![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dar hai sa o luam logic -Viata curenta -exista ceva sau nu exista nimic dupa moarte -Cat dureaza moartea ? Inifnit sau finit? -Daca exista *e mai bun decat ce e in viata actuala * e mai rau decta in viata actuala * sau nu e nimic ,nici bun nici rau (daca nu exista nimic) Cazurile 2 si 3 sunt cele nefericite si aici este o discutie: -E suportabila lipsa de sens a vietii , daca dupa moarte nu exista nimic? -Intre cele 2 rele ai prefera sa nu existe nimic , sau mai bine sa existe ceva, fie el si rau. Daca vrei sa nu fie rau ti s-ar putea zice, ok, moartea e moarte, sa nu fie nimic atunci. Dar unora nu le convine nimicul ca viata nu are sens fara a fi ceva dincolo , adica traiesc cateva zeci de ani ca sa dispar complet , for ever.... Ce sa faca Dumnezeu intre acestea doua? O sa zici simplu , sa ne dea la toti neconditionat varianta 1 , sa fie bine dupa moarte. Dar ca sa fie bine dupa moarte adica o infinitate de ani, nu ar avea sens mai raul vietii, cele cateva zeci de ani de chin pe pamant. Viata nu ar avea saens daca aici faci ce te taie capul si dincolo le e la toti bine. Rezulta ca neaparat tre sa faci bine cele cateva zeci de ani, ca sa ai pretentia sa fie bine dincolo. Sau ai alternativa sa alegi neantul, sa nu fie nimic, daca nu iti place existenta unui sens. De aceea e important sa facem binele in viata , pentru ca varianta cu lipsa de sens nu exista. E mai rea decat daca nu am exista deloc. Aduce atingere sensului creatiei. Deci nu sunt decat 2 variante : bine sau rau , atat in viata cat si dupa moarte. Cui nu ii place sa o aleaga pe a 3 a, lipsa sensului ,nimicul dupa moarte, totul in viata Dumnezeu nu ne da chinul , ci noi ni-l vom da singuri, la Judecata , pentru ca vazand ca Hristos e adevarat , bun si luminos, ne va parea atat de rau ca nu am avut mila de aproapele, ca nu am crezut in porunca Lui , incat singuri ne vom cere in iad. Nu vom avea curajul sa dam ochii cu El, cei care intreaga viata am avut prilejul sa facem binele , daca nu sa credem in El;, macar sa facem bine aproapelui , caci de fapt asta si este Hristos : porunca de a face bine celui de langa noi. Nu e vorba de ortodocsi si neortiodocsi aici , e vorba ca cine isi iubeste aproapele este si credincios in Hristos si ortodox si totul , chiar de ar fi ateu aparent, caci inima buna Domnul o va gasi . Cine nu isi iubeste aproapele, chiar de ar fi ortodox , va da ochii cu stapanul ca unul care a avut mult , si a livrat putin. Aceasta e porunca din care nu putem iesi nici unii , atei sau credinciosi , ortodocsi sau protestanti , musulmani sau crestini. Aceasta e universalitatea Lui, caci nimeni , indiferent de ce crede , faptele il tradeaza sufletul, nu vorbele care pot fi provizorii. Dar cel ce urmeaza calea smerita cateva zeci de ani ,are sansa sa rodeasca cu sufletul si sa vada viata vesnica. Cel care isi petrece viata in izolarea propriei persoane, nici moartea nu ii va ajunge , pentru a alina ura ce o are fata de Dumnezeu ,care l-a iubit si a fost tot timpul langa El , prin ceilalti. |
|
|