisus este prima si ultima garantie a iubirii, insa n-am sa resping sau sa evit acordarea iubirii unui iudeu sau tibetan fiindca nu vine de la Iisus, sau daca nu scrie in Scriptura negru pe alb. Scriptura cuprinde minimul necesar pentru a crede, iar daca nu cuprinde nicio mentionare despre karma, ci doar despre mantuire ca prin foc(Is1,25)(Is26,11)(Is48,10), sau despre intoarcere binelui si a raului la locul de unde au plecat(Is3,10-11)(Iez22,31)(Osea4,9)(Ps6,7), eu n-am sa refuz sa pomenesc despre karma(care-i mai simplu si mai pe intelesul tuturor) doar fiindca nu e "politic corect". 25. Dar sunt și alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus și care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că lumea aceasta n-ar cuprinde cărțile ce s-ar fi scris. Amin.(In21,25)
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 05.12.2020 at 03:27:01. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spunea părintele Teofil Părăian care era orb că avea învălmășeli de gânduri negative, de hulă și de contradicții, care izbucneau câteodată când era în tinerețea lui, dar cu toate astea se ruga, iar și iar. Dacă un călugăr care n-a cunoscut lumea prin simțul vederii, deci nu s-a ispitit niciodată de imagine și nu putea citi decât pe un alfabet special, avea atâtea atacuri, ce să mai spun de omul contemporan care zboară cu mintea și atenția în toate direcțiile. Ar trebui ca toate îndoielile sau ideile spirituale să fie lămurite cu duhovnicul sau cu mai mulți preoți. Pentru a veni la potir la împărtășanie, trebuie să ai cuget ortodox, altfel spune apostolul Pavel că oamenii care s-au împărtășit cu negrijă s-au îmbolnăvit, nu se pot ascunde părerile spirituale și practicile altfel de duhovnic. Înainte să se declare un nevoitor ortodox - Cuvios în Biserică, se verifică dacă avea întru totul cuget ortodox, nu văd de ce pentru a veni la potir nu ar trebui să ai cuget ortodox.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
N-am citit alte lucrari decat crestine, cu exceptia SN Lazarev-Diagnosticarea Karmei, care in cartile lui Il pomeneste pe Dumnezeu cam pe fiecare pagina macar o data, fara sa-I deformeze cu nimica utoritatea,ci din contra, I-o intareste cu explicatii foarte pertinente si pe intelesul oricui. Nu poate fi nimic mai bun decat Hristos, de aceea El va veni a doua oara. Eu am pomenit de Constiinta Universala fiindca toti oamenii, indiferent de cultura, ajung sa aiba aceleasi trasaturi de caracter daca sunt mai evoluati, astfel ca ajung sa-L cunoasca pe Duhul Sfant, Care le dezvolta acelasi fel de traire spirituala. Nu, nu "m-ai citit" corect de data asta(parerea mea). P.S. Recitind mesajul meu pe care l-ai citat, recunosc ca din neatentie i-am dat o amprenta mai... "indiana", fara nicio legatura cu realitatea. E drept, indienii(prin yoga) ajung la o practica "mai spirituala" pe cale rationala si intelectuala, nu duhovniceasca. P.P.S. De aceea mi-ai zis ca-s de mare valoare fiindca urma sa spui ca si tu ai foat in aceeasi "faza"? Nu sunt; il stresez tare mult pe duhovnic la spovada.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 06.12.2020 at 10:50:20. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate nu te am citit greșit....
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Exact invers față de ce spui dumneata înseamnă omul ortodox, schimbat, îndreptat, nou în Hristos ca un fiu! Sper că nu te superi însă ceea ce-l îndemni este ceea ce ar vrea lumea și mândria lui și nu Domnul Hristos. Unitatea în Domnul e Calea și Credința, Ascultarea, Supunerea și nu împlinirea voilor proprii ca să-ți câștigi plăcerile lumii și puterea de a te ”descurca” ca un ”jmecher” ajuns pe picioarele sale!
”-Simone, fiu al lui Iona, Mă iubești tu pe Mine? -Da Doamne........te iubesc. -........” Last edited by Petru7; 06.12.2020 at 19:55:24. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Credinta pur ortodoxa se gaseste in Scriptura, nu cea standard, nu ma intereseaza alte concepte daca nu se confirma pur ortodox, nu standard. Din cate se pare tu gandesti ortodox numai daca scrie negru pe alb; tu "nu citesti printre randuri”. Daca Iisus s-ar fi afisat "standard"(fara sambete) n-ar mai fi inviat. Duhovnicul, dragul de el, e si el om. Nu sunt capabil sa ies din ciclul reincarnarilor, esuat sau incetinit e doar suishul dupa Hristos pe Cale. Din pacate mainile mele sunt nevrednice, degeaba au puterea. In crestinism nu mai am nevoie de nimeni ca sa ma mantuiesc, doar de mine insumi, fiindca Dumnezeu nu-Si poate retrage ajutorul Sau, intr-atat e de puternic pentru mine, cat Eu nu sunt capabil pentru mine. "Gusta viata fara regrete..." -Mergi inapoia mea,satano!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
”-Simone, fiu al lui Iona, Mă iubești tu pe Mine? -Da Doamne........te iubesc. -........” Last edited by Petru7; 06.12.2020 at 19:43:05. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Reincarnare | FlorinS | Generalitati | 48 | 04.01.2014 16:51:07 |
scrie undeva in biblie de reincarnare? | annajanette | Generalitati | 144 | 27.12.2013 20:00:51 |
Credeti ca... | kreed123 | Generalitati | 27 | 14.05.2011 17:50:21 |
Voi ce credeti????? | Templier Knight | Generalitati | 30 | 29.12.2010 17:31:52 |
Reîncarnare! | AdeLlA | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 09.11.2008 12:55:05 |
|