Citat:
În prealabil postat de Iorest
Păi e greu să se mai Èteargă ceva dintr-o bază de date, în cel mai bun caz se anonimizează, dar la împrumuturi e Èi mai rău.
Odată ce te-au prins în febra împrumuturilor greu mai scapi, am văzut oameni care rostogolesc credite chiar Èi ca să meargă în vacanÈă în străinătate an de an, deÈi orice împrumut care nu e pt investiÈii, e neperformant.
Chiar am sesizat o surpriză neplăcută colegul Igor PasluÈnik - Emilian de pe forum mărturisea că avea tot felul de împrumuturi, la un moment dat voia să-Èi ia un scaun de masaj, nu Ètiu dacă s-a împrumutat pt el Èi când să ia pt casă nu mai putea accesa mult.
Am văzut o predică ce mi se pare realistă că atunci când te împrumuÈi de fapt nu eÈti liber, eÈti rob Èi creÈtinul real se fereÈte de împrumuturi mai ales pt nimicuri electrocasnice, vacanÈe astea sunt totuÈi lucruri inutile.
|
Intri intr-un magazin sa iei un anumit produs de care ai nevoie si iesi cu altele, care nici macar nu le-ai dorit! Eu unul intru in viteza, ma duc exact la zona respectiva, l-am luat si ies in viteza. Cred ca sunt cel mai rau client al lor, spaima vanzatorilor, lesina aia cand ma vad cu cosul aproape gol. Mai nou astia de la marketing s-au prins si din cand in cand si schimba zonele produselor, ideea e sa te retina cat mai mult in magazin. Pe vremea mea exista un curs in facultate, ceva de genul etica in afaceri, banuiesc ca nu mai exista asa ceva. Efectiv e un asalt stintific asupra mintii oamenilor, bazat pe algoritmi si informatii complexe, cu ajutorul calculatoarelor.
Asta cu vacantele pe credit mi se pare sinistru. Ce relaxare e aia cand stii ca trebuie sa dai banii inapoi, si cu dobanda.