![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Salutare all, si Doamne ajuta,
Nu am mai intrat aici o perioada. Am avut multe treburi si pe langa altele, am mai fost activ pe TikTok pe un cont de religie (pe langa alt cont). Am vrut sa scriu acest mesaj, fiind ultimul mesaj legat de neo-protestanti si protestantii din Romania. Stiti o parte din voi ca am avut o altercatie cu pastorul sub acoperire de aici de pe forum pe nume Penticostalul Traditional, ei bine, dupa ce am vorbit cu el atunci m-am mai potolit, dar iar am inceput polemicile cu neo-protestantii, numai pe TikTok, pentru ca acolo s-au inmultit cata frunza si iarba, si acolo avem si frati ortodocsi care apara Ortodoxia: Mario Mario, Jertfa lui Avraam, alti ortodocsi, Sf. Valentin samd. A durat un an si am vorbit cu ei luni de zile. Eu actionam sub numele contului de "Pianistul98" pe TikTok (tot cont anonim, cum sunt anonim si aici pe forum). Dupa studierea mai detaliata a Bibliei (cea Cornilescu si cea Ortodoxa Sinodala), Sf. Traditii si a multor versete care le arunca asupra noastra, mi-am dat seama ca tot Ortodoxia este Dreapta Credinta, si sa ii multumim lui Dumnezeu ca suntem ortodocsi. Observatii: - mereu ne arunca cu exodul 20, versetul despre chipuri cioplite, infatisari, idoli; nici in ultimul ceas ei nu stiu sa faca diferenta dintre chip cioplit/idol/infatisari (apa, aer, vazduh, pamant) si icoane. Chip cioplit = Statui dedicate zeitatilor, Idoli/Infatisari = inchipuri inexistente (zei inexistenti, Apophis, Horus, Ra, Poseidon, samd) inclusiv banul un idol, femeia c&&&&, si alte vicii care sunt considerate idoli. Si mai ales ei fiind necititi cu istoria, nu isi dau seama ca acea porunca a fost data pe vremea cand erau multi idoli in Israel, Roma, Grecia, Barbarii, Egipt si Persia, etc, versetul face referire la zeitatile pagane de pe vremea aceea, dar si cei care mai practica in ziua de azi paganism, precum Bohemian Grove (cu Baal, zeul bufnita si samd). Sfintii Domnului nu pot fi niciodata idoli sau dumnezei, ei tot arunca cu piatra in Ortodocsi, unde arunca degeaba pentru ca nu incalca nimeni aceasta porunca. In Biblia Cornilescu, au inlocuit cuvantul "chip cioplit" cu "icoana", fix pentru a ataca Ortodoxia (ca sa vedeti cat de eronata este Biblia Cornilescu, buna de aruncata pe foc) ca sa isi promoveze propaganda anti-ortodoxa. Sunt si alte modificari aici, in Psalmul 150, 1 nu exista la Cornilescu "intru Sfintii lui", ci doar Locasul Sfant lui Dumnezeu, plus alte 2 psalmuri modificate. Luca 1-28, 29 la fel modificata la Cornilescu, cat timp la Ortodoxa Sinodala scrie foarte clar si mare: "Bucura-te, ceea ce esti plina de Har, Domnul este cu tine." unde lipseste asa ceva la Cornilescu, plus faza cu inchinaciunea spusa de Fecioara Maria. Dovada cinstirii Maicii Domnului: Luca 1-48: "Caci iata, de acum ma vor ferici toate neamurile.".... la Cornilescu traducerea dupa biblia occidentala, scrie ca neamurile ii vor zice fericita. :)) 2 Thesaloniceni 2:15 raspunde foarte clar de ce trebuie Sf. Traditie respectata de la Apostoli. - ei sustin ca Biblia trebuie citita de fiecare individual, dar omit versetul 2 Petru 1:20, care scrie ca Scriptura nu se talcuieste dupa socotinta fiecaruia, ci trebuie cu autoritatea Bisericii sa iti explice Scriptura, pentru ca Biserica Ortodoxa are succesiune apostolica cu preotii sai. - coincidenta cu data istorica de 31 Octombrie 1517, nasterea protestantismului fix in zi de Halloween...hmmm interesant, am descoperit asta inainte de Halloween, nu stiam data exacta cu tezele lui Luther :)); - ei nu cred in succesiunea apostolica si ca preotia s-a incheiat cu Iisus Hristos, si ca doar Iisus Hristos este marele preot in veac. Neo-Protestantii nu stiu ca preotia NOUA a fost continuata de Apostoli, si data mai departe prin episcopi, un exemplu cunoscut este Sf. Ignatie Teoforul, hirotonit de unul din Apostoli, si dupa care mai departe. - acuzatiile care ni se aduc noua, cum ca suntem pagani, cand ne inchinam la Moaste, icoane, si facem Sf. Cruce, cadelnita, tamaie, lumanari. Le-am explicat clar ca traditiile Pagane constau in arderea cadavrelor, sacrificarea animalelor in fata idolilor, sarbatori sodomite, samd...tamaia si lumanarile le gasim in Vechiul Testament, si in epistolele Sfantului Apostol Pavel, deci nu este paganism. Pentru ca Iisus Hristos este si fire umana si divina, de asta ni este permis sa facem icoane dupa el, pentru ca icoana reprezinta firea umana a lui Iisus Hristos, precum si firea umana a sfintilor trecuti in vesnicie. Despre Moaste, stiti despre Elisei, dar mai si stim, ca trupul unui sfant sau celui care a trait curat, lasa urme Duhul Sfant in el. Trupul nostru este Templu al Duhului Sfant. Cat timp avem pacate Duhul Sfant nu sta in noi. De aceea, avem si demonstratie stiintifica, la trupurile celor morti in stare de sfintenie, avem o prezervare a trupului, dar si semne lasate celor putreziti la oase, si cum miros a mir acesti sfinti decedati, samd. - vorbitul in limbi; penticostalii nu isi dau seama ca vorbitul in limbi a fost folosit doar de Apostoli cand trebuiau sa propovaduiasca Evanghelia la popoarele nevorbitoare de limba lor natala. Nu exista dovezi ca cine a fost sfant vorbea in limbi. La ei vorbirea in limbi este formala, nu simtita. Preotii ortodocsi nu au ajuns la o concluzie clara, dar multi banuiesc ca ce teatru fac penticostalii este de fapt de la Sarsaila. - neo-protestantii nu cunosc istoria. Ei spun ca Ortodoxia s-a rupt de Catolicism din cauza FIlioque, dar versetul cu Ioan 15, 26 ii contrazice grav, dovedind ca Ortodoxia a pastrat cuvintele exacte din Biblie despre Crez. Au pastrat Crezul intact ortodocsii. - am discutat cu multi neo-protestanti, multi au plecat de la Ortodoxie, din cauza ca au picat in erezia Donatismului. Donatismul este o erezie aparuta in Africa, care sugera ca Duhul Sfant lucreaza doar in preotii curati fara de pacate, ceea ce este o absurditate, pentru ca nimeni nu e fara de pacat, si Duhul Sfant oricum lucreaza la oricine face slujbe, chiar daca teava e plina de rugina, apa tot trece prin ea, si neo-"fericitii" pleaca la secte din cauza ca vad derapajele BOR-ului si a unor preoti ortodocsi (e dezastru pe social media ce judecari si ce pacate fac si neo-protestantii cand judeca ortodocsii, ceea ce rezulta ca nu sunt asa "pocaiti" si ca botezul dupa Marcu 16, 16 nu a avut efect asupra lor). Inteleg ca si BOR are niste excese, am vazut si ecumenism, si preoti violatori, dar asta nu inseamna sa plec din ortodoxie. Nu stau pe langa acesti oameni, si nu fac ce fac ei. - SA VA FERITI de asa zisii, sectari/neo-protestanti care in online zic ca sunt ortodocsi dar lauda Penticostalismul, urasc Sf. Impartasanie. Icoanele, si merg la adunarile lor. Acestia lucreaza sub acoperire sa agate alti ortodocsi sa fie recrutati in secta lor. Acestia sunt PENTICOSTALI IN TOATA REGULA! Ei mint ca sunt ortodocsi. Multi se comporta ca niste reformati, zicand ca ei sunt "ortodocsi" inainte sinodului 7, pentru ca ei dau vina pe sinodul 7 ca au aprobat icoanele, si in mintea lor apar ca idoli: au erezia iconoclasmului. Ce fac ei sa se dea "ortodocsi" pe retele este propaganda anti-ortodoxa, de a ademeni oameni in cultele lor. - am intrat in legatura si cu Tony Berbece, care ataca Ortodoxia permanent. Am vazut cum manipuleaza si rastalmaceste pana si cuvintele parintelui Dumitru Staniloae din scrierile lui despre botez, cand avem dovada clara in Biblie ca botezul s-a facut si la copii si la adulti, cand s-au botezat case intregi de apostoli. - neo-protestantii, se comporta ca niste extremisti cand nu esti de acord cu ei, ori te injura ori iti dau block, si nu recunosc ca ei pacatuiesc; - am aflat ca si anumiti enoriasi de la anumite denominatiuni primesc comision pentru fiecare ortodox care il aduce in secta lor, comision primit de la pastor; un penticostal pe nume Cristi Bordianu, mi-a confirmat ceva in legatura cu asta. - argument din partea catolicilor si a ortodocsilor la comun: doctrina Sola Scriptura este falsa deoarece fiecare denominatiune are interpretarea proprie a Bibliei, unii protestanti fac botez la copii, altii nu....deci se contrazic fiecare cu ce pot, adventistii cu ale lor, penticostalii cu altele, baptistii, iehovistii cu altele samd. Repet aici 2 Petru 1:20!!! - i-am intrebat pe neo-protestanti, ce fac ei in fata unui demonizat, cum alungi duhuri rele, toti nimic. Catolicii si Ortodocsii stiu ce fac, rugaciuni, au Sf. Cruce cu ei, apa sfintita, tamaie, in caz de. Neo-protestantii nu stiu ce sa faca in cazul acesta, nu mi-au raspuns. Ei spun ca astea sunt basme si este teatru, si toti popii fac vrajitorie :/ - neo-protestantii din tarile straine au mai mult respect pentru toate religiile, ii si vezi zicand: "I am protestant, but I respect my Orthodox and Catholic brothers". Ei sunt mai inteligenti, insa nu atat de rai ca romanii neo-protestanti, dar tot vicleni sa te atraga in sectele lor. Sunt mai multe de zis, dar las aici astea momentan cu observatiile si explicatiile in urma discutiilor cu ei. Duhovnicul meu nu mi-a dat binecuvantare sa vorbesc cu sectarii, si mi-a zis sa nu mai intru in discutii cu ei, si de acum incolo asa o sa fac.
"Not all those who wander are lost. All we have to do is decide what to do with the time that is given to us. It is the small things, everyday deeds of ordinary folk that keeps the darkness at bay, simple acts of love and kindness." |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mie martorii lui Iehova mi se par cei mai periculoși și demoniaci, au strâmbat până și Biblia, nici măcar versiuni precum King James nu acceptă, mare pericol și prostesc prea mulți oameni. Mulțumim pt mărturisire, te-ai călit mult în lupta pt credință.
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu să te întărească frate Adrian în setea pentru adevăr și credința sfinților, ortodoxia !
Psalmul 135 perfect pt culmile postului care ne așteptă: https://www.youtube.com/watch?v=xVvGkcScfs0
|
||||
|
||||
![]()
Se pare ca ai avut activitate nu gluma :))).
Una peste alta, consider ca este foarte important ce ai scris aici. Este foarte interesant cum ei rastalmacesc o grămadă de versete, neînțelegând nimic din ceea ce citesc. A considera ca icoanele sunt idoli, este deja cea mai mare erezie posibila. Sunt zeci de marturii pe care le avem cu preoți care fac minuni cu ajutorul Sfinților, asa cum este cea mai recenta în cazul Părintelui Nicolae Dima ce a primit revelație de la un mare călugăr din Dobrogea, iar cu ajutorul Sfinților, a vindecat pe fiica sa, și a descoperit ca nu era tumoare pe creier, ci un chist în creierul fiicei sale. Cat despre restul fazelor cu comisionul... se vede clar pe unde se duce treaba. Nu e vorba de religie ci mai mult de mammonism (banii, una dintre sferele eului, practicata la cel mai mare și mai distructiv nivel). Când ajungi sa dai mai multa importanță banilor decât tradițiilor religioase, unele seculare chiar, este clar cam de ce baricada lucrezi
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oare poți să înțelegi din această introducere care este scopul ascuns al apariției protestantismului? Scop care se execută de adepții ei întocmai cum povestești tu și care a fost ”ridicat la ceruri” prin jertfe ascunse de ochii lumii în aceeași zi. Ca să înțelgi mai multe despre acet tip de ”coincidențe”, vezi aici: https://bogdanherzog.ro/nelinistitoa...azul-colectiv/ și aici https://bogdanherzog.ro/incendiul-de...ctiv-addendum/ + comentariul (obligatoriu!) ..... Citat:
De-acum (zic eu), poate ar fi bine să te scuzi că nu ai voie/dreptul/nu vrei să vorbești cu ei fiindcă ei au apărut din ”voința” care se manifestă(fără inspirație divină, dimpotrivă) în ziua inaugurării lor.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cat despre configuratia astrala a Protestantilor, nu trebuie sa ne mire ca au apărut exact de Halloween. Normal Halloween (Hallows Eve) etc mai este cunoscuta si ca Samhain, unde valul din văzduh se "sensibilizeaza", permitând comunicarea mesajelor de dincolo. Nu ma mira ca ei au ales însă să primească un mesaj eronat, mai ales când atât fortele bune dar si cele malefice lucrează la un nivel mult mai profund.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) Last edited by Andrew; 03.03.2025 at 06:38:36. |
|
|||
|
|||
![]()
Așa a fost proiectat/programat/hotărât să apară.
|
|||
|
|||
![]()
Apreciez muncă, râvna și dedicarea pentru misiunea ta personală, în numele ortodoxiei.
Sunt convins că indiferent de cult pot fi oameni atât sinceri, cât și cu interese nu tocmai spirituale. Eu n-am granițe cu privire la religie sau spiritualitate, și încerc să văd ce ne unește,mai degrabă decât ce ne separă. Vreau mereu să creem un mediu de pace,de colaborare și de unire întru credință. Ură, conflictele și discordia nu sunt de la Dumnezeu,ci de la Satan. Desigur, fiecare are dreptul să-și apere credința, însă să nu uităm toți cei care îl mărturisim pe Hristos și credem în Dumnezeu,cel revelat în Sfânta Scriptură… Ioan 14:27 VBRC2020 [27] Pace vă las vouă, pacea mea v-o dau vouă. Eu nu v-o dau așa cum o dă lumea. Să nu se tulbure inima voastră, nici să nu se teamă! 1.Nu știu exact ce variantă de traducere Cornilescu ai folosit, dar în cea “clasică 1924”,nu este înlocuit “chip cioplit “ cu “icoană”și nici în cea “traducerea literală 1931”. Exodul 20:4 VDC [4] Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în ceruri sau jos pe pământ sau în apele mai de jos decât pământul. Deuteronomul 5:8 VDC [8] Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus, în ceruri, sau jos, pe pământ, sau în ape sub pământ. 2.Chiar dacă diferă puțin traducerea psalmilor,și tu te refereai la psalmul 150, versetul 1 din traducerea BOR,care este așa: “Lăudați pe Domnul întru sfinții Lui; lăudați-L pe El întru tăria puterii Lui.” Iar în Cornilescu așa, Psalmul 150:1 VDC [1] Lăudați pe Domnul! Lăudați pe Dumnezeu în Locașul Lui cel Sfânt, lăudați-L în întinderea cerului, unde se arată puterea Lui! Iar în traducere Bisericii Catolice: Psalmi 150:1 VBRC2020 [1] Aleluia! Lăudați-l pe Domnul în sanctuarul său, lăudați-l în firmamentul puterii sale! Stai liniștit că nu-i o conspirație împotriva BOR,cu aceste traduceri. Mai jos vezi că nu a exclus Cornilescu termenul sfinți, întrucât îl găsești în psalmul 149: Psalmii 149:5 VDCL [5] Să salte sfinții cu slavă, să cânte de bucurie pe paturile lor! 3.Cu privire la Luca capitol 1, referitor la Fecioara Maria…. Avem varianta ortodoxă: 28.Și intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei. 29.Iar ea, văzându-l, s-a tulburat de cuvântul lui și cugeta în sine: Ce fel de închinăciune poate să fie aceasta? Nu înțeleg ce anume a scos Cornilescu? Luca 1:28 VDCL [28] Și îngerul a intrat la ea și a zis: Bucură‐te, cea căreia i s‐a făcut mare har; Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei. Există două variante de traducere și la Cornilescu, însă în cea literală a păstrat “bucura-te”,iar în cealaltă a pus plecăciune… Luca 1:28-29 VDC [28] Îngerul a intrat la ea și a zis: „Plecăciune ție, căreia ți s-a făcut mare har; Domnul este cu tine, binecuvântată ești tu între femei!” [29] Tulburată foarte mult de cuvintele acestea, Maria se întreba singură ce putea să însemne urarea aceasta. Să nu transformăm totul într-o conspirație,dragii mei și într-o ură unul împotriva celuilalt. Să ne unim in dragoste și credința!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
[i]Sunt convins că indiferent de cult pot fi oameni atât sinceri, cât și cu interese nu tocmai spirituale. - Absolut corect. Este exact ca in vorba românească "fiecare gradina are propriile-i uscaturi". Exista, indiferent de religie / cult oameni cu interese și preocupari spirituale, intr-adevar. Cat despre restul lucrurilor... mi se pare chiar absurd sa se creeze conspirații pe genul Biblic, mai ales când am văzut foarte clar acum ca traducerile coincid.
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12) Dumnezeu e Iubire :) Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 03.03.2025 at 11:32:11. |
|