![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Hristos a inviat!
Citat:
Asa cum spui, va veni "in chip nevazut". Luca 17,20-37.Atentie la ucenici! 20. Și fiind întrebat de farisei când va veni împărăția lui Dumnezeu, le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut. 21. Și nici nu vor zice: Iat-o aici sau acolo. Căci, iată, împărăția lui Dumnezeu este înăuntrul vostru. 22. Zis-a către ucenici: Veni-vor zile când veți dori să vedeți una din zilele Fiului Omului, și nu veți vedea. 23. Și vor zice vouă: Iată este acolo; iată, aici; nu vă duceți și nu vă luați după ei. 24. Căci după cum fulgerul, fulgerând dintr-o parte de sub cer, luminează până la cealaltă parte de sub cer, așa va fi și Fiul Omului în ziua Sa. 25. Dar mai întâi El trebuie să sufere multe și să fie lepădat de neamul acesta. 26. Și precum a fost în zilele lui Noe, tot așa va fi și în zilele Fiului Omului: 27. Mâncau, beau, se însurau, se măritau până în ziua când a intrat Noe în corabie și a venit potopul și i-a nimicit pe toți. 28. Tot așa precum a fost în zilele lui Lot: mâncau, beau, cumpărau, vindeau, sădeau, și zideau, 29. Iar în ziua în care a ieșit Lot din Sodoma a plouat din cer foc și pucioasă și i-a nimicit pe toți, 30. La fel va fi în ziua în care se va arăta Fiul Omului. 31. În ziua aceea, cel care va fi pe acoperișul casei, și lucrurile lui în casă, să nu se coboare ca să le ia; de asemenea, cel ce va fi în țarină să nu se întoarcă înapoi. 32. Aduceți-vă aminte de femeia lui Lot. 33. Cine va căuta să-și scape sufletul, îl va pierde; iar cine îl va pierde, acela îl va dobândi. 34. Zic vouă: În noaptea aceea vor fi doi într-un pat; unul va fi luat, iar celălalt va fi lăsat. 35. Două vor măcina împreună; una va fi luată și alta va fi lăsată. 36. Doi vor fi în ogor; unul se va lua altul se va lăsa. 37. Și răspunzând, ucenicii I-au zis: Unde, Doamne? Iar El le-a zis: Unde va fi stârvul, acolo se vor aduna vulturii.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 30.04.2022 at 05:43:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumneata trebuie să înțelegi cazul meu. Analizele mele sunt psihologice și filozofice potrivit folclorului ortodox. Eu nu studiez Biblia pt că nu mă pasionează, din curiozitate caut marote creștine populare ce pot fi în antiteză cu versete scripturistice pt a forma un chip psihologic al creștinului cât și al bisericii. Chiar și ție ți-am conturat un portret psihologic, pe care îl integrez în sinteza tradiției bisericii. :) |
|
|||
|
|||
![]()
Trebui e cu un singur i. Am observat că am scris cu doi, greșit dar eu nu editez:)))
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Când va veni Fiul Omului întru slava Sa, și toți sfinții îngeri cu El, atunci va ședea pe tronul slavei Sale" (Matei 25:31)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
20. Și fiind întrebat de farisei când va veni împărăția lui Dumnezeu, le-a răspuns și a zis: Împărăția lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut.(Lc17,20) Acea Slava a Sa o vor vedea doar cei credinciosi.
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 10.05.2022 at 12:37:13. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Slava lui Dumnezeu o vor vedea cu totii, pentru ca toti vom fi judecati de El. A venit pentru toti pe pamant, in special pentru cei pacatosi, asa cum bine a spus chiar El: "Dar, auzind, Iisus le-a zis: Nu cei sănătoși au nevoie de doctor, ci cei bolnavi. N-am venit să chem pe cei drepți ci pe păcătoși la pocăință". (Marcu 2:17). Asa cum toti l-au vazut cand a venit prima oara pe pamant, cu totii il vom vedea si atunci cand v-a veni a doua oara intru Slava Lui " Iar dacă Eu cu Duhul lui Dumnezeu scot pe demoni, iată a ajuns la voi împărăția lui Dumnezeu" (Matei 6:28). Asta ne arata ca Imparatia lui Dumnezeu era si este chiar Hristos, El fiind reprezentantul acelei imparatii.
Cel ce nu iubește n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire Last edited by stefan florin; 11.05.2022 at 15:55:51. |
|
|||
|
|||
![]()
Bine, asa sa fie!
Nu pe mine ma contrazici, ci Scriptura. Prima oara a venit in trup de om, nu in Slava(vizibila), adica oamenii nu L-au cunoscut, spre deosebire de Simeon si Ioan. Chiar si: 33. Iar Iosif și mama Lui se mirau de ceea ce se vorbea despre Prunc.(Lc2,33)
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 11.05.2022 at 16:57:49. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și mai important este, de ce in viitor? De ce vom vedea și nu vedem? Dumnezeu e dintotdeauna și implicit și slava Sa la fel, nu? |
|