Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.02.2026, 00:06:48
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

In mediul online nu am prea intalnit ortodoxi dispusi sa discute.

Din celelalte culte sau atei da. Ortodocsii insa au un mare bagaj de informatii de la sfintii pariniti pana la preotii de azi sau scriitori, si de aceea nu mai aiu timp sa discute.

Tot la ortodocsi ,lucrurile sunt mai practice, se focuseaza catre rugaciune, catre slujbe, si atunci discutia nu mai are atata sens.

A discuta , inseamna si a asculta pe celalalt ,nu a vorbi tu neaprata.

A discuta e a iesi din tine . Uneori vorbesc cu un prieten care nu prea crede, dar implicandu-ma in aceea discutie calda depsre lucrurile din lume, imi piere incrancenarea doar pe ideile mele, si la fel prejudecatile.

A discuta este a te forma impreuna, a invata unul de altul , a tranmsmite celuilalt nu informatii , ci intelegere , nu superioritate , ci prietenie.

A discuta este credinta vie, mai ales cand ai norocul sa fii pe aceeasi lungime de unda si sa nu fie contradictii.

Nu am gasit in catehism care il consider un indreptar comprehensiv al credintei , referiri speciale la comunicarea prin vorbirea cu ceilalti. Mai degraba comunicarea e tacuta in Biserica ,prin rugaciune si slujbe.

Dar am gasit tonul prietenos al colectivului care l-a scris, intrebari si raspunsuri, argumente care nasc convingere.
Reply With Quote