Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.11.2008, 17:56:23
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Drept sa-ti spun, Cristian, nu stiu daca in stiinta lucreaza harul lui Dumnezeu. Poate aflu intr-o zi , caci mi-am facut nenumarate ganduri in legatura cu acest lucru.
Sigur ca am fost la preot si la medic, si inca ma mai duc, dar adevarata vindecare mie personal mi-a venit de la preot. Medicul nu te vindeca, ci iti amelioreaza starea. De aici semnul meu de intrebare.
Nu asta mi se parea inspaimantator, ci faptul ca pe langa credinta se mai face loc la ceva.
Ori pentru mine religia e un tot si se ocupa de trupul si sufletul omului. Stiintele, in schimb, sunt numai parti dintr-un intreg si se ocupa in mod fractionat de trup sau de suflet.
De aceea am zis ca mi se pare inspaimantator, ca religia sa trebuiasca sa fie completata de stiinta.
Lucreaza Harul Lui in stiinta Anca draga, in toata stiinta cea cu folos. Puteai tu sau eu sa comunicam acum fara stiinta si stiinta fara sclipirea data de sus ? Nu ,Anca. Asta ca un mic exemplu. Putea oare medicina sa salveze vieti prin transplanturile facute, fara sclipirea data de acolo de sus ? Nu, Anca. Tot ca un mic exemplu. Da, este adevar ce spui ca religia este un tot unitar, ce se ocupa de trup si suflet, cu ajutorul si prin Harul Bunului Dumnezeu. Tu spui ca pentru tine , credinta este totul si in vindecare si in toate. Nu, corect, ci foarte corect , Anca draga. Dar, pentru ca exista si un dar, nici tu , nici eu nu am ajuns la nivelul de sfintenie, de curatie, puritate absoluta, ci din pacate, purtam dupa noi si cu noi pacatele generatilor din urma si pe ale noastre. Nu stiu daca intelegi unde vreau sa ajung ? Dar sunt sigur ca realizezi. Singuri, prin voia noastra, ne-am complicat viata si existenta noastra. Balastrul pacatelor s-a acumulat , s-a acumulat in timp, generatie, dupa generatie si atunci toate, inclusiv calea spre vindecare, devin anevoioase. Firesc era totul prin credinta, rugaciune, post si meditatie ! Dar mai este ceva firesc in totalitate in noi si-n jurul nostru?Nu, Anca !

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Psihoterapie ortodoxa semilia Resurse ortodoxe on-line 62 15.06.2015 09:38:39
Spovedanie ioana26 Impartasania (Taina Euharistiei) 89 08.08.2013 18:22:26
Spovedanie alex.petrisor Pocainta 8 11.09.2011 14:43:05
un fel de spovedanie !? ducesa Pocainta 15 11.07.2011 07:33:05
spovedanie cleopa Preotul 5 02.07.2008 22:28:11