Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.09.2022, 20:31:01
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Creștinismul ortodox scade pt că scade și demografia, deci se restrânge nu dispare, dispar școli, dispar primării - comune care scad numeric sunt absorbite de altele ca să fie 5.000 de locuitori, scad aproape toate orașele mari inclusiv cele universitare oamenii se mută din ele, și cum am vrea să duduie creștinismul ?

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Singura instituție,și cea mai veche și cea mai puternică este cea a Bisericii Catolice.Doar BC poate aduce unitatea credinței,și poate unii în credință celelalte culte religioase.
Biserica Romano- Catolică scade în America de Sud, e înghițită de neoprotestantism:

https://www.axios.com/2022/08/25/lat...igion-politics

Why many Latinos are choosing Protestantism over Catholicism

The percentage of Latinos who identify as Protestant — evangelical and other Christian faiths — is expected to grow from about 25% today to 50% by 2030.

Dacă papa va forța o unire pan-religioasă cu atât mai mult nu va fi acceptat ca suveran.
Vechi 11.09.2022, 05:06:49
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu8 Vezi mesajul
Creștinismul ortodox instituționalizat nu va cădea vreodată.
.......
Biserica biruitoare e veșnică.
Biserica buitoare e vesnica intr-adevar, insa nu e institutionalizata, ci e formata individual din credinciosi aflati in comuniune prin Duhul Sfant in fapta si mai putin din ierarhi, e acea "Biserica abstracta" care e pregatita de o moarte fericita si de o inviere cu totul improbabila; aceasta Biserica nu exista inainte de Hristos. De aceea Iisus:

31. Și va trimite pe îngerii Săi, cu sunet mare de trâmbiță, și vor aduna pe cei aleși ai Lui din cele patru vânturi, de la marginile cerurilor până la celelalte margini.(Mt24,31)

Citat:
...Singura instituție,și cea mai veche și cea mai puternică este cea a Bisericii Catolice.Doar BC poate aduce unitatea credinței,și poate unii în credință celelalte culte religioase.
Interesant ca spui asta fara sa cunosti cea de-a treia profetie de la Parma, care e secretizata de Papa, si care este de asemenea si obiectivul politic al noii ordini mondale, pregatit a se infaptui dupa plecarea in curand a ultimului pontif activ, Francisc.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 12.09.2022, 16:02:39
sergiu8 sergiu8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2017
Implicit

Mesajul asta cu o noua era, ordine mondiala, in care institutii multi-milenare sunt zguduite sau dispar e de inspiratie New Age (paganism poleit in culori moderne,actualizat) in combinatie cu doctrine si ideologii neoprotestante.

Si eu am cochetat în urma cu ani de zile,in sensul ca citeam carti, eram pasionat, cautam forme de spiritualitate, eram curios sa aflu,cunosc cat mai multe.
Imi aduc aminte ca în jurul anului 2012 a fost ceva similar, ba chiar si dupa ce nu s-au împlinit "profetiile" au continuat sa spuna ca noua era a iubirii a venit în duh....

Apoi au scos ideea ca între 2016-2023 va fi trecerea, iar începand cu 2023 va veni pacea, raiul pe pamant. Carti scrise prin channeling de catre idolatrii si paganii zilelor noastre iar ideile lor preluate de culte neo-protestante.

O sa vina si 2023 si o sa vedem noua era a pacii asa cum am vazut si în 2012. Oamenii sunt mai stresati si mai nervosi ca niciodata.

Nu mai dati crezare oricarui duh.

Ortodoxia are si va avea oamenii ei pana la sfarsitul veacurilor,chiar dacă sunt din ce în ce mai putini.
Cartile Sf.Vasile cel Mare, ale Sf.Ioan Gura de Aur contin invataturi actuale, iata ca au rezistat 2000 de ani,prin profunzimea, claritatea mesajului expus,inca rezoneaza cu ce e mai bun si mai inalt in om,in timp ce alte ideologii au pierit asa cum au aparut
Sa nu uitam ce i-a raspuns Domnul Sf. Ilie: Am 7000 de barbati pusi deoparte care nu si-au plecat genunchii lui Baal.
Asta în vremurile în care Israel cazuse si se închinau in masa idolilor.

Last edited by sergiu8; 12.09.2022 at 16:40:07.
Reply With Quote
Vechi 12.09.2022, 18:24:53
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu8 Vezi mesajul
Mesajul asta cu o noua era, ordine mondiala, in care institutii multi-milenare sunt zguduite sau dispar e de inspiratie New Age (paganism poleit in culori moderne,actualizat) in combinatie cu doctrine si ideologii neoprotestante.

Si eu am cochetat în urma cu ani de zile,in sensul ca citeam carti, eram pasionat, cautam forme de spiritualitate, eram curios sa aflu,cunosc cat mai multe.
Imi aduc aminte ca în jurul anului 2012 a fost ceva similar, ba chiar si dupa ce nu s-au împlinit "profetiile" au continuat sa spuna ca noua era a iubirii a venit în duh....

Apoi au scos ideea ca între 2016-2023 va fi trecerea, iar începand cu 2023 va veni pacea, raiul pe pamant. Carti scrise prin channeling de catre idolatrii si paganii zilelor noastre iar ideile lor preluate de culte neo-protestante.

O sa vina si 2023 si o sa vedem noua era a pacii asa cum am vazut si în 2012. Oamenii sunt mai stresati si mai nervosi ca niciodata.

Nu mai dati crezare oricarui duh.

Ortodoxia are si va avea oamenii ei pana la sfarsitul veacurilor,chiar dacă sunt din ce în ce mai putini.
Cartile Sf.Vasile cel Mare, ale Sf.Ioan Gura de Aur contin invataturi actuale, iata ca au rezistat 2000 de ani,prin profunzimea, claritatea mesajului expus,inca rezoneaza cu ce e mai bun si mai inalt in om,in timp ce alte ideologii au pierit asa cum au aparut
Sa nu uitam ce i-a raspuns Domnul Sf. Ilie: Am 7000 de barbati pusi deoparte care nu si-au plecat genunchii lui Baal.
Asta în vremurile în care Israel cazuse si se închinau in masa idolilor.
Respect orice opinii,și bineînțeles perspectiva ortodoxă.

New Age sau Noua Eră are un înțeles mai profund decât este perceput de către marea majoritate a celor care reduc orice nu înțeleg sau este contrar propriilor convingeri la acesta mișcare spirituală.

La fel cum globalizarea a împins în ultima vreme lumea într-un organism universal interconectat,la fel cum țările intră în organizații, alianțe etc.Adica ai fi preferat sa fi înafara UE sau NATO,sa nu ai acces la internet sau posibilitatea să călătorești liber etc....

In fiecare sferă a vieții fie ea politica, socială, medicală, economică se observă progresul, unitatea și tinderea spre conexiune și unire ....

Însă observăm și partea neplăcută,anume războiul,conflictul...

De ce?

Tocmai fiindcă există mentalități conservatoare,care se opun progresului, unității și a libertăților.... Întrucât ei nu cred altceva,nu lasă libertatea nici altora să creadă altceva,sa plece altundeva, să gândească diferit etc...

De aceea, studiați întâi despre ce este vorba, fiți deschiși, înțelegi întâi și după credeți,nu credeți orbește sperând că este destul.

Obscurantismul de orice tip este cea mai mare plagă a gândirii.

O sa deschid un topic separat despre new Age și ce înseamnă această trecere din pești în vărsător și celelalte evenimente pe care mulți le interpretează greșit,ca de exemplu 2012 cu profețiile maya și etc...
Vechi 12.09.2022, 22:51:31
Nietzsche Nietzsche is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.06.2021
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Biserica buitoare e vesnica intr-adevar, insa nu e institutionalizata, ci e formata individual din credinciosi aflati in comuniune prin Duhul Sfant in fapta si mai putin din ierarhi, e acea "Biserica abstracta" care e pregatita de o moarte fericita si de o inviere cu totul improbabila; aceasta Biserica nu exista inainte de Hristos. De aceea Iisus:

31. Și va trimite pe îngerii Săi, cu sunet mare de trâmbiță, și vor aduna pe cei aleși ai Lui din cele patru vânturi, de la marginile cerurilor până la celelalte margini.(Mt24,31)
Aceasta "biserica" este singura metoda viabila prin care un Cristos spiritual poate sa guverneze, e singura cale asa zisa a adevarului spiritual, altfel nu se poate pt ca omul este interschimbabil, e nevoie de o anumita forta pt a-l tine an frau si docil.
Reply With Quote
Vechi 06.09.2022, 23:37:23
Psalm 23's Avatar
Psalm 23 Psalm 23 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.03.2021
Religia: Protestant
Wink

Citat:
Iisus a fost un revoluționar,un antireligios,dacă trăia acum îl vedeai la prosteste cu Greta și George Simon.Iti aruncă tarabele cu mătănii și icoane și biciuia babele pupătoare de moaște.
Complet fals. A fost un complet și perfect evreu, atât de evreu în gândire și acțiune încât mulți au făcut tot ce au putut sa îngroape asta. Și nu din antisemitism, ci din alte motive, mult mai profunde decât o încadrare de iarmaroc într-un fel de Che Guevara din sec I. Asta este pt publicul cu popcorn, prinde și face rating. Ce a crezut el de fapt, asta e ceea ce vor sa îngroape. Pentru ca le este frica de concluzii.
Vechi 07.09.2022, 09:09:16
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
O să continui acest discurs început acum vreo 2 ani într-o manieră mai subiectivă.Pot spune că în ultimul timp nu am frecventat medii religioase,dar am început să cercetez medii spirituale.Iar, raportat la subiectul abordat,as putea spune că spre asta ne îndreptăm.Religia va fi înlocuită de spiritualitate.
Te-ai informat despre sinodul din Creta si spre obiectivele lui tinzi?
Ca sinodul a fost in 2016 si tu dupa inca vreo 4 ani ai deschis topicul.

Daca ai deschis acest topic acum doi ani, cand a fost subiectiva maniera, atunci sau acum cand continui? Intreb, ca intre timp ai inlocuit religia cu spiritualitatea... si nu inteleg ideea(imi cer iertare!).
Citat:
Însă la fel cum umanitatea va ajunge încetul cu încetul la conștiința universală a apartenenței unice și diferențele, conflictele, interesele,plus alte forme de separare vor dispărea, desigur în urma unor vărsări de sânge,distrugeri s.a.Practic "unitatea credinței" va fi în conexiune directă cu Sursa...
Aici si in tot restul "continuarii" parca vorbesti de instalarea ecumenica a anticristului(dupa demisia/demiterea Papei, desigur, ca asa-s vremurile acum, dupa 2 ani), asa de generalizat postezi.
Poate si topicul de-aceea il vei fi fost deschis.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)

Last edited by Demetrius; 07.09.2022 at 09:13:36.
Reply With Quote
Vechi 07.09.2022, 10:50:45
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Te-ai informat despre sinodul din Creta si spre obiectivele lui tinzi?
Ca sinodul a fost in 2016 si tu dupa inca vreo 4 ani ai deschis topicul.

Daca ai deschis acest topic acum doi ani, cand a fost subiectiva maniera, atunci sau acum cand continui? Intreb, ca intre timp ai inlocuit religia cu spiritualitatea... si nu inteleg ideea(imi cer iertare!).
Aici si in tot restul "continuarii" parca vorbesti de instalarea ecumenica a anticristului(dupa demisia/demiterea Papei, desigur, ca asa-s vremurile acum, dupa 2 ani), asa de generalizat postezi.
Poate si topicul de-aceea il vei fi fost deschis.
Nu are nicio treabă,eu scriu in funcție de "vibe",fără legătură cu evenimente de acest tip.

Îmi puneam aceleași întrebări în 2012...
https://www.crestinortodox.ro/forum/...ad.php?t=15759
Vechi 07.09.2022, 20:19:06
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
Nu are nicio treabă,eu scriu in funcție de "vibe",fără legătură cu evenimente de acest tip.

Îmi puneam aceleași întrebări în 2012...
https://www.crestinortodox.ro/forum/...ad.php?t=15759
Și o să le pui și-ntre anii 2022- 2032, 2042, 2052... asta e evoluție spirituală ?
Vechi 07.09.2022, 21:35:28
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Și o să le pui și-ntre anii 2022- 2032, 2042, 2052... asta e evoluție spirituală ?
Nu-ți stă bine in haina ironiei:))

Plus referitor la abordarea personala a Bibliei, teologiei, tradiției, bisericii sau a lui Iisus....

Doar pentru că nu este asemenea interpretărilor "ortodoxe"sau similare cu cele pe care le promovezi tu....

Adică religia tocmai asta face, îți spune cum sa crezi,ce sa crezi,in cine sa crezi...

Și cel mai dăunător,nu te lasă să crezi,dacă crezi ceva diferit.O sa tot pomenesc brutalitățile făcute de biserica împotriva "ereticilor"...

Internetul la care ești acum conectat,și telefonul/tableta/laptopul de pe care scrii sunt produsul unor persoane care au gând "outside the box".Au avut curajul să-și pună întrebări,să pună la îndoială,sa meargă împotriva curentului.

Deci omul modern are tot dreptul să-și pună asemenea întrebări referitoare la Iisus, Dumnezeu și tot ce ține de biserica, tradiție,religie și spiritualitate...

Iisus nu este cel răstignit pe o cruce din altar sau pâinea și vinul dintr-un potir sau cel pe care îl pupi într-o icoana când mergi la liturghie...

Lăsă-l pe fiecare să-și facă relația lui personală cu El.Sa-L caute,sa fugă de El,sa-L ignore sau IL iubească sau urască...

Nu are nimeni dreptul să vorbească în numele Lui, dar la fel de bine fiecare are dreptul să vorbească despre El cu El , fiindcă tocmai asta este moartea și învierea...

O teologie a umanității... Prima și ultima...

Last edited by Seraphim7; 07.09.2022 at 21:50:48.
Reply With Quote
Răspunde