Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.04.2026, 13:18:21
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
E complicata treaba asta cu deviația.

Eu n am treabă cu ei, deși îmi plac foarte mult catedralele catolice din occident, un permanent obiect de admirație și studiu, ca nu s de colea…

Când ai timp citește din viețile sfinților strict ai lor și din scoateri de duhuri rele din demonizați făcute de preoți ai lor specializați și vei găsi f multe mărturii a manifestării Duhului Sfânt și la ei, nu numai la noi ortodocșii.

Desigur există și exagerări și neadevăruri…însă dacă navighezi cu atenție dai si peste evenimente fenomenale.
Recunosc ca pentru a judeca daca sfintii sunt sau nu in Duhul nu sunt pregatit ,pot fi cirterii care imi scapa

Dar pentru invatatura este destul de clar.

Dogma lui filique, apoi raportul dintre libertate si har, modifica destul de dramatic invatatura de pana atunci a Bisericii , si ar putea fi interpretatat ca erezie ( de invatatura)
sau ca sa nu sune asa urat, nu se recunoaste pecetea Duhului in aceste idei, si drept urmare ele pot duce pe urmasi in ratacire cum s-a si inmtamplat, (vezi reactia protestantilor)
Reply With Quote