Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.09.2022, 20:57:23
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nietzsche Vezi mesajul
Vacuta era intr-o stare foarte grava si din cauza asta o sa vb de suma cheltuita cu ea, circa 6000 Ron, iar acum ne ofera un laptic extrem de bun si gras.
I-ai avut banii, bine că i-ai avut, cine are azi vacă e boier la un moment dat se va rări și mai mult șeptelul și mâncarea va fi tot mai scumpă.
Eu dacă eram în locul tău cumpăram de banii aceia o juncă să mă țină mai mult.

Citat:
Magarusul in schimb este cam batran, nu stim cat o sa o mai duca dar cel putin a scapat de chinurile la care a fost supus, incerc sa-i ofer o viata atat cat a mai ramas buna si relaxata.
Păi chiar există în Patericul Athonit un sfânt care îngrijea de animale, dar nu le punea mai presus de oameni.

Citat:
Da iubesc animalele, atat de mult incat in fiecare luna vine medicul veterinar, oamenii imi sunt indiferenti.
De oameni avem nevoie toată viața și ei de noi, asta e mie mi se par oamenii cei mai importanți, între a renunța la un câine agresiv și a avea un copil, prefer oricând omul, am văzut prunci care au avut probleme cu câinii și au ajuns pe la spital cu sechele, pt un câine agresiv un om mic e ca o vietate de pradă.

Citat:
Eu iubesc viata si o pretuiesc, pt ca eu copil fiind am avut foarte multe probleme de sanatate, nici nu vreau sa vb de cate injectii am facut.
Nici nu-mi mai adu aminte...

Citat:
Si acum la final o sa explic si de ce iubesc mai mult animalele decat oamenii, pt ca in ochii animalelor se vede iubirea aceea neconditionata, fara interes. Am vazut asta in cazul omului, doar in ochii familiei, mame cu copii si tati, niciodata in afara familiei. Animalutele sunt mai pure si mai delicate decat noi oamenii in multe cazuri si situatii, chiar in ciuda lantului trofic.
Animalele într-un fel ne fac capriciile și de aia le iubim, omul ne poate da niște lecții amare care ne scot din confortul nostru.
Animalele nu ne pot recompensa pe când omul poate întoarce și acesta e un fel de mecanism care se poate întipări față de animale, de a avea autoritate mereu asupra cuiva care nu poate întoarce, că dacă ar întoarce ne-ar jigni.

Oamenii ne ajută să ne atingem potențialul nostru uman maxim, asta e așa a fost întodeauna, cine știe să lucreze cu omul fără să devină un tiran e mare de tot.
Vechi 16.09.2022, 21:13:31
Nietzsche Nietzsche is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.06.2021
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
De oameni avem nevoie toată viața și ei de noi, asta e mie mi se par oamenii cei mai importanți, între a renunța la un câine agresiv și a avea un copil, prefer oricând omul, am văzut prunci care au avut probleme cu câinii și au ajuns pe la spital cu sechele, pt un câine agresiv un om mic e ca o vietate de pradă.

Eu locuiesc intr-o zona de munte, unde exista multe tarle de oi, si intr-o noapte cand parcam masina un caine ciobanesc m-a atacat, si in momentul ala toti cainii mai care erau la un sfert din ciobanesc au sarit in apararea mea. Erau in stare sa-si dea viata pt mine. Nu o sa uit niciodata momentul acela. Cainii sunt agresivi pt ca stanii ii fac asa, din nou omul e de vina nu animalul...
Reply With Quote
Vechi 16.09.2022, 23:03:28
Nietzsche Nietzsche is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.06.2021
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
De oameni avem nevoie toată viața și ei de noi, asta e mie mi se par oamenii cei mai importanți,
Oamenii muncesc pt ceva ipotetic. Am vrut sa revin la acest concept, pt ca animalele pot fi obligate sa execute un anumit ordin insa sunt loiale cand simt ca sunt iubite. Omul munceste pt bani, bun animalul munceste pt diferite premii in special de natura nutritiva. Dar ceva le diferentiaza, animalele pof fi loiale indiferent de situatie, omul insa nu.

Societatea noastra are la baza ideea ca esti disponib la plata conform cuvantului tau, a demnitatii tale in spcietate altfel faci puscarie, la animale nu exista asa ceva, doar atasament si devotament nimic mai mult.
Reply With Quote
Răspunde