![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
https://basilica.ro/noi-reglementari...l-munte-athos/
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
|||
|
|||
![]()
Mel Gibson este în Sfântul Munte Athos!
Celebrul regizor și actor Mel Gibson, cel care a regizat „Patimile lui Hristos”, „Braveheart (Inimă neînfricată)” și multe alte filme folositoare de suflet, se află în Sfântul Munte Athos la mănăstirea Hilandar pentru câteva zile. Cineastul a declarat că „Niciodată nu am simțit o așa de puternică legătură cu Dumnezeu cum am simțit aici”. Dl. Mel Gibson a venit în Athos într-o vizită relativ privată pentru a participa la viața mănăstirii precum și la „Vidovdan” care este o mare sărbătoare națională și religioasă a sârbilor. Vă oferim mai jos pe rând mici explicații la fotografii precum și la sărbătoarea „Vidovdan”: Mel Gibson cu părintele Egumen Metodie (dreapta) și un părinte care foarte probabil a fost traducătorul. Fotografia se dorește relativ oficială pentru că părintele Metodie este cu bastonul de egumen, crucea de arhimandrit și camilafcă pe cap, însă Mel Gibson este în Crocs (o încălțăminte lejeră des uzitată în Athos când mergem la munci) și cu o unealtă în mână care seamănă suspect de mult cu un „kladeftirio” – o foarfecă mare care taie lăstarii și crenguțele, folosită de regulă pentru (re)deschiderea potecilor athonite. Nu excludem posibilitatea ca Mel Gibson să fi mers de plăcere cu părinții să curețe potecile de lăstărișul care a apărut, fiind o activitate foarte reconfortantă.
|
|||
|
|||
![]()
Ma bucur mult pentru el ca a ajuns la Athos si participa la treburile manastaresti.
Mel este nu numai un actor bun, dar a dovedit cu varf si indesat ca este si un baiat de treaba, cu o coloana dreapta! Nu a acceptat sa promoveze capsarile si alte mizerii ca alti colegi de-ai lui de breasla, niste josnici precum De Niro si altii.
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Conform informațiilor disponibile, Gibson lucrează în prezent la un nou proiect dedicat Înălțării lui Hristos și caută inspirație spirituală și sprijin în rugăciune pe Muntele Sfânt.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum insa Mel cred ca a avut un mare soc in Muntele Athos, ...sper ca si-a mai revizuit perceptia Mantuitorului nostru. EU intr-un film apreciez mult mai mult profunzimea discursului lui Hristos decat efectele speciale de "inaltare" sau "coborare la Iad". Serialul low budget "The Chosen" mie mi s-a parut colosal efectiv cred ca cea mai buna ecranizare a unui Hristos asa cum foarte multi n-il imaginam, presarat in mod absolut superb cu multe momente emotionante pana la lacrimi. Nota 10! Recomand cu drag!
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Gibson are niște scene magistrale: Fuga pt supraviețuire: https://www.youtube.com/watch?v=JqIFsB8I_EQ Tepușele și lupta https://www.youtube.com/watch?v=b9sC-H7i8wQ
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 05.07.2025 at 23:35:12. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In The Chosen nu se da in Pietism, departe de asa ceva. Este un film serial firesc, natural, sincer si candid.
|