![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu credeam că Athosul e, dar mă rog fiecare cu ale lui. Citat:
Dacă Platon și Aristotel au avut devieri facem din ei Sfinți Părinți acuma, sunt pictați în afara unor Biserici grecești, cum și scene cu iadul sunt pictate pe pereții exteriori, semn că totuși au fost în afară. Nu-mi dau seama cât ai parcurs din Facultatea Ortodoxă de Teologie de la Cluj, în ce an te-ai oprit, ce ai auzit de acolo din ce scrii aici, eu nu am făcut facultatea de Teologie ca să pot să verific și cred că predarea și structurarea materiei e diferită de la un centru universitar la altul. Citat:
Dar oricum nu dăm note aici, eu mă feresc de demonolatriile hinduiste atâta tot, cine vrea să alunece în ele n-are decât, fiecare pe sufletul lui păgubește. A mai fost unul din Cluj, fondator de Untold care a făcut un botez amazonian și după s-a simțit de l-a luat la propriu cel rău, a umblat prin doctori că nu-i găseau ce boală auto-imună are, slăbea de pe picioare. Și mai sunt și români care leapădă botezul ortodox și fac tot felul de ritualuri de îmbunare a spiritelor munților cu șerpașii prin Nepal când vor să înceapă ascensiunea pentru vârfurile de 8000 de metri, fiecare pe fapta lui se primejduiește.
|
|||
|
|||
![]()
Asocierea mea cu Facultatea de Teologie nu cred că este dorită nici de mine,nici de ea,sau orice alt aspect din ortodoxie.
Nu-mi iau concepțiile, părerile,studiul său orice altceva din cadrul facultăților in care am studiat. Sunt autodidact,ce spun eu se poate verifica de oricine,la fel cum și materiile studiate în facultăți pot fi accesate de oricine. Deci , repet,nu prea doresc asocierea cu vreo religie, instituție sau cadru academic...Cum nici ei nu ar vrea,sa le fie amintit că au avut ca și student un asemenea eretic, rătăcit:))
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu eram nimeni și am sunat la Mitropolie la Cluj să mă interesez de ITO Cluj și oamenii de acolo au încercat măcar, s-au interesat, au dat niște telefoane, chiar dacă nu mai erau locuri, nu mi-au trântit telefonul în nas și nu mi-au vorbit în doi peri ca funcționarii publici, eu nu cred că sunt ursuzi preoții de acolo. Sunt mulți vreo 30-40% care abandonează prima facultate, eu am adus-o în treacăt aminte că și părintele Dumitru Stăniloae spunea ceva despre Platon și Aristotel dar nu abordările despre metempsihoză au fost considerate de la ei ca fiind intuiții ale Dumnezeului necunoscut din Areopag.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu este vorba că nu m-ar primi...Plus că nu am de ce sa mă "pocăiesc" într-un mod formal,doar pentru a intra în grațiile cuiva.Puteam foarte bine sa joc acest rol și atunci,dar am fost sincer și deschis în legătură cu ce cred și simt,și voi fi în continuare. Eu caut o comunitate unde sa fiu înțeles,acceptat așa cum sunt. Logic as putea face compromisuri,și să-mi țin gura și să joc după cum cântă doctrina și biserica,in cadrul acesteia. M-am gândit mult la asta, fiindcă as avea în cadru unde sa pot fi productiv și să fiu implicat în mod direct. Însă duc acest război deja de vreo 10 ani...Așa cum am mai spus este un fel de bipolarism spiritual și o căutare a identității și găsiri unei căi atât personale cat și colective. Pur și simplu cu cât întru mai adânc în cunoașterea de sine și cercetarea zonelor de spiritual,cu atât îmi este mai grea asocierea cu altceva sau altcineva mă refer din zona clasică, tradițională.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In acest caz fericit ai putea face mici compromisuri pana obtii recunoasterea lor ca membru deplin, dar depinde mai departe de "ascultarea ta" fata de capul comunitatii si de armonia ideilor tale cu ideile pe care comunitatea se bazeaza. Nu poti sa fii productiv si nici implicat direct facand compromisuri si vei fi coplesit pana iti vei schimba ideile ascunse sau le vei da pe fata. Daca le dai pe fata si comunitatea le reprima iti asumi riscuri inutil, dar daca le ascunzi in continuare, problemele pot deveni grave pentru echilibrul tau sufletesc. Nimeni din nicio comunitate nu e lasat singur si nici nu poate pretinde asta pana nu demonstreaza ca singuratatea ii e necesara pentru a spori duhovniceste, insa pana atunci el se cuvine sa ceara sfat din comunitate si sa impartaseasca cu ea din roadele sale obtinute in linistea singuratatii sale. Am vorbit aici ca despre o comunitate monahala deja constituita. Altfel, daca ai putere de convingere si argumente solide, poti sa-ti faci tu orice fel de comunitate. Citat:
Cred ca e gresit din capul locului sa cauti(gasesti) o cale personala, cu atat mai mult cu cat Calea lui Iisus e universal valabila pentru toti oamenii; cred ca de asta ar trebui sa te feresti ca de foc. Daca ideile tale te indeparteaza de ceilalti, atunci(ca sa verifici) ar fi bine sa te consulti cu cineva de incredere si cu intelepciune (eventual sa meditati luung) ca sa va lamuriti de folosul ideilor tale; cui folosesc si la ce?
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 10.07.2022 at 23:21:45. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă se argumentează că totuși starea/locul s-ar putea schimba prin parastasele și rugăciunile celor de aici, atunci se poate contra-argumenta că și în acest caz, locația provizorie (purgatoriul) sau așa-zis definitivă(infern), oricare ar fi ea, poate fi îmbunătățită fără nicio problemă fiindcă toată creația are direcția mântuirii și spre asta lucrează și Duhul Sfânt. Provocarea morții are valoare doar pentru a ne face ordine în viață; dacă se presupune că în purgatoriu se așteaptă judecata paticulară, aceasta se face instantaneu la momentul despărțirii sufletului de trup și evidențierea culorilor aurei sufletești, pe baza cărora se trec (sau nu) vămile.
|
||||
|
||||
![]()
Corect. Judecata sufletului se întâmplă la momentul despărțirii acestuia de trup.
Interesanta treaba cu culorile aurei. Pot doar sa presupun ca cei care au grave pete existențiale în aura lor (păcate grave), vor avea alta soarta. De-aia e bine sa ne mai curățim aura cu fapte bune din când în când. Mai contra-balansam împotriva a ceea ce facem greșit și astfel, ne asiguram șansa la Fericirea Veșnică.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De asemenea revin cu concluzia ca astea nu au nici o legatura cu Dumnezeu si cu Harul lui, sunt chestii pagane. Tot un drog este. Aceste treziri "spirituale" sunt false. Crestinii din Spania cand au calatorit prima oara in America de Sud si au descoperit Ayahuasca, au spus ca e "lucrul diavolului".
"Not all those who wander are lost. All we have to do is decide what to do with the time that is given to us. It is the small things, everyday deeds of ordinary folk that keeps the darkness at bay, simple acts of love and kindness." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noi să stăm tari din straja dimineții până-n noapte întru dreapta credință, ca să putem lua cununa după cum spunea Apostolul Pavel: Epistola a doua către Timotei a Sfântului Apostol Pavel 7.Lupta cea bună m-am luptat, călătoria am săvârșit, credința am păzit. 8.De acum mi s-a gătit cununa dreptății, pe care Domnul îmi va da-o în ziua aceea, El, Dreptul Judecător, și nu numai mie, ci și tuturor celor ce au iubit arătarea Lui.