![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pot sa iti zic de restul virtutilor, ca trebuie sa ne chinuim pentru ele, de pacat ca trebuie sa luptam cu el . Pot sa iti zic de indoiala si credinta , ca macar stii clar la cine se refera. Dar despre Duhul Sfant e ceva care depaseste puterea mea de conceptualizare. Mila lui Dumnezeu vine si peste cel ce se chinuie sa faca binele , dar tot la fel de bine vine si peste cel pacatos si lipsit de speranta, atunci cand considera El ,prin revelatia si cainta. Ortofdoxia cere sa te botezi in Hristos, si in urma Botezului tau asumat, vine si harul Duhului Sfant. E adevarat ca ai avut o poate o oarecare lupta daca se botezi sau nu,poate ceva indoieli, sau poate erai copil mic cand s-a intamplat. Dar iata ce putin cere Dumnezeru pentru a iti da harul , credinta in Fiul Sau , putina apa,increderea in slujitorii sai,preotii , si Duhul lui Dumnezeu e in tine. Dar pe cat de repede vine pe atat de repede si se stinge, daca nu te chinui sa gasesti voia lui Dumnezeu. Si chiar daca pare ca se stinge, nu te paraseste complet, si te trezesti pe nepusa masa ,ca te-a ajutat sa mergi inainte de fapt. Nu cred ca exista taina mai mare ,decat aceasta prezenta a Duhuluin Sfant in noi. Eu nu zic ca il am datorita stricaciunii mele, dar nici nu zic ca pot face ceva fara El ,datorita bunavointei Sale. |
|
|