Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.02.2024, 01:57:20
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
De unde știm că regele britanic nu umblă și prin alte religii la diferiți inițiați ?
S-ar fi auzit. La Athos are apartamentul-chilie personal, si ar avea o prezenta cu un nivel ridicat de implicare in programul zilnic: Utrenie, Liturghie, Vecernie, la Parastase(cind se tin), Simbetele mortilor... din ce am citit.
Banuiesc ca il pun sa citeasca, sa recite (in engleza), asa cum am facut-o mai toti pe aici si mai facem ocazional.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2024, 19:51:53
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
S-ar fi auzit. La Athos are apartamentul-chilie personal, si ar avea o prezenta cu un nivel ridicat de implicare in programul zilnic: Utrenie, Liturghie, Vecernie, la Parastase(cind se tin), Simbetele mortilor... din ce am citit.
Banuiesc ca il pun sa citeasca, sa recite (in engleza), asa cum am facut-o mai toti pe aici si mai facem ocazional.
Destul de rău că are chilie personală acolo, pe un enoriaș ortodox dacă vrea să stea mai mult de 5-6 zile mai că-l dau afară dacă nu știe pe cineva să-i permită să stea mai mult.

Pt un eterodox se fac mai multe concesii văd.

Eu nu cred în teorii de genul ortodox în taină, că-l beștelește establishmentul protestant dacă trece, oricum ăia ar știi dacă a trecut în taină, e un om care umblă prin două luntrii ar vrea și cu beneficiile ortodoxiei dar și să nu-și pericliteze confortul.

Nu văd ce ar mai avea de pierdut la vârsta lui.
Vechi 28.02.2024, 21:11:28
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

Eu nu cred în teorii de genul ortodox în taină, că-l beștelește establishmentul protestant dacă trece, oricum ăia ar știi dacă a trecut în taină, e un om care umblă prin două luntrii ar vrea și cu beneficiile ortodoxiei dar și să nu-și pericliteze confortul.

Si inca cum(ortodocsi in taina). Ai uitat cum timp de 30 de ani se cununau si botezau nomenclaturistii "atei inraiti" cica, ai lui Nea Nicu din cc-al-pcr. Ala da establisment care te putea beli nu cel protestant al regelui.
Protestantii daca-i cunosti oricum ne privesc ca pe niste vechituri care se tin de ritualuri, dupa ei, imaginate. Tin mereu sa ne mentioneze ca nu studiem evangheliile, ca nu le cunoastem asa cum le cunosc ei.

Vestul ne-a studiat indeaproape, inclusiv modul ingenios securist, de a fi ortodox in ascuns. Am fost tara cea mai observata si testata pe noi de stapanii banilor pentru tot ce vine ACUM peste EI, peste tot UE-ul si anume:
- taierea curentului, benzina pe cartela
- circulatia limitata bazata pe numere "cu sot-fara-sot"
- lipsa dramatica a caldurii in apartamente
- oprirea apei la robinet
- precaritatea hainelor
- lipsa spalarii, a sapunului
- Uriasul capitol al lipsurilor alimentare( create de jigodiile din virf)!!!( nu mai intru in detalii)
- Obligativitatea de a avea un servici, prins intr-o ocupatie aprobata, altfel CANAL scria pe tine!
Si asa mai departe...
Pentru care panaramele PCRiste primeau comisioane in vest(carduri)
Reply With Quote
Vechi 27.03.2024, 04:14:22
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Destul de rău că are chilie personală acolo, pe un enoriaș ortodox dacă vrea să stea mai mult de 5-6 zile mai că-l dau afară dacă nu știe pe cineva să-i permită să stea mai mult.

Pt un eterodox se fac mai multe concesii văd.

Da, dar ce perenial mai doneaza milioane pentru reparatii asa cum o face el.
WEF-ul are nevoie de suportul religiei, a bisericii, a manastirilor. Motivul real in contextul globalizarii nu-l cunoastem, inca ne scapa, dar cu siguranta este bine definit acolo in planul care se deruleaza.

Last edited by cozia; 12.05.2024 at 20:07:06.
Reply With Quote
Răspunde