Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.10.2008, 11:40:19
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Ai fi uimit sa afli ce spun persoanele care au fost in moarte clinica si si-au revenit. Cunosc o astfel de persoana. Daca pana a intra in moarte clinica era o persoana cu o viata nu tocmai placuta lui Dumnezeu, acum s-a schimbat radical. Primul lucru pe care l-a cerut cand s-a trezit a fost sa i se aduca un preot sa se spovedeasca.
As vrea sa fiu uimit de ceea ce spun persoanele care au fost in moarte adevarata si au inviat. Moartea clinica este doar o tentativa de a muri cu adevarat.

Sa inteleg ca nu aveti argumente scripturistice, de apelati la fenomene inca neelucidate?
Vechi 17.10.2008, 11:48:34
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
As vrea sa fiu uimit de ceea ce spun persoanele care au fost in moarte adevarata si au inviat. Moartea clinica este doar o tentativa de a muri cu adevarat.

Sa inteleg ca nu aveti argumente scripturistice, de apelati la fenomene inca neelucidate?
Ti s-au adus argumente scripturistice si nu le-ai luat in seama. Ce vrei mai mult de atat? Probabil ca nu ai vrut sa le vezi (e si asta o problema)
Vechi 17.10.2008, 11:55:26
Banned

Implicit

Citat:
Ti s-au adus argumente scripturistice si nu le-ai luat in seama. Ce vrei mai mult de atat? Probabil ca nu ai vrut sa le vezi (e si asta o problema)
Unde sunt argumentele acelea? Ca nu am gasit nici unul de al dvs. pe acest topic. Poate nu am vazut bine. Nu ma supar daca ma ajutati.
Vechi 17.10.2008, 12:05:04
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Unde sunt argumentele acelea? Ca nu am gasit nici unul de al dvs. pe acest topic. Poate nu am vazut bine. Nu ma supar daca ma ajutati.
Au postat alti forumisti. NU era nevoie sa le reiau eu. Ia vezi in paginile anterioare. Gasesti destule.
Vechi 17.10.2008, 12:16:30
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
[SIZE=3]Domnule maraiann/vasinec, eu am răspuns frânturilor de versete și versetelor scoase din context pe care le-ati oferit ca să vă susțineți erezia adventistă. Pentru că niciodată nu ați adus un argument concret în favoarea inexistenței conștiente a sufletului după moarte și în favoarea inexistenței Iadului, așa cum susține secta din care faceți parte, o să reiau mai jos argumentele biblice ale Bisericii în favoarea existenței sufletului după moarte. Aceste versete nu le-ați comentat niciodată, nici dumneavoastră, nici alți pastori din secta adventistă.[/SIZE]

[SIZE=3]1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. [/SIZE]
[SIZE=3]Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe”[/SIZE]
[SIZE=3]Apoi în aceași carte Biblică și referindu-se la același episod Sf. Petruface precizarea :[/SIZE]
[SIZE=3]1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “[/SIZE]

[SIZE=3]4 Regi 13.21 (sau 2 Imp.13.21-biblia sectantilor) “Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete și, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei.CĂZÂND ACELA, S-A ATINS DE OASELE LUI ELISEI ȘI A ÎNVIAT ȘI S-A SCULAT PE PICIOARELE SALE”. [/SIZE]
[SIZE=3]Puteau oasele unui om decedat să facă minuni dacă sufletul acelui sfânt nu mai exista nici el?[/SIZE]

[SIZE=3]De asemenea nu ați dat niciodată nici un răspuns plauzibil nici la citatele:[/SIZE]
[SIZE=3]Marcu 9.43-48 „Și de te smintește mâna ta, tai-o că mai bine îți este să intri ciung în viață, decât, amândouă mâinile având, să te duci în gheena, în focul cel nestins. UNDEVIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE Și de te smintește ochiul tău, scoate-l, că mai bine îți este ție cu un singur ochi în împărăția lui Dumnezeu, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului. UNDE VIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE.” [/SIZE]
[SIZE=3]Despre ce foc care nu se stinge și despre ce vierme e vorba aici, dacă voi adventiștii negați existența Iadului?[/SIZE]

[SIZE=3]Să ne oprim și la citatul din Apocalipsa 20.7-10 :[/SIZE]
[SIZE=3]„Și către sfârșitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din închisoarea lui, Și va ieși să amăgească neamurile, care sunt în cele patru unghiuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, și să le adune la război; iar numărul lor este ca nisipul mării. Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, ȘI VOR FI CHINUIȚI ACOLO ÎN VECII VECILOR”. [/SIZE]
[SIZE=3]Aici Biblia susține clar existența veșnică a sufletelor și existența Iadului, referindu-se la pedeapsa antihriștilor și a celorlalți oameni amăgiți de diavol. Sunt curios să văd cum vei ocoli răspunsul la problema asta![/SIZE]

[SIZE=3]Să ne oprim și la definiția pe care o dă însăși Mântuitorul termenului de Înviere:[/SIZE]
[SIZE=3]Ioan 5.28-29 “vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui. Și vor ieși, CEI CE AU FĂCUT LUCRURI BUNE SPRE ÎNVIEREA VIEȚII ȘI CEI CE AU FĂCUT CELE RELE SPRE ÎNVIEREA OSÂNDIRII”.[/SIZE]
[SIZE=3]Acesta e un alt citat pe care adventiștii îl ocolesc, pentru că argumentează existența Iadului.[/SIZE]

[SIZE=3]Să ne referim și la Schimbarea la Față a Domnului: [/SIZE]
[SIZE=3]Luca 9. 28-31“luând cu Sine pe Petru și pe Ioan și pe Iacov, S-a suit pe munte ca să Se roage. Și pe când se ruga El, chipul feței Sale s-a făcut altul și îmbrăcămintea Lui albă strălucind.ȘI IATĂ DOI BĂRBAȚI VORBEAU CU EL, CARE ERAU MOISE ȘI ILIE Și care, arătându-se întru slavă, vorbeau despre sfârșitul Lui”[/SIZE]
[SIZE=3]Evangheliile arată că Hristos a vorbit cu două personae care trăiseră demult. Ilie s-a înălțat la cer, dar Moise era mort. (Deut 24.5 “Și a murit Moise, robul lui Dumnezeu, acolo, în pământul Moabului, după Cuvântul Domnului”) Cu cine a vorbit Hristos acolo la Schimbarea la față, dacă sufletul lui Moise nu mai exista conștient?[/SIZE]

[COLOR=black]Apoi, in epistola catre Evrei 12 ;22 "Ne-am apropiat de muntele Sion si cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc si de zeci de mii de ingeri in adunare sarbatoreasca si de BISERICA CELOR INTAI NASCUTI care sunt injscrisi in ceruri si de DUHURILE DREPTILOR CELOR DESAVARSITI si de Iisus Mijlocitorul Noului testament"[/COLOR]
[COLOR=black]se vede clar din acest pasaj in primul rand, timpul trecut "ne-am apropiat de Muntele Sion, deci nu ne v-om apropia intr-o epoca viitoare, si duhurile dreptilor celor desavarsiti care-l lauda pe Dumnezeu, deci e clar ca cineva intr-o stare de inconstienta nici nu poate avea inca aceste calitati de dasavarsiti ci le-ar primi atunci cand ar invia la a doua venire, si nici nu-l pot lauda pe Dumnezeu[/COLOR]

[SIZE=3]Domnule vasinec/maraiann, nu am mai adus argumentul Pildei săracului Lazăr de la Luca 16, pentru că acolo ați venit cu niște comentarii de tot hazul, ba încă ați avut curajul să spuneți că nicăieri în Biblie nu se mai vorbește despre persoane decedate care vorbesc sau fac acțiuni. Mai am și alte citate, dar aștept să văd ce spun adventiștii despre astea pe care vi le-am dat. Dacă ocoliți răspunsurile, o să le reiau la nesfârșit.[/SIZE]
Citeste mai sus domnule vasinec
Vechi 17.10.2008, 16:19:07
Banned

Implicit

Citat:
Citeste mai sus domnule vasinec
Ce sa citesc? La problemele ridicate de d-l Ovidiu, am raspuns de mai multe ori. Am fost nevoit, pentru ca d-l Ovidiu se tot repeta, sa repet si ee de mai multe ori raspunsurile, la aceeasi problema. Gasiti aceste raspunsuri, repetate, chiar pe acest topic, in paginile anterioare.

O intrebare personala: dvs. nu aveti nimic de spus de va scundeti dupa nenea Ovidiu?
Vechi 17.10.2008, 16:43:58
mihai07
Guest

Implicit

Eu nu am nimic de spus. Sa iti mai spun ceva inseamna pentru mine un efort inutil. Pentru ca nu vei vrea sa intelegi. Si ce rost are? Pe omul indaradnic trebuie sa il lasi in pace sa nu iti pierzi timpul cu el.
Si stai linistit ca nu ma ascund in spatele nimanui. Doar dadeam exemplu de argumente improtriva ereziilor tale. Ca tot ziceai ca nu ti s-au adus argumente scripturistice. De fapt nu ai vrut sa le vezi.
Vechi 17.10.2008, 16:52:38
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Am discutat si eu cu sectantul respectiv de mai sus atunci când intra pe forum sub denumirea de Mariann, această problemă a inexistentei constiente a sufletului după moarte
Asa este. Domnul Ovidiu a mai discutat si rasdiscutat cu Vasinec (fost mariann) problema inexistentei constiente sufletului dupa moarte (pana la inviere). Acum a inceput sa repete exact aceleasi postari la care i s-a mai raspuns de nu stiu cate ori. Se poate vedea pe topicul "Secte si culte" - "Desprea baptisti, penticostali, adventisti", incepand cu pag. 23.

De ce oare, d-l Ovidiu, copiat de ucenicul Mihai, repeta aceleasi intrebari, la care au primit raspuns de mai multe ori?
Vechi 17.10.2008, 17:07:03
Anca-Miha
Guest

Implicit Intrebari pentru adventisti, baptisti, penticostali

Am o intrebare pe care o adresez adventistilor, baptistilor si penticostalilor, caci au aceeasi metoda de a intelege biblia prin biblie, si anume: cum se poate explica Noul Testament prin Vechiul Testament?
Si ca sa dau si un exemplu: cum explicati prin intermediul VT iubirea de vrajmas, stiut fiind ca in VT se aplica Legea, care spune: ochi pentru ochi. Ce faceti intr-o situatie, incare VT indeamna la "ochi pentru ochi", iar NT la intoarcerea si a celuilalt obraz?

Deasemeni v-as ruga sa imi spuneti cum se face impartasania cu Trupul si Sangele Domnului in bisericile adventiste, baptiste si penticostale? Cum se procedeaza pentru a transforma painea si vinul in Trupul si Sangele Domnului? Cand are voie credinciosul sa se impartaseasca?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Vechi 17.10.2008, 18:09:52
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Asa este. Domnul Ovidiu a mai discutat si rasdiscutat cu Vasinec (fost mariann) problema inexistentei constiente sufletului dupa moarte (pana la inviere). Acum a inceput sa repete exact aceleasi postari la care i s-a mai raspuns de nu stiu cate ori. Se poate vedea pe topicul "Secte si culte" - "Desprea baptisti, penticostali, adventisti", incepand cu pag. 23.

De ce oare, d-l Ovidiu, copiat de ucenicul Mihai, repeta aceleasi intrebari, la care au primit raspuns de mai multe ori?
Repeta aceleasi intrebari pentru ca ai zis ca poti combate ceea ce sustine ortodoxia. Dar pana acum nu am vazut nimic. Inca astept. Dar am un sentiment ca astept in zadar
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 3 04.05.2010 21:29:27
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 1 04.05.2010 19:53:57
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:55:25
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:26:17