Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.03.2025, 13:15:23
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul

Putem oarecum deduce că imediat după înălțarea lui Hristos la cer,nu a mai fost nevoie de un templu fizic pe pământ,iar acesta a fost înlocuit de Biserică?

Sună bine, așa ca o invitație la ospățul unui banchet in care ți se oferă așa din plin totul într-un mod gratuit.
Apostolul Pavel a învățat în sinagogă, cât a putut, până l-au bătut și dat afară, deci clar nu dorea desființarea ideii de lăcaș consacrat pentru slujire.

Chiar stau și mă gândesc în lipsa unei Biserici, unde s-ar ține vasele sfințite de slujire, moaștele șamd ar umbla așa prin case de oameni unde se fac te miri ce păcate, scandaluri etc și să zicem că că ar fi ca o mănăstire în casa aceea, după ce ar muri respectivul unde s-ar ține și tot așa.

Iarna sau când e vreme rea unde s-ar strânge, deci e clar că trebuie să existe un loc consacrat slujirilor, unde să fie depozitate odoarele sfințite, cât mai identificabil de la distanță și de alții nou veniți care vor să învețe, de aceea și ecteniile pentru catehumeni din slujbă.
Vechi 30.03.2025, 19:13:45
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Apostolul Pavel a învățat în sinagogă, cât a putut, până l-au bătut și dat afară, deci clar nu dorea desființarea ideii de lăcaș consacrat pentru slujire.
Vezi sa nu se inteleaga gresit de catre tinerii cititori. Apostolul Pavel o fi invatat in Sinagoga de nevoie dar strict invataturile lor Talmudice. In Templul lor sub nici o forma nu ai voie sa aduci vorba despre Iisus, nici in zilele noastre si nici acum 2000 de ani. Si asta este o regula stricta, oficiala, afisata peste tot, nu o parere. Se poate gasi oriunde pe Net.
Vechi 30.03.2025, 22:17:25
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Vezi sa nu se inteleaga gresit de catre tinerii cititori. Apostolul Pavel o fi invatat in Sinagoga de nevoie dar strict invataturile lor Talmudice. In Templul lor sub nici o forma nu ai voie sa aduci vorba despre Iisus, nici in zilele noastre si nici acum 2000 de ani. Si asta este o regula stricta, oficiala, afisata peste tot, nu o parere. Se poate gasi oriunde pe Net.
Doamne ajută frate, iată că au învățat și în sinagogă despre creștinism atât cât li s-a permis

Capitolul 17

10.Iar frații au trimis îndată, noaptea, la Bereea, pe Pavel și pe Sila care, ajungând acolo, au intrat în sinagoga iudeilor.

11. Și aceștia erau mai buni la suflet decât cei din Tesalonic; ei au primit cuvântul cu toată osârdia, în toate zilele, cercetând Scripturile, dacă ele sunt așa.
12. Au crezut mulți dintre ei și dintre femeile de cinste ale elinilor, și dintre bărbați nu puțini.

Capitolul 14
1. Și în Iconiu au intrat ei, ca de obicei, în sinagoga iudeilor și astfel au vorbit, încât o mare mulțime de iudei și de elini au crezut.
13. Și când au aflat iudeii din Tesalonic că și în Bereea s-a vestit de către Pavel cuvântul lui Dumnezeu, au venit și acolo, întărâtând și tulburând mulțimile.

Capitolul 13

13. Și plecând cu corabia de la Pafos, Pavel și cei împreună cu el au venit la Perga Pamfiliei. Iar Ioan, despărțindu-se de ei, s-a întors la Ierusalim.
14. Iar ei, trecând de la Perga, au ajuns la Antiohia Pisidiei și, intrând în sinagogă, într-o zi de sâmbătă, au șezut.
15. Și după citirea Legii și a Proorocilor, mai-marii sinagogii au trimis la ei, zicându-le: Bărbați frați, dacă aveți vreun cuvânt de mângâiere către popor, vorbiți.
16. Și, ridicându-se Pavel și făcându-le semn cu mâna, a zis: Bărbați israeliți și cei temători de Dumnezeu, ascultați
:
Vechi 30.03.2025, 23:23:54
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Dacă mi-a revenit pofta de studiu biblic și scris am sa continui cu acest demers, însă într-un mod care din păcate nu va fi pe placul multora.

Însă va rog să mă iertați dacă voi aduce anumite poziții sau viziuni care nu sunt conforme cu ceea ce dumneavoastră credeți.

In acest topic din păcate nu voi avea niciun “aliat” creștin, și nici chiar vreo urmă de simpatie chiar și din partea islamică.

In acest demers voi avea un singur “prieten” și anume IUDAISMUL.

Așa că vă rog să-mi permiteți să scriu acest topic din acesta poziție și nu vreau să credeți că intenționeaz sub nicio forma hule, blasfemii sau jigniri la adresa Creștinismului.

De aceea să ne poziționăm pe o poziție de respect și toleranță întrucât în zona de studiu și dialog religios este extrem de important să cunoaștem, înțelegem și respectăm fiecare opinie.

Dacă vom face acest lucru vom putea înțelege extrem de multe aspecte inclusiv din Creștinism și chiar Islam.

Însă mare atenție, vă schimba destul de mult optica actuală oficială și cu siguranță aceste poziții și atitudini stau din păcate la baza multor conflicte.

Dacă aș fi emis asemenea ipoteze in alt timp istoric sau in alte circumstanțe as fi pasibil de condamnare la moarte.

Dacă am mai tratat acest subiect de pe poziții de “satanist” , sceptic, agnostic, eretic sau ateu,acum tratez acest subiect de pe poziția de credincios.

Așa cum am spus,din poziția iudaismului…

Majoritatea citind Vechiul Testament cunoaștem destule pasaje care condamnă in moduri categorice aspecte din prezent,și pe multe le asociem cu o vreme viitoare asociate cu sfârșitul lumii, însă niciodată nu am fi asociat de exemplu profeții cu referire chiar la Noul Testament, Iisus Hristos și formarea creștinismului într-un mod negativ.

De obicei aducem pasaje din vechiul testament,la fel cum a făcut Iisus,apostolii și Creștinismul pe urmă care sa confirme validitatea acestora,nu invers.

Dar dacă vom găsi pasaje din Vechiul Testament care să arate eroare și falsitatea Creștinismului?

Am mai adus de multe ori pasaje in alte topicuri care au arătat erorile grave făcute în special de Pavel,și am decis sa fac un întreg topic despre acest subiect legat de fenomenul creștin mai extins.

Desigur acestea nu sunt părerile mele personale,ci sunt in primul rând poziția Cuvântului lui Dumnezeu și inclusiv a evreilor.

Deci nu este că și cum am eu ceva împotriva sau am o intenție negativă.

Eu pur și simplu incerc sa găsesc adevărul și să-l discern de minciună și manipulare sau creații omenești care înlocuiesc revelația divină reală.

Așa cum am spus mereu,eu cred că toți oamenii trebuie să ajungă la adevăratul Dumnezeu, însă dacă mergem pe firul acesta a lui Dumnezeu revelat in Vechiul Testament evreilor, trebuie să o facem conform cerințelor Lui și nu după dorința noastră.

Nu spun că revelația se oprește la Vechiul Testament,nu spun că Noul Testament nu poate fi considerat cuvântul lui Dumnezeu,ba chiar pot spune și am spus că și Coranul este revelația lui Dumnezeu,ba îndrăznesc că cred că sunt și vor mai fi inclusiv revelații viitoare.

Însă cum discernem revelația autentică de cele omenești?

Sunt multe aspecte pe care doresc sa le tratez și desigur poate va fi mai haotic totul întrucât n-am un curs anume de unde sa incep.

As lua așa în funcție de ce descopăr pe măsură ce studiez.

Un aspect cu care as începe ar fi accesul neamurilor la Dumnezeu chiar înainte de Hristos,și cum s-ar face tranziția totala a lumii la închinarea și slujirea lui Dumnezeu, dacă excludem Noul Testament,pe Hristos și Creștinismul.

Să începem cu începutul și să vedem totuși cine l-a condamnat la moarte pe Hristos și de ce.

Adică degeaba dăm vină pe X,y sau w …Lucrurile sunt destul de simple și nu-i de vina nici imperiul Roman, nici evreii și nici noi sau păcatele noastre precum aud pe unii că noi îl răstignim pe Hristos zilnic când păcătuim.

Ăstea sunt fantezii teologice și meditații spirituale romanțate într-un duh prea mistic.

Let's bring the facts,vorba ăia:

Iată capetele de acuzare:

1.Incalcarea Sabatului

Matei 12:12 VDC
[12] Cu cât mai de preț este deci un om decât o oaie? De aceea este îngăduit a face bine în zilele de Sabat.”

Marcu 2:27 VDC
[27] Apoi le-a zis: „Sabatul a fost făcut pentru om, iar nu omul, pentru Sabat;

Marcu 2:28 VDC
[28] așa că Fiul omului este Domn chiar și al Sabatului.”

Acum sa vedem care este prețul acestei atitudini a lui Iisus și dacă este ea in acord cu Legea Lui Dumnezeu:

Exodul 31:15 EDC100
[15] Să lucrezi șase zile, dar a șaptea este Sabatul, ziua de odihnă închinată Domnului. Cine va face vreo lucrare în ziua Sabatului va fi pedepsit cu moartea.

Da,scurt și la obiect, deci este trimis la moarte direct de Tatăl,sau într-o interpretare mai atipică din moment ce și-a impus domnia sa peste Sabat,dar tot el a delegat pedeapsa cu moartea pentru încălcarea Sabatului.

2.Blasfemie

Matei 26:63-64 VDCL
[63] Dar Isus tăcea. Și marele preot i‐a zis: Te jur pe Dumnezeul cel viu să ne spui dacă tu ești Hristosul, Fiul lui Dumnezeu. [64] Isus îi zice: Tu ai zis. Dar vă spun: de acum veți vedea pe Fiul omului șezând la dreapta puterii și venind pe norii cerului.

Matei 26:65 VDCL
[65] Atunci marele preot și‐a sfâșiat veșmintele, zicând: A hulit. Ce mai avem trebuință de martori? Iată acum ați auzit hula.

Ioan 10:30, 33 EDC100
[30] Eu și Tatăl una suntem.”
[33] Iudeii I-au răspuns: „Nu pentru o lucrare bună aruncăm noi cu pietre în Tine, ci pentru o hulă și pentru că Tu, care ești un om, Te faci Dumnezeu.”

Evreii doar țineau Legea lui Dumnezeu:

Leviticul 24:16 VDCL
[16] Și cel ce hulește numele Domnului să fie omorât; toată adunarea să‐l ucidă cu pietre, atât străinul de loc cât și băștinașul; când va blestema Numele, să fie omorât.

3.Schimbarea Legii

Ioan 7:12 EDC100
[12] Noroadele vorbeau mult în șoaptă despre El. Unii ziceau: „Este un om bun.” Alții ziceau: „Nu, ci duce norodul în rătăcire.”

Deși a spus :

Matei 5:17 EDC100
[17] Să nu credeți că am venit să stric Legea sau Prorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc.

Matei 22:36-40 EDC100
[36] „Învățătorule, care este cea mai mare poruncă din Lege?” [37] Isus i-a răspuns: „«Să-L iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău.» [38] Aceasta este cea dintâi și cea mai mare poruncă. [39] Iar a doua, asemenea ei, este: «Să-l iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.» [40] În aceste două porunci se cuprind toată Legea și Prorocii.”

Ioan 14:6 EDC100
[6] Isus i-a zis: „Eu sunt calea, adevărul și viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.

Deuteronomul 6:4-6 EDC100
[4] Ascultă, Israele! Domnul, Dumnezeul nostru, este singurul Domn. [5] Să-L iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu toată puterea ta. [6] Și poruncile acestea pe care ți le dau astăzi să le ai în inima ta.

Deuteronomul 4:2 EDC100
[2] Să nu adăugați nimic la cele ce vă poruncesc eu și să nu scădeți nimic din ele, ci să păziți poruncile Domnului, Dumnezeului vostru, așa cum vi le dau eu!

4.Se prezintă ca având autoritatea asemenea Lui Dumnezeu

Ioan 7:37-38 EDC100
[37] În ziua de pe urmă, care era ziua cea mare a praznicului, Isus a stat în picioare și a strigat: „Dacă însetează cineva, să vină la Mine și să bea. [38] Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie, cum zice Scriptura.” –

Matei 28:18 EDC100
[18] Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei și le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer și pe pământ.

Totuși pare că avem pasajul care ne spune destul de clar cine are acesta putere.

Deuteronomul 4:39 EDC100
[39] Să știi dar în ziua aceasta și pune-ți în inimă că numai Domnul este Dumnezeu sus în cer și jos pe pământ și că nu este alt Dumnezeu în afară de El.

Și doar in aceste condiții va oferi puterea:

Psalmul 2:6-8 EDC100
[6] „Totuși Eu L-am uns pe Împăratul Meu pe Sion, muntele Meu cel sfânt.” [7] „Eu voi vesti hotărârea Lui”, zice Unsul. „Domnul Mi-a zis: «Tu ești Fiul Meu. Astăzi Te-am născut. [8] Cere-Mi, și-Ți voi da neamurile de moștenire și marginile pământului în stăpânire!

Însă am văzut în ce condiții va zi rezidit Sionul.

Deci nu era cazul in timpul lui Iisus.
Vechi 30.03.2025, 23:25:17
Senior Member

Implicit

Însă învățătorii iudaismului care cunoșteau scripturile nu au căzut în capcană:

Ioan 7:47 EDC100
[47] Fariseii le-au răspuns: „Doar n-ați fi fost duși și voi în rătăcire!?

Vedem mai jos că era această lipsă a poporului de a cunoaște cuvântul lui Dumnezeu și de a fi influențabil la fel ca acum,iar Iisus fiind un maestru desăvârșit, logic facea valuri.

Ioan 7:48-49 EDC100
[48] A crezut în El vreunul dintre mai-marii noștri sau dintre farisei? [49] Dar norodul acesta, care nu știe Legea, este blestemat!”

Însă aici vedem o clarificare mai detaliată asupra unui profet care chiar dacă face minuni și semne,dar vorbește despre alți dumnezei, acesta nu trebuie urmat,ci până la urmă trebuie ucis.

Singurul profet ridicat din mijlocul evreilor care corespunde acestei descrieri este Iisus.

Deuteronomul 13:1-5 VDCL
[1] Dacă se va scula între voi un proroc sau visător de vise, și‐ți va da un semn sau o minune, [2] și s‐ar împlini semnul sau minunea despre care ți‐a vorbit când a zis: Să mergem după alți dumnezei pe care nu i‐ai cunoscut, și să le slujim! [3] să n‐ascultați de cuvintele acelui proroc sau acelui visător de vise; căci Domnul Dumnezeul vostru vă cearcă, pentru ca să știe dacă iubiți pe Domnul Dumnezeul vostru cu toată inima și cu tot sufletul vostru. [4] Voi să umblați după Domnul Dumnezeul vostru și să vă temeți de el și să păziți poruncile lui, și să ascultați glasul lui și să‐i slujiți și să vă alipiți de el. [5] Și acel proroc sau acel visător de vise să fie omorât, căci a vorbit abatere de la Domnul Dumnezeul vostru care v‐a scos din țara Egiptului și v‐a răscumpărat din casa de robie, ca să te momească din calea pe care ți‐a poruncit Domnul Dumnezeul tău ca să umbli pe ea; și să curăți răul din mijlocul tău.

………

Așa să mergen mai departe cu neconcordanțele dintre Legea lui Dumnezeu și Noul Testament.

Așa cum am văzut mai sus, inclusiv Iisus a fost deseori în contradicție cu Vechiul Testament, tocmai de aceea a fost crucificat.

Dacă acesta misiune este in planul lui Dumnezeu este discutabil, însă până la urmă acesta este subiectul discuției noastre.

Să vedem acum alt aspect,era oare necesar să moară cineva pentru păcatele noastre ,era în planul divin această jertfă și crucificare.

Rolul lui Mesia cel profețit in vechiul testament se poate asimila cu cel al lui Iisus și mișcarea creștină produsă după moarte lui?

……

Să vedem un alt conflict asupra cărora au fost iarăși multe dispute inclusiv între apostoli și evrei.

Plecăm de la pasajul de mai jos in care apostolii se adresează inclusiv poporului lui Israel, spunând că numele lui Iisus Hristos este singurul nume sub cer în care există mântuire.

Bun, toate bune pentru cei care nu cunosc Legea lui Dumnezeu.

Faptele apostolilor 4:10, 12 EDC100
[10] s-o știți toți și s-o știe tot norodul lui Israel: omul acesta se înfățișează înaintea voastră pe deplin sănătos în Numele lui Isus Hristos din Nazaret, pe care voi L-ați răstignit, dar pe care Dumnezeu L-a înviat din morți.
[12] În nimeni altul nu este mântuire, căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiți.”

Bun, toate bune pentru cei care nu cunosc Legea lui Dumnezeu.

Însă mai jos ,vedem următoarele:

Faptele apostolilor 4:18 EDC100
[18] Și după ce i-au chemat, le-au poruncit să nu mai vorbească cu niciun chip, nici să îi mai învețe pe oameni în Numele lui Isus.

Deci vedem că cărturarii cunoștea Legea și oare de ce le-au poruncit să nu mai învețe așa ceva:

Isaia 43:11 VDC
[11] Eu, Eu sunt Domnul, și afară de Mine nu este niciun Mântuitor!

Si că sa se duca orice urmă de îndoială,chiar și în condițiile în care Iisus ar fi fost Mesia vedem imediat pasajul dinaintea acestuia:

Isaia 43:10 VDC
[10] „Voi sunteți martorii Mei”, zice Domnul, „voi și Robul Meu pe care L-am ales, ca să știți, ca să Mă credeți și să înțelegeți că Eu sunt: înainte de Mine n-a fost făcut niciun Dumnezeu și după Mine nu va fi,

Spune clar,că Robul este asemenea poporului doar martorul lui Dumnezeu.

Mai jos avem alt ” atentat marca Pavel “ asupra Legii lui Dumnezeu, măi da are el ce are cu Legea lui Dumnezeu.

Romani 10:4 VDC
[4] Căci Hristos este sfârșitul Legii, pentru ca oricine crede în El să poată căpăta neprihănirea.

Însă are Pavel dreptate?

Adică chiar și Hristos a sous că el doar se dorește a fi împlinirea Legii, însă de a aici până la a spune că este sfârșitul Legii…

Chiar în condițiile în care Legea se împlinește,oare asta înseamnă sfârșitul ei?

Dau doar câteva afirmații referitoare la anumite legi uzuale,care se vor a fi VEȘNICE prima dată:

Leviticul 16:29 VDC
[29] ACEASTĂ SĂ VĂ FIE O LEGE VEȘNICĂ:

Leviticul 16:31 VDC
[31] ACEASTĂ SĂ VĂ FIE O LEGE VEȘNICĂ

Leviticul 16:34 VDC
[34].ACEASTĂ SĂ VĂ FIE O LEGE VEȘNICĂ

Avem cel puțin 3 mențiuni în interval de câteva pasaje care REPETĂ același lucru.

Adică înțeleg să le predici așa ceva neamurilor , însă ei le spuneau acestea chiar evreilor.

Psalmul 119:152 VDC
[152] De multă vreme știu, din învățăturile Tale, că le-ai așezat PENTRU TOTDEAUNA.

Eclesiastul 3:14 VDC
[14] Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceea ce face El nu mai este nimic de adăugat și nimic de scăzut, și că Dumnezeu face așa pentru ca lumea să se teamă de El.
Vechi 31.03.2025, 00:00:15
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Subiectul era legat de casa lui Dumnezeu nu de justificări pt crucificarea lui Iisus.

Iisus a făcut minuni mari acolo pe care nu le-a mai făcut nimeni niciodată, învierea unui mort de câteva zile, vindecarea unui orb din naștere șamd.

N-a sfidat Sabatul, de altfel întodeauna existau oameni care tratau sâmbăta sau în sărbători un rănit.

Vrei să spui că dacă pățea un mozaic ceva de Sabat în vremea când a propovăduit Iisus nu încerca să se trateze, îl lăsau să moară ?

Chiar e absurd de ce-l acuzau fariseii tu reiei ad litteram dar nu a fost Moise care a scris legile acolo, cu fariseii să se pronunțe să le dea lor dreptate, mai ales că el nu făcea efort fizic intens în Sabat, nu opera 10 ore șamd.
Vechi 31.03.2025, 12:06:52
Senior Member

Implicit

Da, subiectul este legat de Casa lui Dumnezeu, însă pentru a înțelege pe deplin totalitate aspectelor ce gravitează în jurul acestuia loc,care a fost fizic și se dorește a fi fizic,era normal să introduc atât pe Hristos cât și Creștinismul.

Și deasemenea având în vedere afirmațiile lui Iisus despre Templu cât și moștenirea Creștinismului care sunt in contradicție cu intenția originală a Templului.

Trebuie luate toate in considerare sau măcar menționate, pentru a vedea întreg tabloul.

Adică doar pentru că am preluat niște concepte din Iudaism, și le-am adaptat după cum a fost considerat de creatorii creștinismului nu înseamnă că ele sunt corecte.

Adică la fel de bine putem considera că Sfânta Liturghie este o jertfă/inchinare adusa idolilor și nu lui Dumnezeu cel Adevărat, potrivit Legii lui Dumnezeu.

Și toate bisericile pot fi considerate temple păgâne unde lumea se închidă idolilor.

Iar tocmai aici se concentrează studiul meu,pe a vedea dacă tranziția spre “toate popoarele” a închinării lui Dumnezeu a început odată cu Iisus și Noul Testament sau daca aceasta tranziție vă începe cu adevărat doar la construcția celui de-al treilea Templu.

Deci nu vad că aceste câteva miliarde de creștini să fi trecut încă la închinarea către adevăratul Dumnezeu,ci mai degrabă au preluat învățăturile greșite sau rătăcirile ale unui fals profet,care au fost propagate de un aparat întreg de propaganda prin intermediul unor interese.

As zice că mai degrabă Creștinismul a fost o creație a imperiului roman mai degrabă decât o formă de a face cunoscut pe Dumnezeu cel Adevărat revelat in Sfânta Scriptură.

Iar Iisus un profet rătăcit și condamnat de însăși Legea lui Dumnezeu.

Însă repet,acestea sunt strict poziții din punctul de vedere iudaic.

Și vă rog tare mult să nu credeți că spun acestea într-un mod care se dorește a fi jignitor sau că intenția mea este să atac creștinismul.

Repet, această poziție se dorește a fi strict cea a iudaismului sau interpretării creștinismului și noului testament prin ochii vechiului testament.

Aceste discuții și conflictele au existat mereu de-a lungul istoriei și au fost subiecte chiar la sinoadele ecumenice și mișcări de acest gen au existat de-a lungul evoluției creștinismului, însă au fost eliminate,distruse sau au dispărut.

Însă desigur,chiar dacă a fost și exista o cenzură puternică și un pol central care se ocupa cu acestea aspecte,mai ales de acolo de unde de la început să dorea a fi creierul operațiuni.

Roma….am spus eu că niște pasaje îmi puneau mereu probleme și nu se prea potriveau.

Mai ales acel pasaj “tu ești Petru și pe aceasta Stanca voi zidi Biserica Mea”, continuând cu “ție îți voi da cheile împărăției cerurilor”...

Pare cam prea fabricat și total în contradicție cu cuvântul lui Dumnezeu.

Aici mi-a venit “descoperirea” , fiindcă singur doar adevăratul Dumnezeu ne poate arăta Adevărul din toate aceste minciuni.

Și punând cap la cap toate “studiile” mele cu privire la originea creștinismului am văzut că acest pasaj era prea evident.

Și intenția lui de a instala tocmai la Roma sau in centrul imperiului Roman, fiindcă sa nu uităm la acea vreme și Ierusalimul era controlat de romani.

Plus tot romanii au distrus și Tenplul lui Dumnezeu…

Vedeți dragii mei cum toate se leagă?

Aceste acțiuni au fost premeditate și făcute cu vădită intenție de a distruge Templu lui Dumnezeu cel adevărat,de a instala un nou templu, un nou dumnezeu, un nou lider pământesc și o noua instituție cât și un nou loc sacru de închinare….