Citat:
În prealabil postat de Adr.iu91
Nu vrajmasesc pe nimeni, domnu Moroco. Sunteti foarte complicat uneori si nu stiu de ce, ma mai si judecati fals.
|
Nu ma refeream la tine personal-personal ci iti sugeram sa te cauti, ca in general omul nu stie ce face si pentru ce, de ce face ceea ce face neintelegand ca patima lui e hotia, pacatuire-pedofilia-violul-violenta, mandria si trufia. Nu te acuzam deci ci te orientam spre autocercetare de sine.
Citat:
Nu stiu ce ati inteles din mesajul meu, dar ati inteles pe dos totul.
|
E ciudata afirmatia asta, adica nu stiti ce am inteles dar stiti ca am inteles totul pe dos.
Citat:
Va mai explic inca o data ca poate nu ati inteles:
|
Va rog.
Citat:
- Stiinta si religia trebuie folosite pentru BINE, si nu pentru Rau; Ambele sunt bune, dar depinde ce tip de oameni sunt carmuitori la aceste domenii. Aia cu IQ mic (suflet putrezit) se gandesc sa se foloseasca de ele sa faca rau, dar cei cu IQ mare (suflet si curat) vor folosi pentru binele lumii.
De exemplu, sa vorbim pe intelesul tuturor. Razboaiele religioase, de genul Cruciadelor, din epoca medievala s-au facut in numele religiei, ceea ce e UN PACAT STRIGATOR LA CER SI IMPOTRIVA LUI DUMNEZEU! Ce naiba aveau catolicii cu musulmanii, trebuia sa ramana in banca lor, nu sa omoare oameni pentru a rezolva conflictele din Middle East. Catolicii pe atunci cu cruciadele erau precum sunt americanii in ziua de azi, sa se bage in conflictele altora.
Alte lucruri rele in religie: - la rolul individului: preoti care nu duc lupta cum trebuie impotriva ispitelor: pedofilia, abuzuri, etc...cum se intampla in toate religiile (nu numai la noi).
In stiinta: clonarea oamenilor e ceva Rau, construirea bombelor atomice la fel ceva rau (tot felul de arme, ceva rau), HAARP, etc.....
Ce e bun in religie: ce ne este invatat in Biserici, in Sfanta Scriptura/Biblie si cum sa ne pregatim sufletul in viata de apoi, si sa alungam orice ispita si sa ne ameloriam starea de suflet "animalistic" care ne este dat noua din epoca antica: pacatul stramosesc/animalismul.
Ce e bun in stiinta: mijloacele de transport, medicina, dezvoltarea anumitor inventii pentru a ne usura stilul de viata, si multe altele (pentru bine).
|
Nu va contrazic absolut deloc. Dar n-am inteles ce-mi explicati. Ca trebuie folosit totul la bine si nu la rau? In mod evident asta ne cere Dumnezeu. Dar ce folos,
ce folos (totul-orice) fara de Hristos, de Hristos-Cuvantul?
Citat:
Exact cum spuneau si multi preoti ortodoxi (nu din astia din NIP de la tine), stiinta e buna pentru dezvoltare si cunoastere, dar important e sa nu devenim lenesi!!! Si cu vorba asta inteleapta de la preoti inchei subiectul!
|
Se pare ca nu credeti in preotii de la NIP. I-ati cunoscut? Sunt foarte smeriti, luptatori, rabdatori si intelepti. Nici dumneavoastra nu credeti in Hristos-Cuvantul si in
Cele 7 Trambite Apocaliptice ale Sale? Nu va condamn. E clar ca nu ati cautat stiinta si religia la adevaratul Dumnezeu ci va inspirati din tot felul de informatii din lume pe care vreti sa le impacati unele cu altele. Pacea vine de la Hristos-Cuvantul... pacea cu Dumnezeu, adica pacea aia care conteaza cel mai mult. Io n-am contradictie intre preotii BOR si cei din NIP. Sunt unii mai buni ca altii si invers.
Citat:
Omu care a scris asta si am preluat eu, este foarte inteligent, si are o logica colosala. Dar totul se rezuma la IQ pana la urma cum poti folosi stiinta, religia pentru bine sau pentru rau.
|
Logica e pentru roboti si inteligenta artificiala. Mintea omului trebuie sa urmeze credinta, adevarul, cunoasterea lui Dumnezeu, nepacatuirea, smerenia, umilinta. Mandria si semetia mintii te duce in ratacire, in pripeala, in neascultare si trufie. Nu mintea si IQul e de laudat la cineva, de ravnit ci Harul, daca il are.
Citat:
Si un exemplu logic, domnul Moroco. Cititi atent va rog frumos mai jos:
Doi oameni au facut o unealta, un cutit da? sau un topor....pentru a taia lemne sau mancare. Unu dintre ei foloseste toporul pentru taiat lemne, iar cutitul pentru taiat diverse bucate de mancare. Cutitul si toporul sunt STIINTA!
|
Din pacate este o stiinta de la demoni, o piatra cioplita si ascutita, o sabie, o coasa, un topor, o drujba, o mitraliera, o bomba, un obiect pe care daca omul pune mana si-l ridica atunci de el va pieri. Apostolii nu taiau nici macar painea cu cutitul in felii ci o frangeau. Model de comportament frumos si pasnic in Biserica primara prin care nimeni nu se putea simti amenintat din moment ce se socoteau pacatosi pe sine insusi ca nu cumva sa indrazneasca sa ridice piatra asupra aproapelui pierzandu-si pentru certuri si auto-indreptatiri duhul smereniei si blanzeniei cu inima.
Citat:
Dar se gandeste celalalt om, ca e invidios pe asta ca e bogat , il place lumea. Iar mintea lui de om intinat, ii spune: "omoara-l". Asa ca el ia toporul si ii da una in cap in celalalt om care era pasnic.
|
Asa este, pisma diavolilor, invidia oamenilor, ravna batausilor si desfranatelor, a bagabonzilor si hotilor, asociata cu necredinta, devine motorul cel rau care-l taraste pe om in prapastie, inapoi in lume, lepadand Raiul si pierzandu-si pacea pentru munca vicleana de pulitruc mare politist corupt, prohotz, proshutz, propacatutz, proshtiutotutz foarte invidios si arogant.
Citat:
Aici sunt exemple simple pentru a intelege ce am zis mai sus. Omul bun foloseste uneltele sa il ajute in gospodarie, cat despre omul rau le foloseste sa ia vieti. Ati inteles ce am zis acum?
|
Multumesc pentru lamuriri si explicatii. E clar ca omul rau nu citeste instructiunile de folosire a fiecarui obiect, scula, unealta, aparat... si atunci ridicandu-l e clar ca de el va si pieri caci ”cine ridica sabie de sabie va pieri”.
De aia Domnul a zis sa ridice omul credincios pietricele si cu ele sa omoare pe pacatos, adica pacatul din pacatosul necredincios ca sa nu se molipseasca. Stiu ca e greu pentru ca pacatosii si necredinciosii se cualizeaza si ei ridica bolovani ca sa se razbune. Si in mod pripit se razbuna ipocrit mereu pe nevinovati... exact cum in explicatiile domniei tale n-ai luat in seama si in serios exact ceea ce trebuia din moment ce in loc sa te razbuni pe mine te-ai razbunat pe preotii din NIP avand impresia ca aduci o jertfa sau un bine ortodoxiei.
N-am dorit sa te jignesc ci in postarea mea anterioara am intarit stiinta orinetand-o spre ceea ce e de folos omului: ”Stii ce faci si pentru ce si de ce faci ceea ce faci?”
Daca nu esti lamurit si nu ti-ai deslusit inima sau sufletul atunci la ce-ti foloseste stiinta daca prin ceea ce faci iti pierzi sufletul si ajungi in iad sau iata la necredinta in Hristos-Cuvantul lovind in preotii ortodocsi din NIP?
Deci stii ce faci?