Citat:
În prealabil postat de Moroco
Frumos raspuns desi la prima vedere pare obositor si greu de inteles...
Citat:
(...) patologii ale libertății manifestate luciferic, isteric, nihilist. (...) cred că cred, adică cred în „credința” mea, nu în Cel care îmi cere necesara, dificila smerenie/ cred(!) că Dumnezeu nu există, nu-i iert inexistența (...) echipată ontologic atât de sofisticat, încât absurdul unei treceri fulgurante prin existență devine pur (...) lărgește gnoseologic percepția, împacă generos contrariile. Paradoxul, nu silogismul epistemologic, surprinde și relevă miezul realității, abordează fertil taina, satisface cu adevărat inteligența. (...) Chipuri hidos criminale ale Răului care asaltează furibund viața unor oameni obișnuiți și nevinovați ce își țes trudnic binele lor fragil.
|
|
Pentru cine o scrie omul asta? Se crede Noica? Eu credeam ca el trebuie sa ajute comunicarea nu s-o incalceasca. Parca mai mult vrea sa demonstreze vreo eruditie personala decat sa clarifice lucruri.
Citat:
Un creștin sau un musulman (supra)rațional credincios, nu irațional și fanatic, va fi natural preocupat de ascensiunea morală
|
Nu inteleg pentru ce da el sfaturi musulmanilor cum sa fie musulmani. E purtator de cuvant si pentru ei? Sau crede ca nu e vreo diferenta "duhovniceasca" intre crestini si musulmani si suntem la fel, ne inchinam la acelasi Dumnezeu, si asa mai departe? Sunt religii diferite cu sisteme morale diferite:
Coran 9, 111
Citat:
Allah a cumpărat de la dreptcredincioși sufletele și bunurile lor, în schimbul Raiului, și astfel ei luptă pe calea lui Allah, omorând și fiind omorâți.
|
Un raspuns cel putin ciudat de la acest purtator de cuvant.