Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.06.2008, 06:18:49
Carmen-Sylva Carmen-Sylva is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.05.2008
Implicit

O rugaciune spune:" Pacatele tineretilor mele, nu le pomeni Doamne". Dar nu trebuie sa ne bazam pe asta.
1. Biserica vorbeste despre curatenia trupeasca. Daca doi oameni se iubesc, ce-i impiedica sa se casatoreasca? Legatura lor sa fie binecuvantata. Daca nu fac pasul acesta inseamna ca nu sunt prea siguri de iubirea lor, se tem de despartire. Revenind la curatenia trupeasca, descoperirile din medicina arata ca relatiile cu mai multi parteneri aduc o mutime de necazuri si boli. Practic, daca unul dintre cei doi a mai avut relatii si cu alta persoana transmite partenerului tot istoricul de boli preluate de la persoana respectiva. Si nu sunt putine, virusi hepatici, SIDA, virusul care genereaza cancerul de col uterin, unele fiind responsabile de nasterea copiilor cu malformatii... Se poate interpreta ca doi oameni curati trupeste nu se "fericesc" unul pe altul cu diverse boli, unele chiar mortale. Se zice ca atunci cand ai relatii sexuale cu cineva, e ca si cum ai avea cu toti partenerii acestuia care la randul lui a avut relatii cu cineva, care la randul lui...si uite asa de la un singur partener poti ajunge la 100. Iar daca din astia 100, unul avea hepatita B sau C...jale.
2.Multi crestini se duc la distractii, mai beau cate ceva. De fapt biserica nu interzice. "Toate va sunt ingaduite, dar nu toate de folos." El poate sa se distreze cat pofteste, dar asta nu-l va apropia de Dumnezeu, ba dincontra. Prietenului tau poti sa-i spui ca risipindu-se in lumea exterioara, ii va fi tot mai greu s-o descopere pe cea interioara. Sa nu ne iluzionam ca il vom descoperi pe Dumnezeu doar pentru simplul motiv ca suntem crestini... Nu toti cei ce zic Doamne, Doamne, vor ajunge acolo...
Reply With Quote
Vechi 01.06.2008, 14:01:16
Catalinddm Catalinddm is offline
Junior Member

Data înregistrării: 31.05.2008
Implicit

de acord. dar ganditi-va asa: in primul si in primul rand, de ce exista impreunarea?ce scop are ea? oare nu reproducerea? NU UITATI: Ps 126, 4: ,, Precum sunt sagetile in mina celui viteaz, asa sint copiii parintilor tineri"! Cei ce nu socotesc pacat impreunarea inainte de cununie, sunt amagiti de diavoli. ce va recomand, citi cartea Sfantului Evagrie Ponticul: In lupta cu gandurile. functioneaza(am mai rupt si eu din patimi cu ajutorul cartii lui. Cel ce se impreuneaza si-si pierde fecioaria cade in groapa cu tina, tras de diavol. + daca vreti o nevasta cum se cade, sau un sot, acela(aceea) trebuie sa fie credincioasa si e FOARTE IMPORTANT sa nu va impreunati cu ea inainte de cununie ca intrati in casa maritala cu piciorul stang si multe certuri se vor isca si copii problema veti avea. Domnul sa va binecuvanteze si sa va ajute.
Reply With Quote
Vechi 01.06.2008, 15:54:27
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dia20_diana
Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9
dar in Biblie si imi pare rau sa spun unele asa zise reguli nu prea au sens ...de exemplu uitatul la TV ...
cine a spsus ca nu ai voie sa te uiti la TV?
Pai scrie in Biblie ca este pacat..
Reply With Quote
Vechi 01.06.2008, 16:20:46
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:

Nu nu scrie in Biblie asa ceva. Te poti uita la tv, dar depinde la ce te uiti si daca iti este de folos.
Reply With Quote
Vechi 01.06.2008, 17:30:11
Junior Member

Implicit

daca n0ai avea voie sa te uiti la tv fiind considerat pacat, atunci clericii de ce au facut Trinitas Tv? :)
Reply With Quote
Vechi 01.06.2008, 17:30:41
Junior Member

Implicit

si in cazul asta ai voie sa te uiti ca e spre folosul tau :)
Reply With Quote
Vechi 01.06.2008, 19:14:54
alexandra28again alexandra28again is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2007
Locație: aaaaa
Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de Dia20_diana
Citat:
dar in Biblie si imi pare rau sa spun unele asa zise reguli nu prea au sens ...de exemplu uitatul la TV ...
cine a spsus ca nu ai voie sa te uiti la TV?
cum sa scrie in Biblie ca e pacat sa te uiti la televizor,cand nici nu exista televizorul pe vremea aia?
Insa,cu toate astea,Biblia prevede aparitia televizorului,cand spune ca toti oamenii,din toate colturile lumii vor vedea anumite evenimente ce se vor intampla intr-un singur loc.Deci cum altfel,daca nu prin televizor..
Reply With Quote
Vechi 01.06.2008, 21:22:16
Junior Member

Implicit

asa e, nu scrie in Sfanta Scriptura nu scrie daca sa te uiti sau nu la televizor, nu am zis asta. conteaza la ce sa te uiti. numa monahii nu au voie cu televizor ca na, asa e randuiala la ei. dar atata timp cat te uiti la ceva*nu neaparat sa fie numai de folos ca daca ar fi asa ne0am uita numa la trinitas) dar sa nu te smintesti sau sa aprinda vreo patima in tine ceea ce vezi(ma refer aici la imagini deochiate si filme, emisiuni vulgare, zodiac etc.
Reply With Quote
Vechi 01.06.2008, 21:50:56
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de pisi
am un prieten foarte bun, el spune ca este credincios, dar nu vrea sa accepte anumite lucruri pe care biserca le considera pacate:

1 nu intzlege de ce biserca nu este de acord cu intretzinerea de raltii sexuale fara sa fi cununat , zice ca atunci cand iubesti o persona cu adevarat se ajunge si la acest pas si ca nu crede ca acest lucur poate fi considerat pacat.este o exprimare a iubirii.

2 iubeste distractia culburile si zice ca daca iese undeva si nu se ameteste un pic cu nu se poate distra cum trebuie si ca astestea sunt lucruri care fac parte din viata si daca nu le faci acum cand esti tanar atunci cand sa le mai faci.

As vrea sa-l ajut sa devina si el un bun crestin, poate ma ajutati cu cateva sfaturi.
multumesc
Nu sunt retete. Cred ca cel mai bine se schimba o persoana nu prin interdictii, ci prin exemplul persoanei apropiate/iubite.
Reply With Quote
Vechi 02.06.2008, 14:56:29
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval
Citat:
În prealabil postat de pisi
am un prieten foarte bun, el spune ca este credincios, dar nu vrea sa accepte anumite lucruri pe care biserca le considera pacate:

1 nu intzlege de ce biserca nu este de acord cu intretzinerea de raltii sexuale fara sa fi cununat , zice ca atunci cand iubesti o persona cu adevarat se ajunge si la acest pas si ca nu crede ca acest lucur poate fi considerat pacat.este o exprimare a iubirii.

2 iubeste distractia culburile si zice ca daca iese undeva si nu se ameteste un pic cu nu se poate distra cum trebuie si ca astestea sunt lucruri care fac parte din viata si daca nu le faci acum cand esti tanar atunci cand sa le mai faci.

As vrea sa-l ajut sa devina si el un bun crestin, poate ma ajutati cu cateva sfaturi.
multumesc
Nu sunt retete. Cred ca cel mai bine se schimba o persoana nu prin interdictii, ci prin exemplul persoanei apropiate/iubite.
am vazut aici ca tot dezbateti teme diverse si destul de grele pentru un laic necunoscator(nu ca eu as fi cunoscator, Eu nu stiu decat ca nu stiu nimic). Sti cum poti sa-l ajuti pe prietenul tau? trimite-l la un duhovnic cu har si roaga-te Sfantului Ioan Rusul(cel mai mare ocrotitor al tinerilor rataciti si ratacitori). Sa citi si viata lui sa vedeti ce minune a facut cu tanurul Tanasis dar si cu mine prin rugaciunile DUHOVNICULUI meu. trimite-l la un duhovnic bun si-l va indrepta el si tu ti-ai facut fapta buna cum se cade. :)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
E pacat? ToaderValentin Intrebari utilizatori 5 18.12.2012 22:39:38
Pacat sau nu? Darkanian Pocainta 33 13.08.2010 23:19:44
e pacat? Valy76 Calugarul 23 22.03.2010 22:30:06
De ce e pacat? silverstar Generalitati 28 25.02.2010 18:30:42
pacat? omosapiensi Teologie si Stiinta 3 25.01.2010 13:30:20