![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Am vazut pe TV Trinitas un reportaj despre surdo-muti..... se pregatesc preoti pentru a ii invata si pe ei cum sta treaba cu religia, cum sa se roage. Nu-mi pot imagina cum este sa nu stii ce inseamna Dumnezeu,sa nu auzi ce frumoase sunt cantarile SF Liturghii. Ei nici macar nu au un limbaj religios... Merg la biserica si se inchina doar pentru ca asa fac si ceilalti...Imi pare bine ca s-a gandit cineva si la ei :)
voi ce parere aveti? |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Biserica Sfantul Efefterie Vechi - locul in care se tin slujbe in limbaj mimico-gestual.
Biserica in care surdo'mutii pot intelege si participa activ la Sfintele Slujbe.
|
|||
|
|||
![]()
Da, muzica n-o pot auzi, dar e bine ca pot beneficia de slujbe. Trebuie sa se gandeasca si la ei cineva.
Desi in ziua de azi exista aparate auditive si surzenia nu mai este un handicap. Eu am vazut la televizor aici un preot care tine slujbe atat pentru surdomuti, cat si pentru cei mai rau...surzi, muti si orbi. El insusi are acest handicap triplu (dar are sotie si 3 copii si lucreaza diverse). Acolo oamenii merg deobice insotiti. Pentru surdo-muti el foloseste limbajul specific (mimico-gestual). Pentru cei care sunt si nevazatori exista un limbaj special, un fel de semne scrise cu degetul in palma. Insotitorul stie acest limbaj si asa comunica si ii traduce ceea ce se vorbeste. Credinta trebuie sa fie adusa si celor mai defavorizati si care poate au nevoie mai mult de ea, fie ei surzi, orbi, schiopi, bolnavi (pentru ei banci si scaunele sunt f.necesare in biserica). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://video.crestinortodox.ro/UrPxTlN4RzR/Sfanta_Liturghie_in_limbaj_mimico_gestual.html |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Semnul "Te iubesc" al surdo-mutilor | speranta1970 | Generalitati | 19 | 20.02.2017 22:08:18 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Va rog rugati-va pentru marian surdo-mut din nastere | ustrodica | Generalitati | 5 | 10.03.2010 19:59:13 |
alfabetul surdo mutilor | DanielaVoica | Generalitati | 4 | 01.11.2009 18:24:22 |
|