Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.07.2025, 22:34:46
Rebeca96 Rebeca96 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Dragă Rebeca, situația ta nu-i deloc ușoară, însă din cele expuse de tine, consider că nu trebuie să te simți vinovată pentru relația dificilă cu mama ta. Este normal să te simți împovărată și cred că unele poveri trebuie pur și simplu asumate și duse, mai ales atunci când ele sunt o parte din crucea care-i apasă pe cei dragi ai noștri, în cazul de față mama ta.

Ea pare a face parte dintre cei care prin structura lor lăuntrică nu pot fi fericiți, mulțumiți cu viața lor și care îi învinuiesc pentru asta pe cei mai apropiați. E bine să te cercetezi cinstit întotdeauna, să vezi onest dacă ai greșit sau nu cu ceva, însă chiar și daci ai fi greșit, jignirea din partea ei nu e vina ta. Răspunsul ei ar putea și ar trebui să fie altul. Datoria ta creștinească, însă, este să o ierți – chiar dacă ea nu-ți cere asta. Este, totuși, mama ta. De asemenea, roagă-te pentru ea, mai ales atunci când este tulburată. Ia o oarecare distanță afectivă, nu pune la inimă vorbele rele pe care ți le adresează, consideră-le accidente.

Un lucru bun, poate o ancoră în relația voastră, ar putea fi chiar duhovnicul ei, care ar putea mijloci între voi, pentru că probabil îl respectă și îl ascultă. Ar putea fi persoana care să-i prezinte și perspectiva ta. Iar vouă să vă facă cunoscută perspectiva lui Hristos, pentru că necazurile noastre se regăsesc de multe ori în Evanghelie. Vorbește-i și lui de problema voastră. Dumnezeu să vă ajute!
Multumesc mult pentru mesaj! I-am spus ca o sa cer un sfat la biserică iar ea mereu zice ca a mers la X Părinte care i a spus ei ca soțul meu mă va lăsa și tot la ea mă voi întoarce. Simt ca tot ceea ce spune e sa bage ceartă între noi. Mereu se simte neapreciată sau batjocorită dar nu își vede greșelile…Nu știu dacă ce spune e adevărat dar eu am încredere în planul lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2025, 07:27:39
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Încrederea în Dumnezeu este cea care te va scăpa de această frică pe care ți-o provoacă vorbele mamei tale. Caută să îl cunoști pe Hristos, să te apropii de El – prin Evanghelie, spovedanie, împărtășanie –, să-ți faci o rânduială de rugăciune, să ierți, să trăiești pe cât posibil fără păcat, și atunci vei căpăta încredere, frica va dispărea, te vei simți tot mai puternică pe măsură ce credința va crește. După cum ne spune Hristos, numai Dumnezeu este bun. Putem fi siguri că, dacă vom căuta ajutorul și protecția lui, chiar și rele de ni se vor întâmpla, ne va da puterea să le ducem.

În privința presupusului preot menționat de mama ta, fie nu este adevărat ce ți-a spus, fie a reinterpretat ceea ce i s-a spus – pentru că preoții binecuvântează unitatea și buna înțelegere dintre soți, nu zâzania pe care uneori părinții încearcă să o bage între ei ca să-i despartă; dacă ar face așa, ar fi un mare păcat din partea lui, căsătoria fiind una dintre cele șapte Taine ale Bisericii, iar el n-ar mai fi un om al lui Dumnezeu, ci un aliat al celui rău, care face tot posibilul să distrugă dragostea dintre oameni. Dar cel rău nu are nicio putere asupra omului care îl caută pe Dumnezeu și se apropie de El așa cum ți-am spus mai sus.

Prin Taina Cununiei voi ați primit un har, o putere de la Dumnezeu care trebuie mereu actualizată, cultivată, întreținută, căci prin ea se face vie mereu dragostea dintre voi, ca familie ținută în brațe de Dumnezeu – pentru că numai atunci este Taină, când comunicăm tot atât de mult între noi, cât și cu Dumnezeu, pe care-L facem mereu prezent în viața și iubirea noastră.

Cu atât mai mult ar spori unitatea voastră ca familie, dacă și soțul tău s-ar apropia de Hristos, sporind amândoi și aprofundând o legătură veritabilă cu Dumnezeu, nu una la nivel de superstiție.

Iată aici un fragment dintr-o rugăciune potrivită pentru voi, pe care o poți găsi întreagă aici. Nu o lua ca pe un talisman, ci mai degrabă ca pe un model de rugăciune care probabil va rezona cu durerea și năzuințele inimii tale:

Citat:
Îți mulțumesc Tată ceresc pentru că m-ai ridicat încă o dată pe picioarele mele, pentru a vedea și a mă bucura de lumina unei noi zile din această viață pământească. Îți mulțumesc pentru viața aceasta pe care Tu mi-ai dat-o, și îți mulțumesc pentru darurile cu care Tu m-ai înzestrat. Îți mulțumesc pentru familia mea pe care m-ai ajutat să mi-o întemeiez. Îți mulțumesc pentru (N aici zici numele celor din familia ta), îți mulțumesc pentru că ai rânduit să fim împreună. Îți mulțumesc pentru că ne-ai dat tăria de trăi într-o familie. Îți mulțumesc pentru sănătatea familiei mele și Te rog să o faci să fie mereu înfloritoare și de neatins de vreun rău. Te rog oprește acum toate umbrele cele tulburătoare ale lumii acesteia și nu le lăsa să tulbure binele și înțelegerea cea dintre noi. Fii Tu, Doamne, și azi, pacea, liniștea, armonia și buna rânduială a familiei noastre. Îți mulțumesc pentru toată bunăstarea materială pe care ne-ai dăruit-o până acum. Îți mulțumesc pentru darurile și harurile cele tainice pe care le-ai revărsat cu dragoste peste noi. Vino și acum și îți fă locaș în casa și în familia mea și locuiește între noi și fii Tu bucuria și siguranța vieții noastre pe acest pământ și ne curățește de orice umbră a răului. Apără-ne de orice ființă răufăcătoare și ne scoate din toate necazurile noastre.

Last edited by CristianR; 20.07.2025 at 07:40:45.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2025, 15:12:18
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Încrederea în Dumnezeu este cea care te va scăpa de această frică pe care ți-o provoacă vorbele mamei tale. Caută să îl cunoști pe Hristos, să te apropii de El – prin Evanghelie, spovedanie, împărtășanie –, să-ți faci o rânduială de rugăciune, să ierți, să trăiești pe cât posibil fără păcat, și atunci vei căpăta încredere, frica va dispărea, te vei simți tot mai puternică pe măsură ce credința va crește. După cum ne spune Hristos, numai Dumnezeu este bun. Putem fi siguri că, dacă vom căuta ajutorul și protecția lui, chiar și rele de ni se vor întâmpla, ne va da puterea să le ducem.

În privința presupusului preot menționat de mama ta, fie nu este adevărat ce ți-a spus, fie a reinterpretat ceea ce i s-a spus – pentru că preoții binecuvântează unitatea și buna înțelegere dintre soți, nu zâzania pe care uneori părinții încearcă să o bage între ei ca să-i despartă; dacă ar face așa, ar fi un mare păcat din partea lui, căsătoria fiind una dintre cele șapte Taine ale Bisericii, iar el n-ar mai fi un om al lui Dumnezeu, ci un aliat al celui rău, care face tot posibilul să distrugă dragostea dintre oameni. Dar cel rău nu are nicio putere asupra omului care îl caută pe Dumnezeu și se apropie de El așa cum ți-am spus mai sus.

Prin Taina Cununiei voi ați primit un har, o putere de la Dumnezeu care trebuie mereu actualizată, cultivată, întreținută, căci prin ea se face vie mereu dragostea dintre voi, ca familie ținută în brațe de Dumnezeu – pentru că numai atunci este Taină, când comunicăm tot atât de mult între noi, cât și cu Dumnezeu, pe care-L facem mereu prezent în viața și iubirea noastră.

Cu atât mai mult ar spori unitatea voastră ca familie, dacă și soțul tău s-ar apropia de Hristos, sporind amândoi și aprofundând o legătură veritabilă cu Dumnezeu, nu una la nivel de superstiție.

Iată aici un fragment dintr-o rugăciune potrivită pentru voi, pe care o poți găsi întreagă aici. Nu o lua ca pe un talisman, ci mai degrabă ca pe un model de rugăciune care probabil va rezona cu durerea și năzuințele inimii tale:
Absolut minunat citatul cu rugaciunea,
Multumim!
Vechi 20.07.2025, 17:35:37
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Să ne fie de folos. Într-adevăr, frumoasă rugăciune pe care și eu tocmai am descoperit-o și îmi pare rău că nu știu cine a alcătuit-o. Restul ei, care se află pe saitul indicat, este tot atât de frumoasă, de simplă, odihnitoare și aducătoare de pace.