![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Dar să nu uităm că nu ne-a numit oi decât metaforic, pentru că ne-a ridicat chiar la rangul de prieteni și Hristos este singurul care ne-a învățat că Tatăl Său este Tatăl Nostru. Care om ar fi îndrăznit, altfel, să se creadă copil al lui Dumnezeu! Iar dacă-i vorba să fim slugi – mai degrabă slujitori ai lui Dumnezeu –, El însuși "a luat chip de rob" și, cu smerenie, a spălat picioarele oamenilor, inversând valorile sociale care îl respectă pe cel puternic și bogat și îl disprețuiesc pe cel slab și sărac. În ce privește teama de plictisul etern pe care l-ar presupune slăvirea lui Dumnezeu de către fericiții mântuiți, cred că aceea se va întâmpla fără nicio silă, ci pur și simplu le va cânta inima de bucuria nemăsurată pe care le-o inspiră apropierea de Dumnezeu. Am observat că ai deschis foarte multe topicuri, pe teme diverse, multe dintre ele spirituale, ceea ce îmi dă senzația că în căutarea ta spirituală neîncetată apuci cu entuziasm pe câte un drum pe care după o vreme îl abandonezi, fie că te-ai plictisit, ai obosit, nu ți-a dat bucurie... întorcându-te de fiecare dată la tine însuți, la eul tău. Nu ești oare de acord că în căutarea duhovnicească avem nevoie să fim călăuziți de cineva? Să nu conteze, oare, experiențele cumulate ale înaintașilor noștri care merg în istorie până la cei care L-au cunoscut pe Hristos chiar în carne și oase?