Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.07.2023, 21:59:26
oitza ratacita's Avatar
oitza ratacita oitza ratacita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.05.2015
Locație: RO
Religia: Ortodox
Implicit

Moaa, cât venin și câtă fiere! Griji la pancreas. Vezi să nu-ți strici și ficatul cu atâta acreală îndreptată într-o singură direcție.
Până una-alta, uite citește ceva, poate lectura te relaxează https://doctorate.ulbsibiu.ro/wp-con...Constantin.pdf Incepe prin a-i citi CV-ul până la capăt apoi poate-ți face cu ochiul vreun titlu și citești măcar una dintre cărți. Poate îți mai descrețește fruntea, îți mai luminează mintea, îți mai stâmpără sufletul...că pari tragic de trist.
A, și poți să ne trimiți spre lectură și CV-ul tău să vedem pe tine ce te recomandă, cam din ce poziție scuipi tu așa spre părintele Necula.
"Fiecare persoana este responsabila de desfasurarea intregului univers fizic si spiritual. Cel mai mic gest al nostru pune lumea in vibratie si ii modifica starea. (...) Deci niciodata actiunea noastra nu se infaptuieste intr-un cerc absolut inchis."(Pr. D. Staniloae)
Reply With Quote
Vechi 05.07.2023, 11:33:34
David_1859 David_1859 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2019
Implicit

Citat:
În prealabil postat de oitza ratacita Vezi mesajul
Până una-alta, uite citește ceva, poate lectura te relaxează https://doctorate.ulbsibiu.ro/wp-con...Constantin.pdf Incepe prin a-i citi CV-ul până la capăt apoi poate-ți face cu ochiul vreun titlu și citești măcar una dintre cărți.
Din punctul meu de vedere, un personaj care a făcut astfel de declarații față de Wernăr Iohannis, precum cele din linkul de mai jos, fie el și popă, din perspectiva mea este din început discreditat în ceea ce privește maculatura scrisă ca „grafoman”. Oricum dacă ar fi fost cine știe ce reper, probabil că aș fi aflat câte ceva până acum; n-am auzit de el ca fiind un reper, așa că nu mă grăbesc să-i citesc maculatura. Încă mai am treabă cu sfinții profeți, cu sfinții apostoli și cu sfinții părinți, Necula nefiind, spre deosebire de cei menționați, printre „standardele” ortodoxiei creștine.

Admirația declarată a popii Necula față de un Iohannis bizar care cică ar vrea să rămână în istorie (s-ar putea să rămână, dar nu așa cum crede el, Iohannis, că va rămâne):
https://www.facebook.com/40deintreba...2451783855151/
Reply With Quote
Vechi 05.07.2023, 22:34:20
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de David_1859 Vezi mesajul
este din început discreditat în ceea ce privește maculatura scrisă ca „grafoman”.
Dă-i mă pace, are uneori și harul scrierii și al vorbirii chiar dacă mai dă cu bâta în gard, tot Dumnezeu dă sclipiri în anumite momente.
Nu-l mai asculta dacă e atât de rău, parcă ai o fascinație în sens invers față de el, cum aveau fariseii și cărturarii să pândească, să bage vinovății, să prindă în cuvânt.

Citat:
În prealabil postat de David_1859 Vezi mesajul
Oricum dacă ar fi fost cine știe ce reper, probabil că aș fi aflat câte ceva până acum; n-am auzit de el ca fiind un reper, așa că nu mă grăbesc să-i citesc maculatura. Încă mai am treabă cu sfinții profeți, cu sfinții apostoli și cu sfinții părinți, Necula nefiind, spre deosebire de cei menționați, printre „standardele” ortodoxiei creștine.
N-ai auzit de el dar numai despre el vorbești de câteva zile, e atât de necunoscut că-i știi și anumite adresări.
Vechi 06.07.2023, 23:22:00
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Moaa, cât venin și câtă fiere! Griji la pancreas. Vezi să nu-ți strici și ficatul cu atâta acreală îndreptată într-o singură direcție.
Până una-alta, uite citește ceva, poate lectura te relaxează https://doctorate.ulbsibiu.ro/wp-con...Constantin.pdf Incepe prin a-i citi CV-ul până la capăt apoi poate-ți face cu ochiul vreun titlu și citești măcar una dintre cărți. Poate îți mai descrețește fruntea, îți mai luminează mintea, îți mai stâmpără sufletul...că pari tragic de trist.
A, și poți să ne trimiți spre lectură și CV-ul tău să vedem pe tine ce te recomandă, cam din ce poziție scuipi tu așa spre părintele Necula.
Uitându-mă pe siteul Universității de Teologie Sibiu https://teologie.ulbsibiu.ro/cadre-didactice/, constat că pr Necula e prodecan penultima treaptă administrativă în conducerea unei universități.
Posibil va fi decan în viitor, actualul decan era în stare gravă în spital.

Cv-ul din 2017 e depășit de timp, de atunci a ajuns din Pr Conf în Pr Prof, maximul de la Asistent-Lector-Conferențiar-Profesor Univ, a urcat o treapta și a mai adăugat lucrări, participări la simozioane, distincții.

Mai e și coordonator de lucrări de doctorat, ceea ce iarăși e solicitant.
Vechi 07.07.2023, 04:18:33
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Uitându-mă pe siteul Universității de Teologie Sibiu https://teologie.ulbsibiu.ro/cadre-didactice/, constat că pr Necula e prodecan penultima treaptă administrativă în conducerea unei universități...
... a unei facultati, adica a unei discipline; conducerea oricarei universitati o indeplineste rectorul.

Linkul pe care l-ai dat prezinta "Universitatea Lucian Blaga Sibiu" in cadrul careia Facultatea de Teologie Ortodoxa e condusa de decanul Pr. Prof. Dr. Habil. Buda Daniel, care-l are in subordine pe Pr. Prof.Dr.Habil. Necula Constantin Valer, numiti in fuctie de rectorul Prof. univ. dr. habil. Sorin Radu.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)

Last edited by Demetrius; 07.07.2023 at 04:26:25.
Reply With Quote
Vechi 07.07.2023, 09:49:35
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
... a unei facultati, adica a unei discipline; conducerea oricarei universitati o indeplineste rectorul.

Linkul pe care l-ai dat prezinta "Universitatea Lucian Blaga Sibiu" in cadrul careia Facultatea de Teologie Ortodoxa e condusa de decanul Pr. Prof. Dr. Habil. Buda Daniel, care-l are in subordine pe Pr. Prof.Dr.Habil. Necula Constantin Valer, numiti in fuctie de rectorul Prof. univ. dr. habil. Sorin Radu.
Bine bro, e chiar amuzantă observația funcția de prodecan e ante-penultima până la rector și penultima pâna la Decanul Facultății, sunt doar funcții administrative care se schimbă la x ani, dacă nu punea CV-ul colega care și așa scrie rar, nici nu mergeam pe site să văd că omul e prodecan.
Știai ?
Eu nu l-am auzit să se laude la nicio conferință că e prodecan, nici că a ajuns Pr Prof din Conf.

Câți prodecani ai mai văzut să aibă o activitate așa energică prin țară în domeniul lor și să meargă și prin orășele, nu doar în reședințe de județ ?
Vechi 08.07.2023, 00:31:26
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
...Câți prodecani ai mai văzut să aibă o activitate așa energică prin țară în domeniul lor și să meargă și prin orășele, nu doar în reședințe de județ ?
Iisus stiu ca a fost prin tara cand a fost numit "decan" (de rectorul Tatal) si Si-a facut echipa de 12 "pro-decani", intre care nu-l vad pe "titularul" acestui topic; poate din cauza ochelarilor mei.
Citat:
...omul e prodecan.
Știai ?
Eu nu l-am auzit să se laude la nicio conferință că e prodecan, nici că a ajuns Pr Prof din Conf.
Am aflat acum ca e prodecan (bravo lui) dar, tot acum, analizandu-i profilul prin raspunsul pe care-l da la cearta adresata lui, mai mult ca sigur ai scapat emisiunea aceea, ca n-are cum sa lipseasca.

P.S. Profesor universitar (din conferentiar) se ajunge dupa obtinerea doctoratului.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)

Last edited by Demetrius; 08.07.2023 at 00:35:21.
Reply With Quote
Vechi 08.07.2023, 02:13:56
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Iisus stiu ca a fost prin tara cand a fost numit "decan" (de rectorul Tatal) si Si-a facut echipa de 12 "pro-decani", intre care nu-l vad pe "titularul" acestui topic; poate din cauza ochelarilor mei.
Eu nu am văzut un prodecan din domeniul agricol de pildă să bată țara la pas, sau din construcții.
Dacă ne referim la călătorii misionare, ne uităm la Apostolul Pavel câte a făcut și vedem că B.O.R. ar trebui să aibă misionari bisericești care să colinde centrele neglijate, sau unde sunt preoți care sunt noi, sau unde sunt probleme și trec mulți la neoprotestanți și să intervină acolo misionar, pastoral, catehetic.
Citat:
Am aflat acum ca e prodecan (bravo lui) dar, tot acum, analizandu-i profilul prin raspunsul pe care-l da la cearta adresata lui, mai mult ca sigur ai scapat emisiunea aceea, ca n-are cum sa lipseasca.
Necula nu e criticat de acum ci cel puțin din 2014, pe un blog ortodox antisistem era criticat și el are meciuri de la distanță cu ei, strecoară răspunsuri întodeauna pt câte vreun critic.

Nu știu de când e răspunsul -filmarea, nu de când e urcat pe net, că el continuu le răspundea într-o vreme.

Prindea din zbor critici, de pildă scria cineva într-un comentariu pe saccsiv, ierarhii ar trebui să mănânce mai mult din butoiul cu varză, ca și cum n-ar ține post, el prindea din zbor ideea și făcea mișto de ea în conferință într-o manieră non-ofensatoare.

Citat:
P.S. Profesor universitar (din conferentiar) se ajunge dupa obtinerea doctoratului.
Nu e adevărat, după terminarea doctoratului din Drd(doctorand) ajungi Dr(doctor), ca să fii prof univ, întâi ești Asistent, dai examen pt asta, concurs pe post, scrii lucrări acreditate ISI publici pe banii tăi în reviste de circulație științifică, traduci lucrarea în engleză, mergi la simpozioane, înveți limbi străine urci spre Lector, apoi spre Conferențiar, și apoi ca să fii Profesor la abilitarea ta trebuie să vină alți titulari de la Catedra ta din alte universități să te confirme, seamănă cu hirotonia episcopului de către alți 3.

Nu poți ajunge prof univ sub 45 de ani, uneori sunt oameni care și la 60 sunt maxim pr conf, că n-au mai avut capacitatea să urce.

„Marele” Boc de la Cluj cred că e și acum maxim pr conf la el la drept și a fost prim ministru.

Last edited by Iorest; 08.07.2023 at 02:29:18.
Reply With Quote
Vechi 08.07.2023, 20:47:59
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Omul asta e pe jumatate clovn.

E un clovn care zice ca e preot.
Reply With Quote
Vechi 18.07.2023, 16:58:25
David_1859 David_1859 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2019
Implicit

Citat:
Vezi dumneata, nu totdeauna vorbesc CV-urile cel mai bine sau cel mai corect despre adevărata statură a oamenilor, mai ales în domeniul spiritual și moral. Așa, aș putea să te întreb cam ce CV ar fi avut Arsenie Boca, care a fost prigonit de „simfonia” comuniști-ierarhi BOR zeci de ani, fără să fi meritat asemenea batjocură și în special din partea ierarhilor, sau ce ar fi trebuit să treacă părintele Gheorghe Calciu la CV în anii mulți de închisoare făcuți în regimul comunist și fără să fie protejat de preamăreții ierarhi BOR și tot pentru fapte pentru care nu a meritat un asemenea „tratament”. Și, să îmi fie cu iertare, popa Necula nu se compară cu Arsenie Boca sau cu Gheorghe Calciu.

De altfel, eu n-am auzit ca „părintele” Necula să fi fost vreodată prigonit de cineva, pentru adevăr, pentru Hristos, dar asta nu înseamnă și că nu a fost prigonit. Poate s-a întîmplat și nu știu eu. Oricum, pentru mine un șmecheraș de-ăsta de popă care s-a fofilat și s-a pus bine cum necum cu tot felul de factori de putere (și Iohannis și FDGR sînt doar unii dintre aceștia), și care deci s-a sustras prin astfel de aranjamente de la orice prigoană pe care ar fi putut-o suferi dacă ar fi avut curajul să spună și să facă niște lucruri „tari”, pentru mine un astfel de personaj nu prea are cum să fie un reper de-adevăratelea, mai ales că vedem cu toții în ce lume trăim.

Nu spun că toți preoții sau ierarhii trebuie să fie sau să fie tot timpul asemenea lui Ioan Botezătorul, dar chiar așa să nu „răsufle” mai nimic, să îmi fie cu iertare dar asta trădează o lipsă clară de mărturisire și de luptă cu vrăjmașul, din anumite puncte de vedere. Deci să mă ierte Dumnezeu și oamenii dar când compar atâția oameni care au fost sacrificați cu popa Necula, supranumit și „nababul în sutană” de către cei de la „ziariștii.com” chiar nu pot să nu observ care oameni sînt adevărate repere (nu îi absolutizez și nici nu-i idolatrizez, au avut și ei păcatele lor).

„Iar Irod tetrarhul, mustrat fiind de el pentru Irodiada, femeia lui Filip, fratele său, și pentru toate relele pe care le-a făcut Irod, a adăugat la toate și aceasta, încât a închis pe Ioan în temniță.” (Luca 3, 19-20)

Apropo de Ioan Botezătorul, mulți avem ideea că el a fost întemnițat pentru mustrarea privind-o pe Irodiada. De fapt, Evanghelia menționează că au fost multe alte fapte pentru care Irod a fost mustrat de marele Ioan.

Nu știu ce tot vorbește popa Necula pe la multele „conferințe” și cărți, eu zic însă că a avut destul timp să arate și ceva cavalerism, că după „război” știm că mulți „viteji” se-arată sau vor să se-arate. Nu știu dacă a făcut-o sau nu, eu însă nu am auzit de așa ceva.
Reply With Quote
Răspunde