Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.05.2025, 22:40:48
John Doe John Doe is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.05.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
...
Cei care nu l-au votat nu au facut-o ideologic, poate doar unii, majoritatea cred ca au rate la banca, vor sa-si cumpere o casa, vor sa-si pastreze job-ul etc..., sunt cei se gandesc la traiul de zi cu zi si nu au vre-o ura fata de el sau sustinatorii lui.
...
Apreciez sincer ce-ai spus aici.
Cred si eu ca fiecare a votat din motivele lui si mai cred ca, din pacate, multi dintre noi am votat condusi de frica: ba ca ne vor intoarce "stapanii" spatele si vom ajunge muritori de foame, ba ca vor veni hoardele de homosexuali sa ne ia copiii, ba ca vom fi vanduti Rusiei, ba ca ne vom pierde identitatea, etc.
Ideile astea inca se rostogolesc in spatiul public si nu aduc decat dezbinare si instabilitate.

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
...
Legat de discursul sau, cei care citesc cu respect si luare-aminte Evangheliile isi pot face o parere, Domnul Iisus Hristos are raspunsuri pentru toate situatiile, daca nu le-au citit poate e timpul sa o faca.
Iarasi sunt de acord cu tine.
Dar Mantuitorul Insusi ne-a indemnat si la scepticism.
N-a vrut sa fim niste spalati pe creier, ne-a cerut sa discenem, ne-a avertizat de pericole si ne-a invatat cum sa ne aparam.
Mesajul credintei e important, mesajul iubirii e foarte important, mesajul iertarii e o consecinta a celor doua, dar numai mesajul scepticismului ne protejeaza in fata inselatorului. Pentrui ca daca nu il invatam, inselatorul se va folosi de credinta noastra, de dragostea noastra, de iertarea noastra, ne va transforma in fanatici si va distruge totul.

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Semne că deja te roade conștiința, vom da seama în fața lui Dumnezeu și pentru vot, ... Împărăția Cerurilor.
Nu stii tu nici pacatele mele si nici judecata la care voi fi supus. Cu toate astea iti permiti sa ma judeci. Si tu!

Citat:
Vezi că scrii de pe două conturi, te-ai încurcat în ele.
Nu te superi ca-ti raspund si de pe contul asta...
As fi apreciat daca ai fi raspuns la intrebare in loc sa acuzi. Repet intrebarea, special pentru tine:
In contextul Evangheliei dupa Matei, Simion e pomul, sau rodul?
Reply With Quote
Vechi 22.05.2025, 00:01:55
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nemo_Nobody Vezi mesajul
Cum de unde? A indraznit sa vorbeasca in numele lui Dumnezeu, spunand ca cine nu a ales cum vrea el, s-a dezis de Dumnezeu. Ce om cu Dumnezeu are dreptul asta? Unde e smerenia? Daca nu e suficient atat, prin asta, a invrajbit oameni cu acelasi crez, crestini. Dumnezeu il lasa sa dezbine crestini?
Hidra care-l păpușează pe Șordan nu are nicio treabă cu Biserica.

Citat:
Crezi ca oricine spune ca e cu Dumnezeu, chiar e? Intreaba-te cum s-ar comporta, ce ar spune si ce ar face acei mincinosi despre care Insusi Iisus ne avertizeaza in Matei 24 , sau cineva care s-a ratacit de pe calea dreapta. Cu cine seamana?
Vezi că Șordan a avut clipuri electorale unde a folosit icoana, dar el stă în curvie de 20 de ani, motivul n-a avut timp să se căsătorească, deci el ia numele Domnului în deșert, el și ceva predicatori din Bihor care ziceau de la amvon să votăm un ins care are în plan parteneriatul civil.

Citat:
De acolo stiu.

Tu de unde stii ca eu nu am niciun fel de rusine?
Conturi făcute de o zi ca să dai în Călin Georgescu deși nu el a făcut turism electoral și alte mizerii.

Știu și infantilismul votantului userist, au făcut praf orașe de 5 ani dar tot au nerușinarea să facă campanii denigratoare la adresa competitorilor care nu sunt la putere, nu administrează ei.

În mintea cretinului votant usr nu cel care împarte banii și tâlhărește bugetul e problema ci opoziția, e un fel de vină inversată.

Last edited by Iorest; 22.05.2025 at 00:08:08.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2025, 00:31:55
Adr.iu91's Avatar
Adr.iu91 Adr.iu91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.03.2021
Locație: Constanta
Implicit

Citat:
Călin Georgescu e un vizionar politic, nu e înțeles de mulți din generația asta, dar istoria va scrie altfel despre el..
Man, eu am votat mai departe cu Simion, nu credeam ca as fi in stare sa fac asta, stii ca inainte si eu il criticam, dar am facut-o nu pentru caracterul lui sau pentru Georgescu, ci pentru tara, crestinatate, familie traditionala samd.

Cu Domnul Calin, am o singura chestie de contrazis. Vorba "trezirea in constiinta" nu are legatura cu Ortodoxia. Nu cred ca poate fi ortodox atat de bine, vorbele cu "trezirea in constiinta" sunt pentru cei care practica noua religie new age, ceva inspirat din meditatie/budism...whatever....si sa amesteci vorbele astea cu Ortodoxia nu da bine.

Trebuie sa fim foarte atenti la fiecare in parte. Intr-adevar Romania trebuie sa se dezica de fiara Extremei Stangi din Europa.

Cum China, Emiratele Arabe au reusit sa construiasca atatea fiind suveraniste, poate si Romania sa isi pastreze cultura, traditia, religia.
Vechi 22.05.2025, 00:43:27
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adr.iu91 Vezi mesajul
Man, eu am votat mai departe cu Simion, nu credeam ca as fi in stare sa fac asta, stii ca inainte si eu il criticam, dar am facut-o nu pentru caracterul lui sau pentru Georgescu, ci pentru tara, crestinatate, familie traditionala samd.
Păi și eu am votat tot din același motiv, nu cred că vreunul ar fi mesia, nu mai voiam continuarea sistemului iohanisto-băsist care ne-a nenorocit 20 de ani din viață.

Mă bucur că totuși te-ai trezit.

Citat:
Cu Domnul Calin, am o singura chestie de contrazis. Vorba "trezirea in constiinta" nu are legatura cu Ortodoxia. Nu cred ca poate fi ortodox atat de bine, vorbele cu "trezirea in constiinta" sunt pentru cei care practica noua religie new age, ceva inspirat din meditatie/budism...whatever....si sa amesteci vorbele astea cu Ortodoxia nu da bine.
Sistemul transmitea numai deznădejde și disonanțe cognitive prin mesaje de capitulare, ceva de genul sunteți niște oameni de nimic, nu contați.

Și atunci a venit profesorul universitar Călin Georgescu și a ridicat inimile cu vorbe despre demnitate, eroism, dragostea de țară, ne-a arătat și cum ciclopii de la bruxelles pot distruge un om.

Citat:
Trebuie sa fim foarte atenti la fiecare in parte. Intr-adevar Romania trebuie sa se dezica de fiara Extremei Stangi din Europa.

Cum China, Emiratele Arabe au reusit sa construiasca atatea fiind suveraniste, poate si Romania sa isi pastreze cultura, traditia, religia.
România acum va fi cedată pe tavă Franței, se vor face împrumuturi de miliarde de euro și dirija spre Franța, miliarde de euro plătite de mine și de tine pe o așazisă înarmare cu fregate și altele care vor veni spre 2030 dacă vor veni.

Șordan e un vajnic susținător al înarmării și a 3,5 din PIB, chiar dacă asta va însemna mai puțină infrastructură de sănătate, ignorarea în continuare a satului românesc, a școlilor care nu sunt ultra-centrale șamd.

Școala va fi ideologizată cu lgbt, idei despre încălzire globală, demonizarea modelelor noastre istorice și alte mizerii ca să-i facă pe tineri prozeliți usr încă de pe băncile liceelor și să voteze zeci de ani orice programă progresistă.
Vechi 22.05.2025, 01:46:16
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
Trebuie sa fim foarte atenti la fiecare in parte.
Decat sa descifram cu lupa candidatii pepinierii LOR care apar din neant, racolati, crescuti, educati prin tabre si scoli de pregatire de "lideri ai viitorului" , vorba lui Schvab, mai bine facem presiuni sa avem dreptul cetatenesc sa propunem si sa promovam candidatii nostri alesi de grupuri comunitare de cartier neafiliate altor interese din afara. Acestia insa sa nu fie brusc PARASUTATI TOT DE EI. Pe aceeia, si sigur vor fi, din start trebuie trimisi la plimbare cu un sut in cur.

Citat:
Intr-adevar Romania trebuie sa se dezica de fiara Extremei Stangi din Europa.
Asta-i o mare problema deoarece suntem rupti in cur, evident , Slava Domnului nu individual, dar ca tara, si pentru a functiona cat de cat depindem de impumuturi de la fiare. De aici si menghina care se strange.

Citat:
Pai isi pot permite sa ridice un pic mai sus capul pe motiv ca nu sunt nici in UE si nici in alte aliante MENGHINA.
Vechi 22.05.2025, 10:10:18
Nemo_Nobody Nemo_Nobody is offline
Junior Member

Implicit

Citat:
Știu și infantilismul votantului userist, au făcut praf orașe de 5 ani dar tot au nerușinarea să facă campanii denigratoare la adresa competitorilor care nu sunt la putere, nu administrează ei.

În mintea cretinului votant usr nu cel care împarte banii și tâlhărește bugetul e problema ci opoziția, e un fel de vină inversată.
Stii cum functioneasa o gandire limitata, de multe ori prin manipulare? Distorsioneaza realitatea impartind lumea in doar doua optiuni diametral opuse, nimic intre. In psihologie se numeste gandire dihotomica.

Daca ai senzatia ca eu, sau oricine nu a votat optiunea ta e "userist", nu cred ca esti constient de felul in care tu pui etichete, iar in privinta mea ai gresit.

Citat:
Conturi făcute de o zi ca să dai în Călin Georgescu deși nu el a făcut turism electoral și alte mizerii.
Contul e nou, aici am presupus ca se poate vorbi despre blasfemiile unui candidat cu oameni interesati de asta. Amuzanta chestia cu doua conturi. Grija totusi la felul cum tragi concluzii bazate pe coincidente in alte privinte. Astea sunt erori de logica usor de comis care in manipulare reprezinta efectiv resurse.

Citat:
De aici nu stiu ce sa inteleg. Cine e Hidra? Cum ramane cu votantii Nicusor Dan care sunt crestini?

Si nu ai raspuns totusi: Crezi ca Dumnezeu ii da voie lui Calin Georgescu sa dezbine crestini? Pentru ca afirmatia lui, uite, asta face.

Last edited by Nemo_Nobody; 22.05.2025 at 10:48:06.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2025, 10:49:52
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Implicit

Citat:
Stii cum functioneasa o gandire limitata, de multe ori prin manipulare? Distorsioneaza realitatea impartind lumea in doar doua optiuni diametral opuse, nimic intre. In psihologie se numeste gandire dihotomica.

Nu cred ca esti constient de felul in care tu pui etichete, pentru tine oricine a votat impotriva optiunii tale, e "userist"? Uite ca in privinta mea ai gresit, ce zici de asta?

Contul e nou, aici am presupus ca se poate vorbi despre blasfemiile unui candidat cu oameni interesati de asta. Amuzanta chestia cu doua conturi. Grija totusi la felul cum tragi concluzii bazate pe coincidente in alte privinte. Astea sunt erori de logica usor de comis care in manipulare reprezinta efectiv resurse.

De aici nu stiu ce sa inteleg. Cine e Hidra? Cum ramane cu votantii Nicusor Dan care sunt crestini?

Si nu ai raspuns totusi: Crezi ca Dumnezeu ii da voie lui Calin Georgescu sa dezbine crestini? Pentru ca afirmatia lui, uite, asta face.
Calin Georgescu a dezbinat multă lume ce are ca și credința Ortodoxia, făcând afirmatia pe care a facut-o.

Nu este nici prima și nici ultima oara când se folosește de sistemul ortodox pentru a dezbina lumea. Asa cum si chilie antohita a folosit credința pe post politic, pentru a-l ilustra pe Nicusor drept "omul cu fiara" (a se nota ghilimelele), si Simion presupusul om care apară valorile, dar care... nota personala... spune ca a "evitat o baie de sange"...

https://www.google.com/amp/s/adevaru...v-2444881.html
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote
Vechi 22.05.2025, 13:23:09
John Doe John Doe is offline
Junior Member

Implicit

Citat:

Vezi că Șordan ...
... infantilismul votantului userist...
... cretinului votant usr ....
Usor arunci cu vorbele!
Hai sa facem o scurta recapitulare a discutiei de pana acum.
Tema discutiei este afirmatia lui Georgescu. El i-a a acuzat pe cei 6 milioane de romani care NU l-au votat pe Simion ca "s-au dezis de Dumnezeu", iar tu, crezand ca in felul asta il aperi, discuti de Sordan, ii ataci pe cei care l-au votat si te axezi pe propaganda politica.
Da-mi voie sa iti spun ca in felul asta nu il aperi, doar "ii pui palma", pentru ca n-ai abordat deloc tema discutiei, doar faci totul pentru a o deturna.
Pana aici ti-a iesit, felicitari.

Acum se poate sa revenim putin la subiect? Ai de spus ceva si pe tema topicului?

Nu da nimeni in Calin Georgescu, asa cum ai spus tu, dezbatem doar o afirmatie a lui.
Cum comentezi faptul ca el a dat niste valente sprituale atat de inalte unui om, incat sa spuna (indirect ce e drept) ca cei care nu l-au ales s-au dezis de Dumnezeu? Consideri ca ar putea fi Simion Calea?
Sau poate Georgescu, nu stiu... Daca tot ai ales sa participi la discutie, spune tu cum intelegi lucrurile astea sau cum ar trebui sa le intelegem noi, ceilalti, neinitiatii, care nu ne-am ridicat la nivelul tau.

Mai au vreo valoare Cuvintele Mantuitorului pentru crestinul ortodox din zilele noastre, sau palesc in fata unui discurs politic insufletitor daca spune si "Doamne, Doamne"?
Despre asta discutam aici, din respect pentru forum hai sa lasm propaganda politica si sa ne limitam la latura spirituala.

Te poticnesti de faptul ca sunt doua conturi noi (si chiar ai afirmat anterior ca apartin aceluiasi utilizator) create cu scopul de a da in Calin Georgescu.
Eu nu pot decat sa vorbesc in numele meu. Nu ascund faptul ca am creat contul pentru a participa la discutia asta, dar nu din motivele pe care le spui tu.
Alegerile au trecut, propaganda politica nu isi mai are rostul. Eu nu sunt aici pentru propaganda politica, nu vreau sa te conving de nimic, nu vreau sa iti schimb opiniile, nu sunt condus de ura nici impotriva lui Georgescu, nici impotriva lui Simion, nici impotriva vreunui votant de-al vreunuia dintre candidati, dar consider ca aspectul adus in discutie de initiator e important si trebuie lamurit. Nu puteam participa la discutia asta fara a crea un cont.

Citat:
...
Dumnezeu ne "da voie" tuturor sa spunem ceea ce dorim. Ideea e sa discernem singuri pentru a nu pica in extreme, sa putem constientiza consecintele vorbelor si faptelor noastre si sa nu facem rau nici macar cu intentii bune.

Last edited by John Doe; 22.05.2025 at 13:35:05.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2025, 20:04:34
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andrew Vezi mesajul
Calin Georgescu a dezbinat multă lume ce are ca și credința Ortodoxia, făcând afirmatia pe care a facut-o.

Nu este nici prima și nici ultima oara când se folosește de sistemul ortodox pentru a dezbina lumea. Asa cum si chilie antohita a folosit credința pe post politic, pentru a-l ilustra pe Nicusor drept "omul cu fiara" (a se nota ghilimelele), si Simion presupusul om care apară valorile, dar care... nota personala... spune ca a "evitat o baie de sange"...

https://www.google.com/amp/s/adevaru...v-2444881.html
Da boss, deci tu ai trei conturi să înțeleg 2 mai noi și unul mai vechi și te validezi de pe ele, îți place să te apreciezi singur

Șordan are în spate un sistem care dorește cenzură, arestări, parteneriat civil, îndoctrinare cu lgbt, taxe mari, tu evident te faci că nu vezi că s-a făcut propagandă de popii maghiari pt șordan, de la amvon, tu dai în ortodocșii de la o chilie athonită pt o postare pe facebook.

Last edited by Iorest; 22.05.2025 at 20:09:31.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2025, 20:08:27
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de John Doe Vezi mesajul
Mai au vreo valoare Cuvintele Mantuitorului pentru crestinul ortodox din zilele noastre, sau palesc in fata unui discurs politic insufletitor daca spune si "Doamne, Doamne"?
Despre asta discutam aici, din respect pentru forum hai sa lasm propaganda politica si sa ne limitam la latura spirituala.
Păi tu faci propagandă, reiei tema sistemului că dezbină Călin Georgescu pt că a zis că românii au făcut o alegere între sistemul secularisto-userist - vrem spitale nu Catedrale la care haștagimea din spatele lui se raliază, lgbitist, taxaționist, controlator al lui Șordan, care ne-a băgat la arest la domiciliu în Plandemie și cealaltă tabără.

Tags
alegeri, blasfemie, dezinformare, erezie, politica