Citat:
În prealabil postat de Iorest
Și din P.E. se poate ridica problema zonelor Harghita Covasna, mai ales că P.E. nu e de acord cu principiul secesionismului, poate Dan Tănasă vrea să tragă în campanie, vrea să muncească, ce e rău că un om vrea să tragă în mai multe campanii.
|
Hai să fim serioși cu ce se „rezolvă” din parlamentul european.
Tănasă poate să tragă în mai multe campanii dacă este susținător sau dacă nu ajunge să fie ales.
Dacă ajunge pe loc eligibil la europarlamentare și mai este și ales, apoi nu mai are dreptul moral și politic de a mai candida la alte funcții. Trebuie să meargă și să își vadă de lucru acolo. E drept că într-o astfel de situație eu nu aș vota AUR, pentru că nu consider că Tănasă, Târziu, Baltasiu și poate și alții ar trebui să fie în parlamentul european, când la noi sînt atâtea probleme și atâtea de făcut, iar în parlamentul României chiar ar putea să aibă ceva putere după alegerile de anul viitor și într-o anumită configurație de alianță post-electorală, cel mai probabil cu PSD și poate și cu alți suveraniști (Dragnea, Chitic etc), că altă soluție realistă nu se întrevede acum.
Pe de altă parte, mai mult nu aș vota AUR dacă Tănasă sau alții ar fi aleși ca europarlamentari, și ar renunța pentru ca să meargă să candideze pe alte liste. Așa ceva nu este corect politic, or din partea unora care vor să se recomande de la învățătura morală creștină, trebuie ei în primul rînd să o practice. Altfel, în scenariul unei astfel de șarlatanii politice, este clar că nu cred că AUR trebuie votat, dacă se va ocupa cu astfel de nemernicii. Nu mă interesează dacă alții fac șarlatanii, AUR-iștii nu au decât să îi denunțe public pentru așa ceva. Dar electoratul cu pretenții „de AUR” nu trebuie să accepte astfel de șarlatanii din partea AUR-iștilor.