Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.12.2025, 15:58:43
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Continuăm….

Iată de ce am reticențe MARI,cu privire la creștinism și Noul testament,și puzderia asta de culte și religii…. Deși le studiez.

Însă când vine vorba despre YHWH, despre monoteismul pur…

Îmi rămân niște pasaje întipărite,mai ales cu privire la Creștinism și Iisus Hristos.

Deuteronomul 13:2-6 VBRC2020
[2] Dacă se ridică în mijlocul tău un profet sau un visător și îți va da un semn sau o minune [3] și se va împlini semnul sau minunea despre care ți-a vorbit el, zicând: «Să mergem după alți dumnezei – pe care nu-i cunoști – și să-i slujim», [4] să nu asculți de cuvintele acelui profet sau ale acelui visător, căci Domnul Dumnezeul vostru vă pune la încercare ca să știe dacă îl iubiți pe Domnul Dumnezeul vostru din toată inima voastră și din tot sufletul vostru! [5] Voi să mergeți după Domnul Dumnezeul vostru și de el să vă temeți; să păziți poruncile și să ascultați de glasul lui; să-l slujiți pe el și de el să vă alipiți! [6] Profetul acela sau visătorul acela să fie dat la moarte, pentru că a vorbit ca să vă abată de la Domnul Dumnezeul vostru, care v-a scos din țara Egiptului și v-a răscumpărat din casa sclaviei, și ca să vă îndepărteze de pe calea pe care ți-a poruncit Domnul Dumnezeul tău să mergi. Să nimicești prin foc răul din mijlocul tău!

Deci chiar dacă tu Iustin mi-ai spus cate semne și minuni a făcut Iisus,și chiar pasajul îl numește profet,trimis chiar de YHWH.

In ce scop oare?

Ca să încerce, să vadă cât de ușor de influențat este Omul pe care El l-a creat.

Cât de ușor își face idoli din orice!

Cât de ușor se închină la alți oameni doar pentru că aceștia fac minuni, semne etc.

Iar acesta IDOLATRIE în masă este cel mai pare PĂCAT al Omenirii.

Acolo este bagajul primitivismului civilizației umane,de a se închină la orice,de la natură,la oameni, animale, văzduh, Cosmos,stele, morți, profeți, sfinți, îngeri, demoni etc.

Acum când vorbim despre Mesia,acesta nu este Dumnezeu,este om,deci clar nu se încadrează la statutul de a fi asemenea lui Dumnezeu,și este exclus să fie numit Dumnezeu.

Mesia are rolul de a reclădi Templul lui Dumnezeu și de a restaura poporul lui Israel.

2 Samuel 7:12-14 VBRC2020
[12] Când se vor împlini zilele tale și te vei odihni cu părinții tăi, voi ridica un descendent al tău după tine, care a ieșit din tine, și-i voi întări domnia. [13] El va zidi o casă numelui meu și voi întări scaunul lui de domnie pentru vecie. [14] Eu îi voi fi lui tată și el îmi va fi mie fiu. Dacă va face răul, îl voi pedepsi cu nuiaua oamenilor și cu lovituri ale fiilor oamenilor;

Deasemenea Mesia va lupta împotriva tuturor Puterilor pământești.

Psalmi 2:2-8 VBRC2020
[2] Regii pământului se răscoală și cei care conduc se înțeleg împreună împotriva Domnului și împotriva Unsului său: [3] „Să rupem legăturile lor și să scăpăm de jugul lor!”. [4] Cel care locuiește în ceruri surâde, Domnul râde de ei. [5] Apoi, în mânia sa, le vorbește și, în furia sa, îi înspăimântă: [6] „Eu sunt acela care l-am uns pe regele meu în Sión, pe muntele meu cel sfânt!”. [7] Voi vesti hotărârea Domnului; el mi-a zis: „Tu ești Fiul meu, eu astăzi te-am născut. [8] Cere-mi și-ți voi da popoarele ca moștenire și marginile pământului, în stăpânire!

In ambele pasaje,vedem că Dumnezeu se referă la Mesia,numindu-L ,Fiul Său.

Ceea ce Mesia va face,va fi să aducă Pacea Mondială,sa aducă toate neamurile la cunoașterea lui Dumnezeu, să învingă toate sistemele corupte etc.

Cât despre expresia “Fiul lui Dumnezeu”,nu este folosita doar in contextul lui Mesia.

Exodul 4:22-23 VBRC2020
[22] Tu îi vei zice lui Faraón: «Așa vorbește Domnul: ‹Israél este fiul meu, întâiul meu născut. [23] Și îți spun: ‘Lasă-l pe fiul meu [să plece] ca să mă slujească; iar dacă nu vrei să-l lași [să plece], eu îl voi ucide pe fiul tău, pe întâiul tău născut’› »”.