![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
[quote=CristianR;684357]
Citat:
Dar crezi ca orice incercare de a zice ceva din tine, de a exprima ceva personal, e asa? sau doar cele prin care incerci sa te pui peste altii ? Sau poate obsesia eului propriu e rea, ca nu mai lasa loc si altor lucrui? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Tema e esentiala. Daca tratezi teme teoretice sau practice din credinta ortodoxa si din viata , atunci ceilalti sunt provocati , cum erau inainte cenaclurile literare , sau poate chiar dezateri de idei crestine. Daca parchezi subiectul pe o tema secundara, care doar pe tine te intereseaza, sau intr-un mod care doar tu il intelegi, atunci celalalt nu se imnplica, ca nu se regaseste acolo. Daca noi 4-5 care suntem aici am gasi un numitor comun , de interes si pentru cei care intra si se mai uita, atunci sigur ar face si ei efortul sa se logheze si sa intrebe ceva, sau sa povesteasca ceva, caci ar fi interesant pt ei. Eu stiu un live care are sute de ascultatori ortodocsi , si nu fac decat sa vorbeasca intre ei 2-3 persoane de baza ,nici macar preoti nu cred ca sunt, cu subiecte obvisnuite ,o povestiore,o parere. Si oamenii asculta si comenteaza scris. Deci e posibil sa comunici cu credinciosi si pe net, trebuie doar sa fie un mediu care ii stimuleaza sa se exprime cumva, fie si cu un Doamne ajuta sau o postare de rugaciune. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si nu as zice ca e superficialitate si ignoranta, e credinta simpla, si care include in ea fantasticul ca pe ceva firesc . E ca si credinta simpla a omului de la tara, as zice, desi si acolo am intalnit persoane care nu erau naive dpdv religios,si cunosteau unele invataturi. Cel putin ultimul subiect cu moartea e chiar profund, nimeni din noi nu stie ce va fi dincolo, si probabil restul de subiecte erau de incalzire |
|
|
|||
|
|||
|
Asta mi se pare interesantă și inedită.