![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Pfff,păi nu fi "sectar" măi dând pasaje incomplete:))
Ioan 14:6 VDC [6] Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine. 1.Iisus este Calea către Tatăl 2.Iisus prezintă Adevărul de la Tatăl 3.Iisus dă viață, logic, tot de la Tatăl De ce? Ioan 14:28 VDC [28] Ați auzit că v-am spus: ‘Mă duc și Mă voi întoarce la voi.’ Dacă M-ați iubi, v-ați fi bucurat că v-am zis: ‘Mă duc la Tatăl’, căci Tatăl este mai mare decât Mine. Ți-a spus Iisus să te rogi Lui? Nu,a spus: Matei 6:9 VDC [9] Iată dar cum trebuie să vă rugați: ‘Tatăl nostru care ești în ceruri! Sfințească-se Numele Tău; A folosi numele său în acest mod: Ioan 16:23 VDC [23] În ziua aceea, nu Mă veți mai întreba de nimic. Adevărat, adevărat vă spun că, orice veți cere de la Tatăl, în Numele Meu, vă va da. Este o diferență între a te ruga lui Iisus și a te ruga în numele lui Iisus.
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 28.02.2025 at 10:35:35. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
În multe rugăciuni de altfel găsim formula Doamne Iisuse Hristoase, ce inițiază/ transmite cererea noastră/ rugaciunea noastră către Mantuitor. A te ruga în numele lui Iisus Hristos mi se pare și mie ca ar duce foarte bine deja la blasfemie. Te rogi lui Dumnezeu, și Fiului sau Iisus Hristos, dar nu în numele Fiului sau in nementionabilul și de neghicitul nume al Domnului, al Tatălui ceresc.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
|||
|
|||
![]()
Andrew stai că acuma nici cu tine nu mă mai înțeleg:)
Eu tocmai invers am spus... Corect este să te rogi Tatălui în numele lui Iisus. Invers ar fi blasfemie. Ioan 14:13 VDC [13] și orice veți cere în Numele Meu, voi face, pentru ca Tatăl să fie proslăvit în Fiul. Ioan 15:16 VDC [16] Nu voi M-ați ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi și v-am rânduit să mergeți și să aduceți roadă, și roada voastră să rămână, pentru ca orice veți cere de la Tatăl, în Numele Meu, să vă dea. Coloseni 3:17 VDC [17] Și orice faceți, cu cuvântul sau cu fapta, să faceți totul în Numele Domnului Isus și mulțumiți, prin El, lui Dumnezeu Tatăl. Efeseni 5:20 VDC [20] Mulțumiți totdeauna lui Dumnezeu Tatăl pentru toate lucrurile în Numele Domnului nostru Isus Hristos.
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 28.02.2025 at 11:27:48. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Numele Tatălui ceresc nicidecum firea omeneasca nu si-l poate asuma, sau spune. Căci de-aia e vorba despre profeții falși care zic ca sunt în numele Tatălui trimiși, spre exemplu. Omul are întotdeauna natura sa pământească ulterior după cea spirituala, iar punerea numelui Tatălui Ceresc fără respectul cuvenit, este intr-adevar blasfemie.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
||||
|
||||
![]()
De aceea în scrierile din Iudaism, nu se spune numele lui Dumnezeu, Tatăl cel Ceresc. Una la mana pentru ca e de deosebita importanta, și doi la mana, nicidecum omul nu poate avea suficienta puritate sufleteasca încât sa îl spună.
Numele care nu se menționează, este de asemenea atât de important încât nici îngerii, cele mai pure ființe sin Ceruri, nu îl spun sau știu uneori. E cum s-ar spune in Engleza, simply majestic - and incomprehensible
|
|||
|
|||
![]()
Andrew,din punct de vedere teologic creștin ortodox,nu este greșit nici să te rogi direct lui Iisus, întrucât este văzut ca fiind direct Dumnezeu.
Deci nu ai greșit cu nimic potrivit învățăturii Bisericii Ortodoxe. Eu fiind "explorator" vin cu abordări care nu sunt mereu in acord cu creștinismul tradițional sau biserica ortodoxă/catolică. Așa că vorba lui Iorest, uneori pot induce in eroare. Eu însă consider că rugăciunea trebuie făcută doar lui Dumnezeu,iar Iisus este o ușă pentru neamuri. Totuși avem acum revelația completă a islamului care a devenit cel mai curat mod de răspândire a lui Dumnezeu. Putem încadra chiar și mișcările creștine care urmează în Duh și Adevăr Calea... Și desigur iudaismul care a avut și are în continuare cea mai grea povară...
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 28.02.2025 at 11:42:19. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca în Vechiul Testament sunt suficiente câteva mărturii mincinoase ca să te îngroape. Tu dacă ai face în islam țopăielile pe care le faci vizavi de creștinism, nu ți s-ar permite, doar pt că ești într-un stat cu toleranță creștină ai explorările astea publice.
|
|||
|
|||
![]()
Iorest, trăim într-un stat secular,care permite libertatea religioasă.
Practic ție ți se permite să îți practici religia. Însă libertatea mea de exprimare este un DREPT FUNDAMENTAL!