![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce mă miră, însă, este virajul tău spre Georgescu, după ce l-ai criticat serios și pe bună dreptate. Eu îl văd ca pe un produs hibrid al masoneriei și vechii Securități devenită între timp naționalist-ortodoxă cu influențe new-age. Iar teoriile pe care le emite nu sunt simple aberații protocroniste personale, ci par a avea menirea nu de a aduce pacea pe care o proclamă, ci din contră, de a incita, de a stimula nemulțumirea, revolta, direcționată însă nu către mizeria morală în care ne complacem și care generează sărăcie, inechitate și ignoranță, ci arătând cu degetul spre cei din Vest ca sursă a decăderii noastre. Practic, dacă privești la ce se întâmplă pe scena internațională, poți identifica mai mulți agenți – în America, Europa, Rusia – al căror scop pare a fi acela de a tulbura apele și a agita spiritele, iar finalitatea acțiunilor lor va fi o nouă dezordine mondială, înainte, poate, de ordinea finală, post-apocaliptică. Să nu fie! Curentele ideologice care par acum a se confrunta (progresism-corectitudine politică vs. conservatorism-naționalism-suveranism) sunt artificiale, întreținute financiar de personaje despre care nu știm prea multe, nefiind preocupări izvorâte din dezbateri intelectuale nepartizane. Mulți, fie de o parte, fie de cealaltă, Îl invocă pe Dumnezeu ca fiind de partea lor (în numele Lui s-au făcut atâtea genociduri în istorie), ori cel puțin sunt siguri că ei sunt de partea bună a lucrurilor. Dar sunt ca și curentele unui ocean, care se confruntă într-o istorie din care Dumnezeu nu face parte, ori în care nu intervine decât foarte discret, atunci când află pace – în lume, dar mai ales în inimile oamenilor. Or, tocmai această pace pare a fi dușmanul tuturor acestor agitatori.