Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.08.2024, 06:05:33
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

1.Indiferent de natura mesajului lui Pavel,acesta a fost oricum "autorizat" de autoritatea centrală,deci nu a mers sau făcut de capul lui.

2.Eu nu asta am zis.....Eu am zis despre teoria logosului,că nu a apărut decât în Ioan,in contextul evanghelic și chiar noutestamentar sau chiar biblic.Aceasta teorie având origini în filosofia greacă (Heraclit,Platon, Aristotel etc), preluată cum am zis de Filon și încorporată în Iudaismul alexandrin,că mai apoi să-și găsească loc în evanghelia atribuită lui Ioan .

Acest concept și-a găsit locul in gnosticismul creștin, probabil acolo a fost și dezvoltat ,dar și în teologia creștină, după câteva finisări de rigoare și mai ales fiind un lanț între Mesia și Iisus.

3.Depinde pe cine întrebi:))

Aici chiar nu sunt speculații, ți-am dat direct pasaje
Însă în spiritul egalității,al nediscriminării, șovinismului asemenea texte care reflectă asta ar trebui excluse total din biblie cât și din Talmud....

Fiindcă adevărata Sursă și Creator al Universului nu este acel meschin, gelos, frustrat,plin de ură zeu tribal din Vechiul Testament,care își trăiește telenovela doar cu un singur popor,și noi restul sunt doar de decor sau niște buguri, viruși sau microbi existențiali,o malfunctie in designul creational,care putem emite pretenții la "ciolanul" împărătesc doar după ce se satură "cei aleși " sau daca "prințesa " face fițe și refuză blidul cu ambrozie celestă,abia atunci ni se aruncă și nouă ce mai rămâne, dacă mai rămâne ceva.....

Last edited by Seraphim7; 14.08.2024 at 06:20:00.
Reply With Quote