Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.09.2024, 14:37:35
Circle Circle is offline
Member

Data înregistrării: 01.09.2024
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Când te-ai spovedit ultima oară? Sau ce legătură ai tu cu Dumnezeu (pe Care am văzut că-L scrii cu minusculă)?

Tu judeci dreptatea lui Dumnezeu cu o minte revoltată și (să zicem) cât se poate de ”omenească”, fiindcă ”Nimeni din cei vii nu este fără de păcat”(Liturghia Sf Ioan Gură de Aur).

Dacă un om se naște cu metehnele moștenite de la părinți tu spui că Dumnezeu l-a pedepsit și nu-i adevărat.
Dumnezeu nu pedepsește niciodată pe nimeni, oamenii se îndepărtează de Dumnezeu prin faptele lor păcătoase și astfel ei se sustrag binecuvântării Lui și purtării Lui de grijă, ei izolându-se în lumea generată de mintea lor pătimașă și totuși Dumnezeu îi iartă ori de câte ori ei păcătuiesc oferindu-le reîncarnarea, care nu-i altceva decât iertare, ca să nu mai greșească. De ce îi iartă Dumnezeu?

11. Spune-le: Precum este adevărat că Eu sunt viu, tot așa este de adevărat că Eu nu voiesc moartea. păcătosului, ci ca păcătosul să se întoarcă de la calea sa și să fie viu. Întoarceți-vă, întoarceți-vă de la căile voastre cele rele! Pentru ce să muriți voi, casa lui Israel?(Iezechiel33,11)

Pe de altă parte, dacă pe un om îl ajunge o nenorocire, poate că are de-a face cu o încercare din partea lui Dumnezeu, Care astfel îi testează credința, puterea de a iubi și voința de a se jertfi.

Mintea omenească, dacă nu e educată și instruită prin Duhul Sfânt n-are cum să înțeleagă dreptatea lui Dumnezeu și de aceea omul acela crede că mintea lui e corectă, când de fapt asta e prima greșeală care generează apoi muulte alte greșeli.
Noroc ca nimeni de pe pamantul asta nu gandeste asa, nici macar tu. Daca gandeau mai multi oameni asa, tribunalele de pe pamant ar fi functionat pe aceasta logica de "infractiune mostenita" si pedepse bazate pe gradul de rudenie fata de infractor.

Mai am umpic si aud ca e perfect normal sa iti bagi copilul pe pile in politica sau in alte domenii. Se cheama ca a mostenit kamma buna de la tine, kamma care nu e a lui.

Iar despre nenorocirea prin care il testeaza dumnezeu pe om: E ca si cum ai zice ca Ceausescu testa "iubirea" (obedienta) fata de conducator prin puscariile lui. In primul rand la ce iti trebuie sa te aduleze lumea asa daca esti mare dumnezeu? Suna a dumnezeu creat dupa chipul si asemanarea unui rege evreu barbar din antichitate, nu invers.
Reply With Quote